Hírmorzsák 2021-09-08 (10:00)

A Cavaliers cserélne Ben Simmonsért. T.J. Warren sérülése nem a várt ütemben gyógyul. Harry Giles a Clippersnél, Keita Bates-Diop a Spursél, Chandler Hutchison a Sunsnál. Alize Johnson szerződése csak részben garantált a Bullsnál. A Pistons nem fogja használni a strech provisiont DeAndre Jordan szerződésén. Paul Pierce szerint menthetetlen volt a munkakapcsolata az ESPN-nel. Pierce egyszer majdnem a Mavericks játékosa lett.

Marc Stein (Substack) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers továbbra is annak a lehetőségét keresi, hogy cseréljen Ben Simmonsért. Stein emellett arról is írt, hogy Kevin Love jövője továbbra is bizonytalan, ugyanakkor a fizetését megpróbálhatják felhasználni egy olyan cserében, amiben Simmonst szereznék meg.

Rossz hírt jelentett be az Indiana Pacers, arról számoltak be, hogy T.J. Warren fáradásos lábtörése gyógyul ugyan, de sokkal lassabb ütemben, mint amire előzetesen számítani lehetett. A korábbi várakozásokkal ellentétben szinte biztosan nem fog visszatérni a szezon kezdetére, a Pacers tájékoztatása alapján „határozatlan időre” fog még hiányozni.

Több kisebb játékosmozgás is történt az elmúlt nap folyamán. Harry Giles nem garantált szerződést írt alá a Los Angeles Clippersnél. Keita Bates-Diop 2 évre szóló szerződést kötött a San Antonio Spursnél, miután az előző idényt ugyancsak náluk töltötte two-way megállapodással. A Spurstől nemrégiben szabadlistára kerülő Chandler Hutchison is új csapatot talált magának, neki a Phoenix Suns ad lehetőséget. Az előző szezont a Dallas Mavericks two-way játékosaként töltő Nate Hinton meghívást kapott az Indiana Pacers edzőtáborába. Az előző két idényt a Boston Celticsnél töltő Tremont Waters a Milwaukee Bucks edzőtáborában bizonyíthat.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy a Chicago Bulls rövid idő alatt 3 játékost is szerződtetett, és ezekkel a megállapodásokkal kapcsolatban Bobby Marks (ESPN) szolgált némi új információval. Ahogyan azt sejteni lehetett, Matt Thomas szerződése nem garantált, de Stanley Johnson is hasonló megállapodást írt alá. Alize Johnson 2 éves, 3,6 millió dolláros szerződéséből október 19-ig csak 250,000 dollár garantált, amennyiben azelőtt szabadlistára teszik, csak ennyit kell neki kifizetniük, míg a második éve csak később válhat garantálttá. Egy újabb igazolást is megejtett a Bulls, az idei drafton el nem kelő Ethan Thompson Exhibit 10 szerződést kapott, meghívták az edzőtáborba.

A Detroit Pistons szeptember 11-ig dönthet arról, hogy alkalmazzák-e a strech provisiont DeAndre Jordan szerződésén, ugyanakkor James Edwards III (The Athletic) értesülései alapján ezt nem fogják megtenni, inkább azt választják a csapatnál, hogy 2 év alatt pörögjön ki teljesen a fizetése a sapkájuk alól.

Chris Mannix (Sports Illustrated) abból az apropóból írt egy hosszabb portrét Paul Pierce pályafutásáról, hogy a Boston Celtics legendás játékosát hamarosan beiktatják a Hírességek Csarnokába. Ebben Pierce is megszólal, aki felidézte, hogy milyen is volt az ESPN-nél dolgoznia. Azt gondolja, hogy amikor kirúgták, addigra már amúgy is menthetetlen volt az a munkakapcsolat. Úgy érezte, hogy egyszerűen nem passzol ahhoz a közeghez, sok mindent nem mondhatott ki, és ezen felül folyton LeBron Jamesről kellett beszélniük. Pierce a 2017-es visszavonulása óta dolgozott az ESPN-nél, idén áprilisban pedig azért köszönték meg a munkáját, mert sztriptíztáncosnők társaságában, láthatóan illuminált állapotban jelentkezett be Instagramon.

Mannix cikkére reagálva Marc Cuban azt idézte fel Twitteren, hogy valamikor 2008 után a Dallas Mavericks egyezségre jutott a Celtics vezetőségével arról, hogy cserélnek Pierce játékjogáért. Az ügyletben 3 csapat vett volna részt, és a harmadik, nem megnevezett csapat fúrta azt meg, mivel előzetesen nem tudták, hogy egy általuk bedobott első körös draftjog nem a Maverickshez, hanem a Celticshez ment volna. Ezen a ponton kiszállt ez a csapat, noha előtte már minden fél rábólintott arra, hogy mit ad fel és mit kap a cserében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus