Hírmorzsák 2020-09-13 (09:45)

Mike D'Antoni szívesen maradna a Rocketsnél, de állítólag meghallgatja a többi csapatot is. A Houston nem akarja meneszteni Daryl Morey-t. Giannis Antetokounmpo tegnap találkozott a Bucks egyik tulajával a csapat jövője miatt. Jimmy Butler szerint nem lesznek esélytelenebbek a Celticsnél a keleti döntőben. Kyle Lowry és Nick Nurse is megvédték Pascal Siakamot. Marcus Morris szerint túlságosan arra hagyatkoznak, hogy papíron mennyire jók. A Lakers elleni negyedik meccs után volt egy kis hangoskodás a Rockets öltözőjében. Jeff Green és Tyson Chandler is folytatná pályafutását. A US Open női győztese Kobe Bryant mezben vette át trófeáját.

Mint arról olvashattatok már, a Houston Rockets kiesett a Los Angeles Lakers ellen. Tim MacMahon (ESPN) úgy tudja, hogy a tulaj, Tillman Fertitta mindenképpen szeretné megtartani a GM-et, Daryl Morey-t a következő idényre is. A dolog azért sem csoda, mert Morey 2019-ben írt alá 5 éves hosszabbítást, és állítólag évi 8 millió dollár körül keres. Ettől függetlenül a menesztése lényegében a szezon eleje óta pletyka - előbb a Hong Kongot biztató tweetjével került több száz millió dollárjába a ligának (és így közvetve a Rocketsnek is néhány tízmillióba), majd Clint Capela elcserélésével levitte a csapatot teljes smallballra, aminek nem lett meg a várt eredménye.

A Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni jövője nem biztos az együttesnél, és akkor még nagyon finoman fogalmaztunk - Morey egy nem régiben adott interjúban azt állította, hogy meg akarja tartani a trénert, de egész évben más pletykákról lehetett hallani. D'Antoni a kiesés után azt nyilatkozta, hogy nagyszerű a klub, a város, a szurkolók és a csapat is, minden jó - meglátjuk, mi fog történni, de jobb helyzetet nem is kívánhatna magának, mint amiben az elmúlt négy évben volt, és reményei szerint folytatódik majd az együttműködés. Jól érezte magát a Rocketsnél, most is jól érzi - veszíteni utál, de jobb emberekkel és játékosokkal nem is dolgozhatott volna együtt, szép emlékekkel teli négy év van mögötte. James Harden annyit mondott, hogy D'Antoni fantasztikus dolgokat ért el Houstonban, természetesen szeretné, ha az edző maradna, Russell Westbrook pedig hozzátette, hogy nem akar szerződésekbe és részletekbe menni, de annyit tud, hogy D'Antoni egy nagyszerű ember.

Az előbb említett Tim MacMahon (ESPN) forrásai szerint a tréner akkor is megfontol más csapatokat, ha a Rockets tényleges szándékot mutat arra, hogy új szerződést adjon neki. Mint ismert, korábban csak egyéves hosszabbítást akart adni neki Morey, amit viszont ő nem szeretett volna aláírni - a hírek szerint még legalább négy évig akar dolgozni. Arról volt már szó korábban, hogy az Indiana Pacersnél ő az első számú jelölt a kispadra, és még legalább egy csapatnál komolyan fontolóra veszik D'Antonit, legalábbis MacMahon értesülései szerint.

Shams Charania (The Athletic) még a ma hajnali ötödik összecsapás előtt hozta a hírt, hogy a Rockets öltözőjéből kiabálás hallatszott a Los Angeles Lakers elleni negyedik mérkőzés után. A texasiak játékosai állítólag egymást kérték számon a testbeszédük és a befektetett energiáik miatt - néhányaknak nem tetszett mások hozzáállása.

Szintén a Rocketshez tartozik: Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) jelentette, hogy Jeff Green folytatni szeretné pályafutását a következő idényben is - a 34 esztendős játékos 12.2 pontot átlagolt, miután a szezon közben Houstonba szerződött. Tyson Chandler szintén azt mondta Spearsnek, hogy még nem akar visszavonulni, viszont nála mindez függ attól is, hogy mi lesz a helyzet Amerikában, illetve hogy milyen lehetőségek merülnek fel az esetében.

A tegnap este egyik "híre" az volt, hogy Giannis Antetokounmpo "kikövette" a Milwaukee Bucks összes játékosát és magát a csapatot is a közösségi médiában - más kérdés, hogy mivel ezt minden évben megteszi a szezont követően, így nem sok hírértéke van a dolognak. Nem sokkal később Chris Haynes (Yahoo Sports) jelentette, hogy a wisconsiniak MVP-je személyesen, négyszemközt találkozott a klub egyik társtulajdonosával, Marc Lasryvel, hogy az együttes jövőjéről beszélgessenek. Mint ismert, Giannis jövő nyáron szabadügynök lesz, ami miatt mindenki arról beszél, hogy hova igazolhat. Elvileg már most aláírhatná szupermax hosszabbítását, amit a hírek szerint nem fog megtenni, de a Milwaukee ettől függetlenül nem fogja elcserélni őt, legalábbis a jelenlegi pletykák szerint.

A Bucksot kiejtő Miami Heat sztárja, Jimmy Butler arról beszélt, hogy szerinte csapata nem lesz "underdog" a keleti döntőben -  nem lesznek esélytelenebbek a Boston Celticsnél. Butler úgy gondolja, megérdemelten vannak ott, ahol, ő és a csapat is így tekint erre, és csak ez számít. Mindannyian úgy gondolkodnak, hogy ők alkotják a jobb csapatot - a buborékot kell leginkább legyőzniük, és eddig kiváló munkát végeztek ilyen tekintetben. Azt is hozzátette, hogy a saját kezükben a jövőjük, ők irányítják a sorsukat. Erik Spoelstra vezetőedző elmondása szerint az alapszakaszból nem igazán lehet kiindulni - háromszor is back-to-back másnapján játszottak a Celticsszel, sok volt a sérültjük is, most teljesen más lesz a helyzet.

Arról tegnap este írtunk már, hogy Pascal Siakam vállalja a felelősséget azért, hogy kiesett a Toronto Raptors, társai és edzője azonban nem ilyen kemények vele szemben. Kyle Lowry azt mondta, hogy szerinte Siakam semmi rossz dolgot nem csinált - ez az egész egy tanulási folyamat, amit Siakam is kiemelt egyébként. Lowry szerint a most szerzett tapasztalatok miatt a magasember jobb játékos és jobb ember is lesz - nem lepődne meg azon, ha még éhesebb lenne Siakam a sikerre ezek után, és a következő idényben megsemmisítené az ellenfeleit. Nick Nurse vezetőedző szerint innen csak fejlődni fog Siakam, a jelenlegi körülmények pedig különlegesek és furcsák voltak - a leállás előtt nagyszerűen játszott az erőcsatár. Mindenkire más hatással vannak a buborék körülmények, éppen ezért nem akar a mostani teljesítménybe túl sokat belelátni.

A Los Angeles Clippersnél Marcus Morris nyilatkozott a Denver Nuggets elleni vereség után - szerinte túlságosan is arra támaszkodnak, hogy papíron mennyire erősek, és nem zárják le a meccseket, amikor megtehetnék. Kétszer történt ez meg eddig, úgyhogy nem akarnak túlreagálni semmit - egyszerűen túlságosan megnyugszanak attól, hogy mennyi tehetség gyűlt össze náluk, mennyire jók, és nem játszanak elég keményen. A Clippers már hat olyan mérkőzést is elveszített ebben a szezonban, amelyeken legalább 15 ponttal vezetett, de Morris szerint nem Doc Rivers vezetőedző a hibás ezért, hanem ő és a csapattársai. Azt kellett volna most is folytatniuk, ami addig működött - ahhoz, hogy elérjék a céljukat, ami a bajnoki cím, javulniuk kell, és ez nem az edzőkön, hanem csak a játékosokon múlik.

A végére pedig a Ószaka Naomi maradt. A japán teniszező hölgy pályafutása során másodjára is megnyerte a US Opent ma hajnalban, az ezért járó trófeát pedig Kobe Bryant mezben vette át. Ószaka azt is elmondta később, hogy minden este ebben a mezben volt a meccsei után, és hisz abban, hogy ez erőt adott neki a sikerhez - Kobe-nak ajánlotta a sikerét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus