Hírmorzsák 2021-02-02 (9:15)

A zsákoló és a hárompontos dobó versenyt is megrendeznék az idei All-Star-gálán. LeBron James vitába keveredett egy Atlanta szurkolóval. Zsinórban hatodszor kapott ki a Mavs, ellenben hatodszor győzött a Rockets. Nikola Jokics és James Harden lettek a hét játékosai, Quin Snyder és Doc Rivers pedig a hónap edzői. Immáron a Chicago is érdeklődik Lonzo Ball iránt. A Washington Masai Ujirit szeretné megszerezni. Kihagyás vár Aaron Gordonra és James Wisemanre is.

Továbbra is folynak az egyeztetések az NBA és a játékos-szakszervezet között az All-Star-gála főmeccse kapcsán. A hírek szerint az esemény házigazdája Indianapolis helyett Atlanta lenne, s egyelőre csupán annyi bizonyos, hogy a március 7-i rendezvényt összekapcsolnák egy társadalmi szerepvállalással. Ehhez kapcsolódóan nemrégiben elindult a szurkolói szavazás, s amennyiben végül mégsem lesz meccs, a kiválasztott játékosok ugyanúgy All-Starnak minősülnek majd, mintha megrendezték volna az összecsapást. A legfrissebb információk szerint immáron felmerült annak a lehetősége, hogy március 6-án sor kerüljön a zsákoló és a hárompontos dobó versenyre is.

A Lakers az Atlanta otthonában győzedelmeskedett az NBA legutóbbi játéknapján, a mérkőzés negyedik negyedében azonban egy érdekes jelenetnek lehetett szemtanúja a State Farm Arénában helyet foglaló 1341 beengedett néző. LeBron James ugyanis vitába keveredett egy az első sorban helyet foglaló házaspárral, Juliana és Chris Carlosszal. A Los Angeles négyszeres bajnok kosárlabdázója lazán vette az odaszólogatást, ám az érintett szurkolókat kivezették a biztonságiak, amivel utólag a klasszis sem értett egyet. „Örülök, hogy a rajongók visszatérhettek a csarnokba, történt, ami történt, de nem érzem úgy, hogy indokolt lett volna az, hogy kitessékeljék őket” - mondta James.

A Phoenix ellen immáron zsinórban hatodik vereségét könyvelhette el a Dallas, amely 8-13-as mérleggel jelenleg mindössze a nyugati konferencia tizenharmadik helyén szégyenkezik. Sokan úgy vélték, hogy a gyenge kezdést követően, Kristaps Porzingis visszatérésével rátalál majd a Mavs a helyes útra, ám a lett magasember érkeztével még inkább gödörbe kerültek. A Suns elleni zakót követően Luka Doncic nyilatkozott az újságíróknak. „A legfontosabb, hogy pozitívak maradjunk. Összetartunk a nehéz pillanatokban és ez erőt ad. A legutóbbi két meccsünkön már sokkal jobban játszottunk, mint azt megelőzően, így a helyes úton járunk, hamarosan átbillen a mérleg nyelve” - vélekedett a szlovén kiválóság, akin nem sok minden múlik, hisz a szezon során tripla-dupla közelében átlagol.

Sorozatban hat megszerzett győzelemnél jár a Houston, amely klub szemlátomást erőt merített abból, hogy sikerült megszabadulnia problémás szupersztárjától, James Hardentől. A Rockets menetelése számos kérdést vet fel azzal kapcsolatban, hogy miként alakulhat a csapat játékospolitikája, hisz a korábbi hírek még arról szóltak, hogy PJ Tuckert és Danuel House-t is árulják. A pletykák szerint utóbbira van nagyobb kereslet, bár őt már nem igazán adná a texasi gárda, ám Tucker szezon végén lejáró szerződésére nem tartanának igényt, őt már akár egy első körös draft céduláért is vinni lehetne.

A Denver Nuggets mindenese Nikola Jokics és a Brooklyn dobógépe James Harden lettek a hét játékosai nyugaton és keleten. Jokics meccsenként átlag 30,8 ponttal és 10,8 lepattanóval vezette 3-1-s teljesítményre övéit, míg Harden 25,3 pontot, 11,3 gólpasszt és 7,4 lepattanót jegyzett a Nets szintén 3-1-s menetelésében.

A hét játékosa elismerés mellett a hónap edzője címeket is kiosztották. A papírformának megfelelően nyugaton a Utah trénere Quin Snyder érdemelte ki a titulust, miután a Jazz a liga legjobbjaként, egy 15-5-ös menetelést mutatott fel, míg keleten Doc Rivers lett a legjobb, aki a szezon első hónapjában 15-6-ot repesztett a Philadelphiával.

Mint arról korábban már beszámoltunk a Pelicans elcserélné Lonzo Ball és JJ Redick duóját, de Eric Bledsoe sem érinthetetlen. Ball immáron a második idényét tölti Louisianában, a szezon végén azonban korlátozott szabadügynök lesz, érte a Golden State Warriors már korábban bejelentkezett, a kaliforniaiak elsősorban Kelly Oubre Jr.-t passzolnák el délre. Chicagói sajtóinformációk szerint a Bulls is szívesen látná a keretében a hátvédet, ám konkrét ajánlatról egyelőre nem esett szó.

A Washington is nagy dobásra készül, ám eszük ágában sincs megválni Bradley Bealtől, aki 34,9 pontos átlagával jelenleg a liga legjobb pontszerzője. A Wizards nem tett le ugyanis még arról, hogy megszerezze általános menedzsernek Masai Ujirit. Mint ismert korábban már tettek egy évi tízmillió dolláros ajánlatot a jelenleg a Torontónál dolgozó szakembernek, ám az akkor visszautasította azt. A fővárosban továbbra is úgy gondolkodnak, hogy Beal és Russell Westbrook köré építenek csapatot.

Aaron Gordon négy-hat hetet kénytelen kihagyni bokasérülése miatt. Az Orlando kiválósága a Toronto elleni mérkőzés harmadik negyedében sérült meg, ahogyan a csapat fogalmazott, magasemberük igencsak súlyos rándulást szenvedett, így az oldalvonal mellé kényszerül. A Magic fenoménja az idei szezonban 13,8 pontot, 7,2 lepattanót és 4,2 gólpasszt átlagol.

Nem járt jobban a Golden State sem, akik újoncukat James Wisemant vesztették el minimum egy hétre, miután a 2020-as NBA draft második választottja csuklósérülést szenvedett a Detroit elleni győztes mérkőzés alkalmával. „Marquese Chriss az egész idényre kiesett, így nem jött jól James csuklóficama. Úgy saccolom, hogy legalább hét-tíz napot lesz kénytelen kihagyni” - nyilatkozta Steve Kerr vezetőedző.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus