Hírmorzsák 2020-10-03 (11:00)

Bam Adebayo valószínűleg játszani fog a döntő harmadik meccsén. Danny Green kisebb sérülést szenvedett. James és Davis nem értenek egyet abban, hogy ki Shaq, illetve ki Kobe. Jimmy Butler szerint nem fogják feladni, harcolnak a végsőkig - ugyanezt mondta Erik Spoelstra is. Kelly Olynyk szerint többet kell segíteniük Butlernek. Az olimpia miatt nem lesz szünet a következő NBA-szezonban. Tobias Harris újraépítését várják Phillyben Doc Riverstől.

Alig ért véget a nagydöntő második mérkőzése, Adrian Wojnarowski (ESPN) már jelentette is, hogy Bam Adebayo valószínűleg játszani fog a harmadik találkozón. Mint ismert, a Miami Heatnél Adebayo és Goran Dragic is megsérült az első összecsapáson, a másodikat mindkettejüknek ki kellett hagyni, de volt arra esély, hogy Adebayót a harmadikra összedrótozzák - úgy tűnik, hogy most már akárhogy is, de pályára küldik legközelebb, hiszen 2-0-s hátrányban vannak. Maga Adebayo egyébként azt mondta, hogy szerinte játszani fog, mert jobban érzi magát már.

Rátérve a hajnali meccsre: Jimmy Butler szerint egyáltalán nem fogják feladni a párharcot. A Heat játékosai hisznek egymásban, ő sem akar senki mással ilyen helyzetben lenni, csak a mostani csapattársaival. Most is azt mondja, hogy szinte tökéletesen kell játszaniuk a Lakers ellen, de ezt még nem tudták megcsinálni - viszont egyelőre csak 0-2 van, különleges dolgot kell csinálniuk ugyan, de képesek rá. Harcolni fognak a végsőkig, ez biztos.

Erik Spoelstra, a Miami vezetőedzője is hasonlókat mondott a vereség után, szerinte az ő csapata nagyon makacs és nagyon kemény, amely sosem fogja feladni - bármit is gondolnak róluk, ők nem tesznek ilyet, dolgoznak és harcolnak tovább. Ha valamit eléggé akar valaki, akkor azt meg fogja oldani - nekik is ki kell találniuk, hogy hogyan tudnak most nyerni, de bármit megtesznek ennek érdekében, amit csak kell.

Butler egyébként az első meccsen elszenvedett bokasérülése ellenére 45 percet játszott most, ráadásul végig ő húzta csapatát, de azt mondta erről, hogy ha azzal nyernek, akkor 48 percet fog játszani, őt nem érdekli. Kelly Olynyk is dicsérte csapattársát, szerinte nekik kell fellépniük, mert Butler húzza őket, ahogy tette azt eddig is, de nekik kell segíteni - mindegy, hogy hogyan, de nekik kell többet hozzátenni, mert Butler nem képes egyedül döntőt nyerni nekik.

Ami a Lakerst illeti: a LeBron James - Anthony Davis párost egyre inkább egy lapon emlegetik Shaquille O'Neal és Kobe Bryant kettősével, hajnalban néhány statisztikában is egy szintre kerültek az elődökkel. James azt mondta erről, hogy középiskolás korában ő is azt a Lakerst nézte, amiben ez a két játékos dominált. Emiatt nagyon sokat jelent neki az, hogy velük egy szinten emlegetik most őt és Davist - anno csodálta Kobe-t és lenyűgözte az az erő, amivel Shaq játszott, így ez most nagyon nagy dolog számára. Érdekesség egyébként, hogy szerinte a párokat tekintve most inkább ő Shaq az energiája, a méretei és az ahhoz képest meglévő sebessége miatt, míg Davis inkább Kobe az eleganciáját, a pozíciós játékát és a kinti dobását tekintve. Hozzátette: mindketten győztes mentalitásúak, ahogy Shaq és Kobe is az volt.

Davis szerint viszont ő Shaq a benti játéka miatt, LeBron pedig Kobe, mert ő kezeli a labdát. Nincs persze ennek nagy jelentősége, ő annyit mondott, hogy mindketten dominálni tudtak most, nagyon akarnak nyerni a körülményektől függetlenül és most jól alakultak a dolgaik, tudtak pontokat szerezni, lepattanózni, a többieket megtalálni - ritkán látni ezt.

Egy rossz hír is van azért a Lakersnél, Danny Green ugyanis könnyebb sérülést szenvedett - a csípőjénél érzett fájdalmat, vizsgálni fogják még a harmadik meccs előtt, hogy játszhat-e.

Továbbra is téma, hogy vajon mi lesz a következő NBA-idény és az olimpia időzítésével, hiszen ha januárban kezd csak a liga, akkor a playoff bele fog csúszni az olimpiába. Adam Silver komisszár nagyjából azt mondta erre, hogy ez van - beszélnek még a dologról, de nem fognak azért megállni a rájátszással, mert olimpia lesz, hiszen a válogatottnak előtte kell egy edzőtábort tartani, utána kell nekik pihenés, ezt szezon közben nem lehet megvalósítani.

Még egy hír Doc Riversszel kapcsolatban: a klubnál állítólag abban bíznak, hogy nála visszatalál korábbi önmagához Tobias Harris, aki a Sixersnél egyelőre nem játszik úgy, mint korábban a Clippers mezében Rivers keze alatt. Mielőtt elcserélték Phillybe, nagyjából élete szezonját futotta Los Angelesben, amit azóta sem tudott megmutatni új csapatánál - Riverst egyébként Joel Embiid már üdvözölte, alig várja, hogy együtt valami nagyot alkossanak.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus