Hírmorzsák 2021-03-02 (10:45)

Nate McMillan veszi át Lloyd Pierce helyét a Hawksnál. Zion Williamson úgy érzi, egyre közelebb vannak ahhoz, hogy összeálljon a játékuk. Továbbra is terítéken van Eric Bledsoe és JJ Redick elcserélése. Kyrie Irving szerint ideje hozzászokni James Harden különleges teljesítményeihez. Mike Malone Nikola Jokicsot méltatta. Egy nappal később rendezik meg a Raptors-Pistons meccset. Hamarosan a Spurs és a Celtics is beengedhet nézőket. Giannis Antetokounmpo és Devin Booker az elmúlt hét legjobbjai. Festus Ezeli a G Ligában.

Reggel arról külön is beszámoltunk, hogy már nem Lloyd Pierce az Atlanta Hawks edzője, a helyét pedig megbízott edzőként Nate McMillan veszi át. A csapat elnöke és általános igazgatója, Travis Schlenk azzal indokolta a váltást, hogy az idény előtt azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy ebben a szezonban jobbak legyenek, meginduljanak felfelé, de ez nem olyan tempóban történt, ahogyan azt elképzelték. Nehéz döntést hoztak, de úgy érzik, hogy ez volt most a megfelelő lépés. A csapatot sújtó sérülések is problémát jelentenek, mivel egyetlen meccset sem játszhattak teljes kerettel, de nem hibáztathatják csak a sérülteket azért, hogy jelenleg úgy állnak, ahogy.

A New Orleans Pelicans legyőzte ma hajnalban a Utah Jazz csapatát, ami után Zion Williamson arról beszélt, hogy úgy érzik, egyre közelebb vannak ahhoz, hogy összeálljon a játékuk. Néhány dologra még rá kell jönniük, de egyre közelebb vannak ehhez. Ma hajnali ellenfelük különösen erős szokott lenni a 3. negyedekben, de Williamson 15 pontot szórt ekkor, és a Pelicans előnybe tudott kerülni, és a fiatal sztár szerint ez annak is köszönhető, hogy az első félidőben fel tudta mérni a Jazz védekezését, és úgy gondolta, hogy ezzel segítheti leginkább a csapatát. Lonzo Ball ehhez annyit tett hozzá, hogy az edzői stáb erre a játékrészre hegyezte ki a figyelmét, mert tudták, hogy a Jazz nagyon sok meccsét ilyenkor nyeri meg.

Ugyancsak a Pelicanshoz tartozik, hogy Jake Fischer (Bleacher Report) értesülései alapján továbbra is terítéken van Eric Bledsoe és JJ Redick elcserélése, mindkettőjüket nagyon aktívan árulják. Arra viszont most kevesebb esély mutatkozik, hogy a korábbi cserepletykákban szintén szereplő Lonzo Ball is távozzon, mivel mostanában nagyon jól teljesít.

James Harden a 7. tripla-dupláját hozta össze, mióta a Brooklyn Netshez került, és Kyrie Irving úgy gondolja, hogy el lehet kezdeni hozzászokni ezekhez a teljesítményekhez. Amikor Harden önmaga tud lenni, az sokkal könnyebbé teszi a többiek dolgát is, és kezdenek hozzászokni ahhoz, hogy rekordot rekordre halmoz Harden. Alig várja, hogy az ő neve is ott legyen Hardené mellett a Nets történelemkönyveiben, ahogyan azt is, hogy a többiekkel is ez történjen egyénileg és csapatként is.

Mike Malone is dicsérő szavaktól volt hangos, természetesen ő Nikola Jokics teljesítményéről zengett ódákat. Megadatott neki az a luxus, hogy egy MVP címre is esélyes játékosa van, ugyanakkor látja azokat a felméréseket, hogy kicsoda köré építenének mások egy csapatot, ha nulláról megtehetnék, és mindig megdöbbenve tapasztalja, hogy Jokics neve fel sem merül ilyenkor. Ha ő bárhol elkezdhetne egy csapatot felhúzni, Jokics köré tenné meg, ahogyan azt Denverben is teszik most.

Azt követően, hogy a Toronto Raptorsnál folytatott kontaktkutatás miatt elmaradt a Chicago Bulls elleni meccsük. Mivel ez a folyamat még nem zárult le, a ma esti, Detroit Pistons elleni találkozót sem rendezik meg, ugyanakkor a két csapat programja lehetővé tette, hogy csak egy nappal halasszák el a meccset, jelen állás szerint holnap este összecsapnak a felek.

Az All-Star szünet után a San Antonio Spurs is elkezdhet nézőket fogadni a hazai találkozóin, és várhatóan 3,200-an mehetnek majd be a meccseikre. A tervek szerint hamarosan a Boston Celtics is megnyithatja a kapukat, náluk március 22-e a céldátum, hogy mikor engedjenek be először szurkolókat. Jelenleg 14 csapat enged be limitált létszámban nézőket.

Kiosztották a Hét Játékosa díjakat, keleten Giannis Antetokounmpo, nyugaton Devin Booker diadalmaskodott. Antetokounmpo és a Milwaukee Bucks 3-0-s hetet tudhat maga mögött, miközben a kétszeres MVP 37 pontot, 10,7 lepattanót és 5,7 gólpasszt átlagolt, míg Devin Booker 33 pontot és 4,3 gólpasszt átlagolva 3-1-es héthez segítette a Phoenix Sunst.

Tegnap este beszámoltunk róla, hogy Joakim Noah befejezi a pályafutását.

Luka Doncic ezúttal nemcsak a játékával került a hírekbe, hanem azzal is, hogy egy elsőéves korában készített, általa is dedikált kosaraskártya 4,6 millió dollárért cserélt gazdát. Még soha nem fizettek ennyi pénzt egy kosaraskártyáért, és más sportághoz köthető kártyáért is csak egyszer adtak több pénzt, a baseball játékos Mickey Mantle 1952-es kártyájáért 5,2 milliót fizettek egy aukción.

A végére pedig Festus Ezeli maradt, aki a New York Knicks G Ligás csapatától, a Westchester Knickstől kapott szerződést. Ezeli legutóbb a 2016-os rájátszásban tudott pályára lépni az NBA-ben, azóta pedig különböző térdsérülésekkel küzdött.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus