Hírmorzsák 2021-07-18 (11:00)

Wes Unseld Jr. négy évre aláírt a Wizardsnál. A nagydöntő után nevezheti ki Willie Greent a Pelicans. Thanasis Antetokounmpo és egy játékvezető is bekerült a liga egészségügyi és biztonsági protokollja alá az ötödik meccs előtt. Will Barton le fog mondani a játékosopciójáról. Danny Ainge szeretne ismét munkát vállalni, de kevesebbet. Kevin Love ugyanazzal a vádlisérüléssel küzd most is, amivel a szezon során. Kihirdette olimpiai keretét az argentin válogatott. Omri Casspi visszavonul.

Ahogyan arra már számítani lehetett, megegyezett egymással Wes Unseld Jr. és a Washington Wizards, a szakember négy évre aláírt a csapathoz, ő veszi át Scott Brooks helyét a kispadon. A Denver Nuggetstől érkező edzőt várhatóan hétfőn mutatják majd be. Tommy Sheppard GM méltatta az újonnan kinevezett edzőt, úgy gondolják, hogy eddig ő volt a liga egyik legjobb segédedzője, míg az edzőkeresés során egyértelműen kiemelkedett Unseld Jr. a jelöltek közül. Nagyszerű taktikust igazoltak, aki meccsek közben is képes a változtatásokra, a pálya mindkét végén odafigyel az apró részletekre is, emellett kiválóan fejleszti a játékosokat.

Andrew Lopez (ESPN) arról számolt be, hogy a New Orleans Pelicansnél még várni kell Willie Green hivatalos edzői kinevezésére, ennek viszont egyetlen oka van, Green ugyanis a Suns segédedzőjeként érdekelt a nagydöntőben. Az új edző kinevezése azt követően fog megtörténni, hogy lezárult a döntő.

Ha már szóba került a nagydöntő, folytassuk is az ötödik mérkőzés eseményeivel. Nem sokkal a mérkőzés előtt derült ki, hogy Thanasis Antetokounmpo bekerült a liga egészségügyi és biztonsági protokollja alá, ezért nem léphetett pályára. A Bucks kispadja mellől hiányzott Josh Oppenheimer segédedző is, ő sorozatban harmadszor nem lehetett ott a csapat mellett. Bő egy órával a találkozó előtt a liga azt is bejelentette, hogy Sean Wright játékvezető sem lehet ott a meccsen, mivel ő is bekerült az egészségügyi és biztonsági protokoll alá.

Az ötödik meccset végül Jrue Holiday labdaszerzése döntötte el, amiről annyit mondott, hogy jókor volt jó helyen, míg a labdát elveszítő Devin Booker elmondta, hogy kosarat akart szerezni, és amikor megfordult, ott termett Holiday. A Bucks hátvédje ezt követően egy passzal megtalálta Giannis Antetokounmpót, ami a kétszeres MVP szerint a bizalomról szólt, Holiday azt is megtehette volna, hogy inkább az órát kezdi el égetni, és azt követően próbálnak meg egy jó helyzetet kialakítani, de csapattársa bízott benne, hogy megoldja ezt a helyzetet. Hogy miért kérte őt, hogy fellöbbölje neki a labdát ahelyett, hogy másodperceket vegyenek le az óráról, arra azt mondta, hogy nem tudja. Antetokounmpo egyébként késve kezdte a meccset követő sajtótájékoztatót, mert amikor először leült a sajtó képviselői elé, begörcsölt, de később visszatért és válaszolt a kérdésekre.

Monty Williams szerint most egyetlen feladatuk van, elérni azt, hogy a Bucksnak még egyszer repülőre kelljen szállnia és visszavinni a párharcot Phoenixbe. Ennyi a feladatuk, és ezt bármi áron el kell érniük a következő meccsen. Holiday labdaszerzéséről nem tud sokat mondani, nagyszerű játékot mutatott be. Deandre Ayton amiatt fogalmazott önkritikusan, hogy Antetokounmpo véghajrában kihagyott büntetője után nem tudta megszerezni a lepattanót, szörnyű hiba volt megengedni a görögnek, hogy ő érje el elsőnek a lecsorgó labdát.

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint Will Barton le fog mondani a 14,7 millió dolláros játékosopciójáról, így szabadügynök lesz a Denver Nuggets kosarasa. A szakíró információi alapján mindkét fél nyitott egy új, hosszabb szerződés megkötésére, és Tim Connelly csapatvezető számára is prioritást jelent Barton megtartása.

Danny Ainge szeretne ismét munkát vállalni azt követően, hogy távozott a Boston Celtics vezetőségéből, ugyanakkor nem szeretne olyan sokat dolgozni, mint azt tette az elmúlt 18 évben. Most élvezi a semmittevést, sétálni és úszni jár reggelente, teniszezik a feleségével, mindketten több időt töltenek a szüleikkel, amire nem volt lehetőségük a világjárvány miatt az elmúlt időszakban. Egyelőre nincs előtte semmilyen konkrét lehetőség, és majd meglátják, hogy mit hoz a jövő.

Mint ismert, Kevin Love végül visszamondta az olimpiai szereplést, mert nem tudott megfelelő fizikai állapotba kerülni. Chris Fedor (Cleveland Plain Dealer) arról számolt be, hogy ez amiatt a vádlisérülése miatt történt, amivel a szezon közben is küzdött, és ami miatt csak 25 meccsen tudott pályára lépni az alapszakasz során. A szezon végén úgy tűnt, hogy ebből teljesen felépült, de a jelek szerint mégsem egészséges. Love borzasztóan nézett ki a pálya mindkét oldalán a Team USA edzőtáborában, öregnek és lassúnak tűnt, a tiszta helyzeteit sem tudta értékesíteni, miközben rendszeresen több faulttal zárt, mint ponttal, és messze a legkevésbé hatékony játékos volt az edzéseken. Egyesekben az is felmerült, hogy esetleg ennyi volt számára, ugyanakkor Fedor információi alapján Love egyelőre még nem gondol a visszavonulásra.

Kihirdette olimpiai keretét az argentin válogatott, amiben több jelenlegi és korábbi NBA-játékos is helyet kapott, köztük a 41 éves Luis Scola is. A keretben az alábbi 12 játékos kapott helyet: Facundo Campazzo, Nicolás Laprovittola, Luca Vildoza, Nicolás Brussino, Leandro Bolmaro, Gabriel Deck, Patricio Garino, Juan Pablo Vaulet, Luis Scola, Marcos Delia, Tayavek Gallizzi, Francisco Cáffaro.

Az olimpiához tartozik, hogy felkészülési mérkőzésen Japán 81-75-re nyerni tudott Franciaország ellen. A házigazdáknál Rui Hachimura 19, Yuta Watanabe 18 ponttal zárt, míg a franciáknál Evan Fournier 16 ponttal, Rudy Gobert pedig 11 ponttal és 8 lepattanóval jelentkezett.

Omri Casspi bejelentette a visszavonulását. A 33 éves izraeli játékos 10 évet töltött az NBA-ben, ahol hét csapatban is megfordult, a leghosszabb ideig a Sacramento Kings csapatát erősítette. Sokáig úgy tűnt, hogy a következő szezonban is játszani fog a Maccabi Tel Aviv színeiben, de végül a befejezés mellett döntött.

A végére pedig a több egykori NBA-s játékost is foglalkoztató kínai bajnokság, a CBA maradt, ahol 20 csapatból 15 amellett lobbizik, hogy a következő szezonban ne léphessenek pályára légiósok. A csapatok azért szeretnék ezt elérni, mert úgy gondolják, hogy így valamilyen buborékban tudnák lejátszani a következő idény mérkőzéseit.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus