Hírmorzsák 2021-09-01 (10:00)

Ben Simmons nem akar Philadelphiában maradni. Tyrese Maxey is távozhat a 76erstől? Rajon Rondo nem aggódik a Lakers játékosainak életkora miatt. Tacko Fall a Cavaliersnél próbálkozhat. A Bucks nyarában nagy szerepet játszott a luxusadó. Ricky Rubio belefáradt abba, hogy gyakran kell csapatot váltania. Omari Spellman Dél-Koreába igazolt.

Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) beszámolója alapján Ben Simmons arról tájékoztatta a Philadelphia 76ers vezetőségét, hogy nem akar a csapatnál maradni és nem tervez megjelenni a hamarosan kezdődő edzőtáborban sem. Mint ismert, a 76ers egy ideje már próbálja őt elcserélni, de a draft éjszakáján is sorra olyan ajánlatokkal kerestek meg csapatokat, amiket azok gyorsan elutasítottak. Egy neve elhallgatását kérő nyugati konferenciában dolgozó szakember arról beszélt, hogy három hónappal ezelőtthöz képest is rengeteget zuhant Simmons piaci értéke, mert akkor csak annyit lehetett tudni, hogy hajlandóak elcserélni őt, most viszont mindenki tudja, hogy mennyire megromlott a viszony a csapat és a játékos között, ahogyan azt is, hogy Simmons kívánságlistáján három kaliforniai franchise szerepel.

Simmons elcserélése kapcsán felmerült egy pletyka is, miszerint Tyrese Maxey is belekerülne az ausztrál irányító cseréjébe, legalábbis Jason Dumas (KRON4News) információi szerint. Simmonshoz hasonlóan Maxey képviselője is Rich Paul, és állítólag a játékosügynök azt szeretné, hogy egyetlen ügyfele se tartozzon a 76ers kötelékébe. Ha lehet hinni a híreknek, több helyi szervezet is szeretett volna együttműködési megállapodásokat kötni Maxey-vel, de ezeket Paul kivétel nélkül megtorpedózta, hogy ügyfelének ne legyenek kötelezettségei egy olyan városban, amit hamarosan úgyis elhagy majd.

Rajon Rondo hivatalosan is visszatért a Los Angeles Lakershez, ahol a székfoglalóját is megtartotta, amiben kiemelte, hogy a keretük tapasztalata kulcsfontosságú ahhoz, hogy bajnokok legyenek. Nagyon izgatott amiatt, hogy végre nem ő lesz a legidősebb játékos a pályán, ami nagy előrelépés számára, elvégre két hónappal ezelőtt még a csapata legidősebbje volt, míg most a fiatalabb játékosok közé tartozik. Néz elébe a keret korát érintő összes kritikának, de fegyelmezettség nélkül senki sem húzza ilyen sokáig a ligában, és ugyan sok kilométer van néhányuk lábaiban, de nem véletlenül voltak képesek ilyen sok éven keresztül ennyire magas szinten maradni. Nem aggódik ezen kritikák miatt, és úgy gondolja, hogy a mentalitásukon fog múlni a legtöbb.

Rondo azt is elmondta, hogy az edzésekre több energiát és izgalmat hozhat Russell Westbrook jelenléte, és várja már a vetélkedéseket vele és a többiekkel is. Csupa olyan játékosuk van, akikben ég a versenyszellem, így minden egyes edzéssel jobb és jobb lehet ő is. Azt nem gondolja, hogy a saját játéka sokat változott volna azóta, hogy legutóbb a Lakers keretéhez tartozott, elvégre nem 10 év telt el azóta, nem érzi úgy, hogy visszaesett volna azóta, de a gyakorlatban annyira jó csak egy játékos, amennyire az edzője hisz benne. Tisztában van azzal, hogy hol tart a pályafutásában, és azt is látja, hogy milyen keretbe érkezik meg, és így is azt gondolja, hogy sokat tudna még segíteni csapatának, de ha bajnokok lesznek, akkor semmi más nem számít.

Tacko Fall képviselői számoltak be arról, hogy ügyfelük egy egyéves, nem garantált szerződést kapott a Cleveland Cavalierstől. A Boston Celticstől távozó közönségkedvenc lehetőséget kap arra, hogy megkaparintsa magának az egyik utolsó helyet a Cavaliers keretében, esetleg egy two-way szerződést harcoljon ki magának.

A Milwaukee Bucks társtulajdonosa, Marc Lasry elmondta, hogy csapata nyári tevékenységében nagy szerepet játszott az is, hogy miként viszonyulnak a luxusadóhoz. Felhívta arra a figyelmet, hogy egy 5 milliós játékos kerülhet a csapatnak 25 milliójába is, és nagyon komolyan vették a számokat, amikor döntéseket hoztak, elvégre a csapatuk kis piacon van, így számukra a gyakorlatban többet jelent egy-egy ilyen extra kiadás. Úgy gondolkodnak, hogy a luxusadó olyan pénz, amit ténylegesen el fognak veszíteni, és ha a rájátszásban jól szerepelnek, akkor annak egy részét vissza tudják nyerni. Végső soron újabb bajnoki címet akarnak nyerni, úgyhogy költeniük kell, de ezt nagyon megfontoltan teszik.

Ricky Rubio a spanyol Marcának nyilatkozott, amiben elmondta, hogy kicsit belefáradt abba, hogy mostanában milyen sokszor kellett csapatot váltania – mint ismert, az elmúlt 10 hónapban háromszor is cserélték őt. Minden olyan játékos állandóságra vágyik, mint amilyen ő is, különösen amiatt, hogy a családjának is erre lenne szüksége. Tudja, hogy a liga így működik, és mindenki igyekszik alkalmazkodni az új környezetéhez, ehhez mentális felkészültségre is szükség van, de ettől függetlenül időbe telik az alkalmazkodás. Tudja, hogy elsőre a Cleveland Cavaliersnél is nehéz lesz, de bízik benne, hogy korábbi csapataihoz hasonlóan itt is be tud illeszkedni, és kíváncsian várja, hogy milyen szerepet osztanak rá. Egy felvetésre válaszolva azt is elmondta Rubio, hogy jelenleg nem gondolkodik abban, hogy visszatérjen Európába. Jövő nyáron szabadügynök lesz, ekkor sorra fogja venni a lehetőségeit, felméri majd a piacát, majd a családjával közösen hoznak egy döntést.

A végére a 2018-as draft 30. választottja, Omari Spellman maradt, aki Dél-Koreába igazolt. A 24 éves magasembert az Atlanta Hawks draftolta, majd egy év után a Golden State Warriorshoz került, ahol a 2019/20-as idényben 49 meccsen pályára is lépett, mielőtt elcserélték volna, azóta pedig csak a G Ligában gyűjtötte a játékperceket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus