Hírmorzsák 2020-12-27 (11:00)

Billy Donovan már a második meccs után odaszólt a Bulls játékosainak. Russell Westbrook dühös a vereségek miatt. Joel Embiid szerint most már nyugodtan duplázhatják az ellenfelek, mert a társak bedobálják a triplákat - Ben Simmons szerint a csapatjáték vezetheti őket a bajnoki címig. Karl-Anthony Towns sérült csuklóval is visszaállt az utolsó percben. CJ McCollum szerint a Damian Lillarddal alkotott párosukhoz csak a Splash Brotherst lehet hasonlítani. James Harden szerint fizikálisan ő még nincs topformában. Obi Toppin 7-10 napot hagy ki. LeBron James negyedszer is az Év Férfi Sportolója lett.

Hajnalban idei második bajnokiját is megnyerte a Philadelphia 76ers és ez volt az első olyan meccsük az előszezont is beleszámítva, amikor ténylegesen ültek a tripláik, legalább a kezdőötöst tekintve. A gárda centere, Joel Embiid ezzel kapcsolatban elmondta, hogy idén úgy érzi, nyugodtan beduplázhatja őt az ellenfél, mert a többiek be tudják dobni a kiosztásokat és veszélyesebbek lesznek távolról - tavaly még azon dolgozott, hogy ő maga jobban passzoljon, jobban döntsön ezeknél a duplázásoknál. Emellett a Philly csapatkosárlabdájáról is szívesen beszélnek a játékosok, Ben Simmons szerint ez az az út, amely a bajnoki címig vezetheti őket. A meccs folyamán egyébként a csapat edzője, Doc Rivers a 945. győzelmét aratta a ligában, amellyel átvette az örökranglista 10. helyét - mint mondta, nem ezért edzősködik, de igenis jó érzés ilyen mérföldköveket elérni.

Russell Westbrook történelmet írt hajnalban, mert még soha senki nem tudott egymást követő két tripla-duplával kezdeni bemutatkozni egy csapatban, márpedig a Wizards új irányítója így tett a szezon első két meccsén. Ami viszont probléma, hogy a Washington ennek ellenére mindkét meccset elvesztette - Westbrook saját bevallása szerint fizikálisan rendben érzi magát, de rettentően dühös a vereségek miatt, utál veszíteni, ráadásul szerinte most semmi különöset nem csinált az ellenfél. Mint mondta, ők egyszerűen túl sok könnyű dobást hibáztak, különösen ő maga, vállalja is a felelősséget - egyébként az őket legyőző Orlando Magic vezetőedzője, Steve Clifford szerint ez az új Wizards olyan sebességgel játszik, hogy borzasztóan nehéz velük lépést tartani, nagyon veszélyesek lesznek a későbbiekben.

Totális összeomlást produkált a Pacers elleni második-harmadik negyedben a Chicago Bulls: eleinte még vezetett a gárda, aztán percekig botrányos kosárlabdát mutatott be, elöl-hátul teljesen szétesett és néhány perc alatt el is vesztette a meccset. A történtekről Billy Donovan vezetőedző azt mondta, hogy bármi is történt akkor, ez nem tarthat ilyen sokáig - percekig nem voltak képesek pontot szerezni, a kimaradó dobások mellett sorra adták el a labdákat, az egészpályás letámadás ellen háromszor is elhagyták a játékszert, ráadásul védekezésben mintha pályán sem lettek volna. Mint mondta, a játékosai nem kezelték a helyzetet, egyáltalán nem javítottak rajta, mindenki egymaga, személyesen próbált valamit tenni, csapatként viszont nem fogtak össze, nem foglalkoztak egymással - márpedig a profi kosárlabdában ezt meg kell oldani és kész. Ebben egyébként Zach LaVine is egyetértett vele, szerinte sokkal harcosabbnak kell lenniük és ha szét is esnek, azt azonnal kezelniük kell, nem nyúlhatnak el ennyire az ilyen időszakok.

A Minnesota Timberwolves váratlan győzelemt aratott Salt Lake Cityben, a végjátékban pedig már nem volt a pályán Karl-Anthony Towns, aki csak az utolsó percre tért vissza. A center ugyanis hat perccel a vége előtt ráesett a bal csuklójára, ami idén februárban eltört és eléggé fájt neki az eset után, de egy rövid pihenőt követően az utolsó szűk egy percre mégis visszatért - mint mondta, nem akarta otthagyni a csapatot, hátha szükségük lesz rá, a röntgen ráér később is, inkább együtt élt a fájdalommal. Azt még nem tudni, hogy a röntgen mit mutatott ki és hogy mekkora a baj, de arra azért van esély, hogy back-to-back nem lép pályára a Lakers ellen.

Szintén a mai játéknaphoz kapcsolódik, hogy CJ McCollum és Damian Lillard párosa 76 pontot és 14 triplát dobott a Houston Rocketsnek, ráadásul 17 gólpasszt is kiosztottak - most McCollum volt a hős a 44 pontjával és a győztes dobással, de Lillard sem tűnt el. McCollum azt mondta kettejükről, hogy szerinte ők az egyetlen olyan páros a ligában Steph Curryn és Klay Thompsonon kívül, akik nem szívják el egymás elől a levegőt, sőt, éppen ellenkezőleg: egymást erősítik, együtt dolgoznak, ebben rejlik a sikerük. A túloldalon 44 pontot és 17 gólpasszt jegyző James Harden azt mondta, hogy ők ma képtelenek voltak megállítani McCollumékat, olyan forró kézzel dobáltak, hogy bármit csináltak ellenük védekezésben, az nem segített.

Harden egyébként saját magáról annyit mondott, hogy fizikálisan még nincs topformában, a 44 pontos, 17 gólpasszos estéje pedig szerinte nem meglepő, ő tudja, hogy mire képes. Ugyanakkor azt gondolja, hogy amint a koronavírus miatt karanténban lévők visszatérnek és kicsit bővebb lesz a keretük, akkor van esélyük a jó szereplésre, de tudja, hogy a Nyugat nagyon erős, nem férnek bele az ilyen vereségek, amikor minden sanszuk megvan a sikerre, de nem tudnak nyerni. Stephen Silas vezetőedző annyit tett hozzá, hogy az utóbbi napokban a filmezést leszámítva edzeni sem nagyon tudtak, így azért elég nehéz dolguk volt, de a Cousins-Wall-Gordon sor a hírek szerint a hét közepén már visszatérhet.

Nem léphetett pályára ma hajnalban Obi Toppin, a New York Knicks újonca, aki vádlisérülés miatt 7-10 napra dőlt ki - jelentette Shams Charania (The Athletic).

Fontos díjat zsebelhetett be LeBron James, akit az AP immár negyedszer választott meg az Év Férfi Sportolójának. James mindezt a pályán nyújtott teljesítménye mellett a pályán kívüli dolgaival, a Black Lives Matter mozgalomban betöltött szerepével, a lakosság szavazásra bírásával érdemelte ki. Jamesnél többször senki nem kapta meg az 1931 óta létező díjat, mostani elismerésével beállította Tiger Woods és Lance Armstrong rekordját - egyébként most csak hét szavazattal előzte meg a Kansas City Chiefs irányítóját, Patrick Mahomest, míg a harmadik helyre a Formula-1-ben hetedszer is világbajnoki címet szerző Lewis Hamilton futott be.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus