Hírmorzsák 2021-09-12 (10:30)

Beiktatták a 2021-es osztályt a Hírességek Csarnokába. Paul Pierce a mai napig nem érti, miért csak a 10. helyen draftolták. Chris Bosh visszaadta Pat Riley gyűrűjét. Chris Webber sok segítséget kapott Isiah Thomastól. Toni Kukoc hálás a ’92-es olimpia tapasztalataiért. Ben Wallace úgy érzi, utat nyitott a hozzá hasonlók számára. Isaiah Hartenstein a Clippers edzőtáborában. Shaquille O’Nealről dokumentumfilm-sorozat készül. Mike James szerződést bontott Oroszországban. Johnny O’Bryant több csapatnál is próbajátékon járt. John Lucas III a Lakers edzői stábjában.

Beiktatták a 2021-es osztályt a Hírességek Csarnokába – az újdonsült tagok pályafutásáról készített rövid videókat ide kattintva nézhetitek meg, míg a beiktatást követő beszédeket pedig itt.

Paul Pierce a beszédében kitért arra is, hogy a mai napig nem érti, hogy miért csak a 10. helyen draftolták anno, arra számított, hogy akár már a 2. helyen ki fogják választani, viszont az, hogy ennyire sokat csúszott, egész pályafutása során motivációt jelentett neki, és hálás azért, hogy végül a Celticshez került. Pierce azt is elmesélte, hogy akkor jött rá arra, hogy Doc Rivers játékospárti edző, amikor egy edzésről hazaküldte inkább pihenni.

Chris Bosh emlékezetes beszédet tartott, aminek az elején elmesélte, hogy Pat Riley még azelőtt odaadta neki az egyik aranygyűrűjét, hogy aláírt volna a Miami Heathez, és azt mondta neki a legendás szakvezető, hogy őrizze meg addig, amíg nem nyernek egyet közösen. Bosh a Heat 2012-es bajnoki címe után sem adta vissza a gyűrűt, mert úgy gondolta, hogy ki kell várnia a megfelelő pillanatot ehhez, és végül a beiktatási beszéde közben adta vissza Riley-nak a gyűrűt. Bosh a beszéde egy pontján kiszólt Chris Webberhez is, hogy milyen őrületes dolog az, hogy Bill Russell-lel együtt iktatják be őket is – Russell játékosként még 1975-ben bekerült, most edzőként választották be.

Chris Webbert Isiah Thomas és Charles Barkley iktatta be, és mindkettőjüknek megköszönte, hogy mennyi mindent tettek érte. Elmesélte, hogy Thomas 16 éves kora óta segítette őt, mindig számíthatott rá, a szárnyai alá vette, és olyan volt számára, mint egy őrangyal. Neki köszönheti, hogy soha nem kellett senkitől sem pénzt elfogadnia, és tőle tanulta azt a nagylelkűséget, hogy gyerekeket segítsen.

Toni Kukoc sokaknak mondott köszönetet, de külön kifejezte a háláját Michael Jordan és Scottie Pippen kettősének, amiért a Dream Team tagjaiként „szétrúgták a hátsóját” az 1992-es olimpián. Mint mondta, szüksége volt erre a tapasztalatra is ahhoz, hogy ezt követően még keményebben dolgozzon, és ez is hozzásegítette ahhoz, hogy később a Chicago Bulls fontos tagjává tudott válni.

Ben Wallace azt emelte ki, hogy neki nem a kosárlabda volt a mindene, hanem csak az életének egy része. A sportág utat nyitott neki, hogy visszaadjon azoknak, akik segítették őt élete során, ő maga pedig utat nyitott a hozzá hasonlók számára, hiszen egy alulméretezett magasember volt, akit szinte mindenki leírt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be róla, hogy Isaiah Hartenstein a Los Angeles Clippers edzőtáborában fog részt venni a szezon előtt. A center egy jövedelmezőbb megállapodás reményében a nyáron nem hívta le a Cleveland Cavaliersnél az 1,8 millió dolláros játékosopcióját, most viszont egy nem garantált szerződéssel kellett beérnie.

Shaquille O’Neal Jimmy Kimmel műsorában vendégeskedett a minap, ahol többek között azt is elmondta, hogy jelenleg egy négyrészes dokumentumfilm-sorozaton dolgozik, ami róla fog szólni, és amiben eddig még sosem látott felvételek is szerepelni fognak. A sorozatot Peter Berg rendezi.

A CSZKA Moszkva bejelentette, hogy megegyezésre jutottak Mike Jamesszel a szerződésbontásról. Az irányító az előző szezont a Brooklyn Nets játékosaként fejezte be, viszont az oroszországi szerződése még két évig érvényben volt, ami miatt vissza is kellett térnie Moszkvába, ahol egyéni munkát végzett, és mostanra sikerült közös nevezőre jutnia a feleknek a szerződésbontásról.

Jeff Garcia (Locked on Spurs) információi szerint Johnny O’Bryant a Milwaukee Bucksnál, a Brooklyn Netsnél és a Golden State Warriorsnál is edzésen vett részt – a 28 éves magasembert 2014-ben a Bucks draftolta, két szezont játszott is náluk, 2018 óta viszont Európában kosárlabdázik, onnan próbálná meg most visszaverekedni magát az NBA-be.

Dave McMenamin (ESPN) számolt be róla, hogy John Lucas III csatlakozik a Los Angeles Lakers edzői stábjához, ahol leginkább a játékosok fejlesztésében kell majd részt vennie. Lucas korábban a Minnesota Timberwolvesnál töltött be hasonló szerepet Tom Thibodeau edzősködése idején.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus