Hírmorzsák 2021-05-03 (10:45)

Még messze a 100%-os formától LeBron James. Jaylen Brown a saját csapattársával ütközött. Tyrese Haliburton térdsérülést szenvedett, egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyire súlyos az eset. Jayson Tatum továbbra is ihletett formában. Saddiq Bey megdöntött egy igencsak komoly újonc-rekordot. Luka Doncic begyűjtötte szezonbeli tizenötödik technikaiját, közel az eltiltás. Mike James újabb tíznapos kontraktust kaphat a Brooklyntól. Ignas Brazdeikis ezúttal Orlandóban próbálkozik.

 

LeBron James mindössze bő huszonhét percet töltött a pályán a Toronto elleni mérkőzésen, majd a negyedik negyed közepén az öltözőbe vonult, ahonnan már nem is tért vissza. Egy a Lakers közeli forrás – Mike Trudell – megerősítette, hogy nincs nagy baj, de a négyszeres bajnok fájdalmat érzett a jobb bokájában, amely miatt mint emlékezhetünk, nem kevesebb, mint húsz mérkőzést volt kénytelen kihagyni. A Los Angeles-iek helyzetét tovább rontja, hogy a Raptors nyerte az összecsapást, így az arany-lilák már zsinórban a harmadik vereségüket könyvelhették el, ráadásul 36-28-as mérlegükkel jelenleg holtversenyben állnak a Dallas és a Portland csapataival a nyugati konferencia ötödik, hatodik és hetedik helyén. Ez utóbbi ellenben már nem biztos playoff pozíció, csupán play-in hely. James a meccs után kissé frusztráltan úgy nyilatkozott, hogy bárki is találta ki a play-in-rendszert, azt azonnal ki kell rúgni. Amikor LeBron a Sacramento ellenében visszatért, teljesen egyértelműnek tűnt, hogy semmilyen perclimited sem kap, ám a most történtek alapján biztosan kijelenthető, hogy még nincs 100%-os állapotban.

Sajnos az NBA legutóbbi játéknapja is bővelkedett sérülésekben, ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Boston-Portland mérkőzés végén egy oldalvonali bedobásnál Jayson Tatum és Jaylen Brown egymással ütközött, minek következtében mindketten a földre kerültek, s bár előbbi szemlátomást megúszta az esetet, utóbbi nem igazán tudta terhelni a bokáját, amellyel ráadásul már korábban is adódtak problémái. „Egyelőre nincsenek új információink Jaylen sérülésének súlyosságáról, később fogunk nyilatkozni róla, amint a csapatorvosok tájékoztatnak minket” - mondta Brad Stevens vezetőedző.

Nagy az ijedtség a Sacramento háza táján is, miután a Dallas elleni meccs harmadik negyedében a gárda újonca, Tyrese Haliburton térdsérülést szenvedett. Egyelőre pontosabb információt nem kaptak a sajtó képviselői, muszáj megvárni az MRI eredményét, bár Adrian Wojnarowski értesülései szerint a csapat stábja optimista. „Reméljük a legjobbakat, bár tényleges kép majd csak a hétfői nap folyamán fog a rendelkezésünkre állni az állapotáról” - nyilatkozta röviden Luke Walton a kaliforniaiak mestere.

Visszakanyarodva Bostonba, a fentebb már említett Jayson Tatum továbbra is káprázatos formában játszik, a Portland gyűrűjét 24 ponttal terhelte meg a mérkőzés első felében, ezzel az első olyan Celtics játékos lett az elmúlt húsz év tekintetében, aki legalább négy egymást követő félidőben is eljutott minimum húsz dobott pontig. Sorozata a Charlotte Hornets elleni 125-104 arányú vereség alkalmával kezdődött, amikor a fordulást követően 20 pontot szórt, majd azon az ominózus 60 pontos San Antonio elleni estén dobott félidőnként 24 majd 26 pontot, míg ezt a Trail Blazers ellen fejelte meg a már említett teljesítményével.

A Detroit újonca Saddiq Bey megdöntött egy igencsak komoly újonc-rekordot, miután a Pistons legutóbbi, Charlotte Hornets ellen játszott mérkőzésén, 5/12-öt dobott a triplavonalon kívülről, ezzel pedig a szezon során tíz mérkőzésen is eljutott legalább öt bedobott hárompontosig. Az eddigi csúcstartó holtversenyben Stephen Curry és Allen Iverson volt egyaránt kilenc-kilenc találkozóval. Az autóvárosiak talán egyetlen pozitívuma az idei szezonban Bey felépítése, aki a kezdeti bizonytalankodása után lassan a csapat egyik meghatározó játékosává avanzsál.

Luka Doncic közel került ahhoz, hogy a liga szabályai szerint egymeccses eltiltást kapjon, hisz a Kings ellenében megkapta szezonbeli tizennegyedik, majd tizenötödik technikaiját is – nem mellesleg ezzel a találkozó végén ki is állították. „Ne aggódjatok, a hátralevő mérkőzéseken már nem fogok egy újabbat összeszedni” - vélekedett lazán a szlovén szupersztár, aki hozzátette, hogy szerinte egyik fújás sem volt jogos CJ Washington játékvezető részéről. További érdekesség, hogy a spori Rick Carlisle vezetőedzőt is a lelátóra száműzte, aki ebben az idényben négy technikaival bír – minő meglepő, hogy mindegyiket Washington osztotta ki számára.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Euroliga és a CSZKA Moszkva korábbi sztárja Mike James végre valahára megvetheti a lábát az NBA-ben, bár egyelőre csak egy tíznapos szerződéssel rendelkezik a Brooklyn csapatánál, melynek során átlag 7,4 pontot és 4,2 gólpasszt átlagol, így a Nets vezetősége a New York Times értesülései szerint a következő tíz napra is szerződteti a hátvédet.

Maradva a tíznapos kontraktusoknál az Orlando Magic Ignas Brazdeikis számára adott egy ilyen lehetőséget, a litván származású, de kanadai játékos ebben az idényben már a New York Knicks és a Philadelphia 76ers csapatainál is próbálkozott, ám eleddig mindössze öt NBA mérkőzés jutott neki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus