Hírmorzsák 2021-03-24 (10:00)

Közeleg a cserehatáridő: Kyle Lowry Philadelphiába tart, Andre Drummondot ezúttal a Lakers nézte ki magának, JJ Redicket várhatóan kivásárolja a New Orleans, megfelelő ajánlat ellenében megbontható az Indiana Pacers játékoskerete, Lonzo Ball megszerzésére pedig a Clippers alkuszik. Stephen Curry további meccseket kénytelen kihagyni farokcsont-sérülése miatt. Pascal Siakam 50000 dolláros pénzbírságot kapott. Tristan Thompson újra a celebmagazinok címlapján. Kialakult a legjobb tizenhat mezőnye az NCAA March Madnessében.

 

Érthető okokból a március 25-i határidő lejárta előtt, a különböző cserepletykáktól hangosak az NBA-vel foglalkozó sportportálok. Victor Oladipót és Aaron Gordont illetően már külön beszámoltunk a legfrissebb fejleményekről, ám kettőjükön kívül is bőven akad hír. Kyle Lowry körül lényegében már hónapok óta keringenek az információk, ám most a Philadelphia Inquirer értesülései szerint a hátvéd azt szeretné, hogy új állomáshelyén rögvest egy két évre szóló, ötvenmillió dolláros szerződéshosszabbítást üssenek vele nyélbe. Jelen állás szerint éppen a Sixers lehet a befutó, bár a Raptors ragaszkodna ahhoz, hogy Matisse Thybulle is bekerüljön a csomagba, ám a Philly őt nem akarja adni. A második opció a Miami Heat, ám nem rég felreppentek olyan hírek is, miszerint immáron a Toronto is elgondolkodott azon, hogy megtartsa játékosát.

Andre Drummond hamarosan kivásárolhatja magát jelenlegi, a Clevelandhez kötött szerződéséből, amely után aláírhat Los Angelesbe, hisz a Lakers Anthony Davis és Marc Gasol kiesése miatt sürgősen magasembert keres. Habár korábban még a San Antoniótól távozó LaMarcus Aldridge érkezéséről szóltak a hírek, most nagyon úgy tűnik, hogy utóbbi a Miami ajánlatát fogadhatja el. Köztudott, hogy a Heat ténylegesen is érdeklődik Aldridge iránt, de csak abban az esetben, ha a Spurs kivásárolja, viszont ilyen feltételek mellett a veterán magasember korábbi csapata, a Portland Trail Blazers is bejelentkezne érte.

JJ Redick szerződését várhatóan kinulláza a New Orleans, a dobógép ugyanis szeretne közelebb kerülni első számú otthonához, Brooklynhoz. A Pelicans 2019-ben egy két évre szóló, 26,5 millió dolláros szerződést kötött a játékossal, aki nagy valószínűséggel ismételten csak Philadelphiában köthet ki.

Az Indiana vezetősége megerősítette, hogy Malcolm Brogdon is mozdítható, a Pacers egyben kijelentette, hogy megfelelő áron hajlandó teljesen megbontani a csapatot. Úgy néz ki, hogy készen állnak arra, hogy elkötelezzék magukat az újjáépítés mellett, ennek okán pedig meghallgatják az ajánlatokat Domantas Sabonist, Myles Turnert és TJ Warrent illetően is. Brogdon sokak szerint jelenleg a liga egyik legalulértékeltebb játékosa, aki iránt a Toronto, a Miami és a Clippers is harcba szállhat.

Hamár szóba került a Clippers, a Los Angeles-iek továbbra sem tettek le Lonzo Ball megszerzéséről, ehhez viszont szükségük lesz egy harmadik vagy netán egy negyedik cserepartnerre, hisz az egy az egyben való üzlet kizártnak tűnik. Ball szerződése a szezon végén lejár, a Clippers ellenben ennek ellenére is szeretné megkaparintani a hátvédet, akivel nem csak egy fél évre számolnának, így mindenféleképpen megpróbálnák hosszabb távon is magukhoz kötni.

A Golden State sztárhátvédje, Stephen Curry még legalább egy hetet kénytelen kihagyni megzúzódott farokcsontja miatt. A Warriors vezetőedzője Steve Kerr megerősítette, hogy Curry a minap egy újabb MRI-vizsgálaton esett át, amely alátámasztotta a gyulladás fennállását, így vélhetően a csapat elkövetkezendő négy mérkőzésén sem lehet még ott All-Star játékosuk. „Egy hét múlva Steph egy újabb kivizsgálásnak veti alá magát, melyet követően döntünk a visszatérése tényleges időpontjáról” - így Kerr az újságírók kérdéseire reflektálva.

Pascal Siakam ötvenezer dolláros pénzbüntetést kapott, miután a minap a Cleveland elleni vesztes mérkőzés során tiszteletlenül beszélt Nick Nurse vezetőedzővel. A hírt tagadta a Raptors, s bár hivatalosan azóta sem erősítették azt meg, a The Athletic egy meg nem nevezett hiteles forrásra hivatkozva számolt be az elmarasztalásról. A kanadaiak egy kilencmeccses vereségszériát futnak, ráadásul a cserehatáridőig számos változás várható a keretben, így talán érthető a csapat körüli frusztráció.

Egy érdekes bulvár hír kapott szárnyra Bostonban, miszerint a játékostársak nem igazán kedvelik Tristan Thompsont, s éppen ez az oka annak, hogy a magasember neve is felmerült egy-egy cserepletyka keretében. Csapattársa Jaylen Brown ellenben a közösségi média felületeket használva állt ki Thompson mellett, elmondva, hogy ezek az információk nem fedik a valóságot. Köztudott, hogy Thompson a minap kibékült Khloe Kardashiannal, így ismételten csak a tengerentúli celebmagazinok címlapjain találta magát.

A végére pedig jöjjenek a legfrissebb hírek az NCAA March Madnesséből, ahol immáron kialakult a legjobb tizenhat mezőnye. Természetesen a második kör küzdelmei is meglepetések egész sorával értek véget, nyugaton a #6 USC legyőzte a #3 Kansast, míg a #7 Oregon a #2 Iowát küldte haza. Délen folytatja tündérmeséjét a #15 Oral Roberts, amely a #7 Floridán is átgázolt, ám a legnagyobb upset egyértelműen a középnyugati régióban történt, ahol a #1 Illinois éget meg a #8 Loyola-Chicago ellenében, de a #12 Oregon State sem lassít, ők a #4 Oklahoma State csapatát fektették két vállra. A Sweet Sixteen küzdelmeire március 27-én és 28-án kerül sor. A legjobb tizenhat mezőnye pedig az alábbi linken tekinthető meg, ITT!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus