Hírmorzsák 2021-10-26 (11:15)

Miles Bridges és Stephen Curry az első hét legjobbja keleten és nyugaton. Javult az ESPN nézettsége az előző szezon kezdetéhez képest. A 76ers egyelőre nem szab ki újabb pénzbüntetéseket Ben Simmonsra. A Raptorsnál nem mindenki akarta Masai Ujiri maradását. Anthony Edwards szerint a Timberwolves sztárjainak be kell vonnia a többieket is a játékba. Spencer Dinwiddie először tért vissza a Nets otthonába. A Jordan-éra óta először kezdett négy győzelemmel a Bulls. Rekordáron kelt el Michael Jordan egyik meccsen hordott cipője.

Kiosztották az első Hét Játékosa elismeréseket a ligában, keleten Miles Bridges, nyugaton Stephen Curry kapta az elismerést, miután mindketten 3-0-s héten vannak túl a csapataikkal. A Charlotte Hornets wingje 25 pontot, 8 lepattanót és 2,7 labdaszerzést átlagolt ebben az időszakban, míg a Golden State Warriors irányítója 31 pontot, 9 lepattanót, 7 gólpasszt és 2,3 labdaszerzést tett hozzá meccsenként.

Ugyancsak az első héthez kapcsolódó hír, hogy az ESPN nézettsége 2017 óta a legmagasabb mutatókat hozta ebben az időszakban, átlagosan 1,82 millióan követték az általuk közvetített mérkőzéseket az Egyesült Államokban, ami 46%-os emelkedést jelent az előző szezon kezdetéhez képest. Ezeket a számokat a Knicks-Celtics, a Suns- Nuggets, a 76ers-Nets és a Lakers-Suns párostásokkal érték el.

Ramona Shelburne (ESPN) jelentette, hogy a Philadelphia 76ers a továbbiakban nem fog pénzbüntetést kiszabni Ben Simmonsra a kihagyott mérkőzések és edzések miatt, és innentől kezdve hivatalosan a „személyes okok” megjelölést fogják indokként használni a hiányzásaira.

Az Oklahoma City Thunder lehívta Darius Bazley, Alekszej Pokusevszki és Ty Jerome újoncszerződésének is a 2022/23-as idényre szóló opcióját.

Kanadai lapértesülések szerint a Toronto Raptors igazgatói tanácsában szerepet vállaló Edward Rogers próbálta elérni azt, hogy a csapat ne adjon új szerződést Masai Ujirinek, mert úgy érezte, hogy a szakember nem ér annyit, mint amekkora ajánlattal marasztalták. A hírek szerint Ujiri annak ellenére maradt, hogy az egyik csapat 3%-os tulajdonjogot és évi 15 millió dollárt is meghaladó fizetést ajánlott neki, illetve az angol Premier Ligából is voltak megkeresései – a pletykák szerint évi 15 millió körül kapott a Raptorstól, miután Larry Tanenbaum közbelépett. Rogers ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy teljes tisztelettel viszonyul a szakember irányába, aki bajnokcsapatot épített Torontóban, és minden bizalma megvan aziránt, hogy ezt képes lesz ismét elérni. Rogershez kapcsolódó további hír, hogy már nem ő annak Rogers Communicationsnek az elnöke, ami 37,5%-os részesedéssel bír a Raptorst tulajdonló Maple Leaf Sports and Entertainmentben.

Anthony Edwards kritikus hangnemet ütött meg, miután a Minnesota Timberwolves kikapott a New Orleans Pelicans ellen. Szerinte sokan úgy gondolták a csapatból, hogy könnyű dolguk lesz ellenfelükkel szemben, nem koncentráltak eléggé, és ezt kihasználta a Pelicans. Szerinte neki, Karl-Anthony Townsnak és D’Angelo Russellnek változtatnia kell azon, ahogy játszanak, mert most úgy tesznek, mintha csak belőlük állna a csapat, a jelenleginél sokkal jobban be kell vonniuk a többieket is a játékba. Szükségük van arra, hogy legyen meg bennük a passzolási szándék, mert nem győzhetnek le hárman öt embert, csak akkor nyerhetnek, ha ők is öten lesznek.

Spencer Dinwiddie először játszott a Brooklyn Nets otthonában, mióta a Washington Wizardshoz igazolt, és egykori csapata videóval köszöntötte a visszatérését. Steve Nasht annak a lehetőségéről kérdezték, hogy Dinwiddie visszatért volna az ACL-szakadásából már a rájátszás közben is, ugyanakkor az edzőnek nem tetszett ennek a gondolata, és nem hiszi, hogy bárki is támogatta volna ezt az ötletet az orvosi stábból. Úgy érezték, hogy nem lenne fair még csak felvetni sem a játékosnak a visszatérés lehetőségét, mert úgy gondolták, hogy az számára a legjobb, ha hagyják rendesen meggyógyulni, és ezzel a pályafutását is meghosszabbíthatják.

A Chicago Bulls az 1996/97-es idény óta először kezdte 4-0-s mérleggel az alapszakaszt. A Toronto Raptors elleni ma hajnali győzelmüket követően DeMar DeRozan elmondta, hogy azért is választotta végül ezt a csapatot nyáron, mert látta, hogy mindenki elkötelezett aziránt, hogy sikeresek legyenek és mindenki nyerni akar itt. Mindenki ugyanezt a terhet cipeli a vállán a várostól kezdve a csapaton keresztül egészen a játékosokig, mindannyian a győzelemre koncentrálnak, és nem idővel akarnak majd nyerni, hanem azonnal. Ettől függetlenül hosszú utat kell még megtenniük, sok dolgot tisztázniuk kell még, nem kezelhetik úgy ezt a mérleget, mintha ezzel elértek volna már valamit, viszont emiatt a következő meccsük még nehezebb lesz.

Ha már szóba került a 96/97-es Bulls, fejezzük is be annak a csapatnak a sztárjával, Michael Jordannel a morzsát, akinek az egyik dedikált cipőjét 1,47 millió dollárért árverezték el a minap. Jordan ezt a Nike Air Ships cipőt még újoncként, pályafutása ötödik NBA-s szereplésekor viselte egy Denver Nuggets elleni mérkőzésen, és a kártyák gyűjtésére szakosodott Nick Fiorella vásárolta meg egy aukción. Az 1,47 millió dolláros leütési ár hatalmas rekord a meccsen használt sneakerek között, az eddigi legdrágább cipő 615,000 dollárért kelt el tavaly augusztusban – akkor szintén egy Jordan által viselt cipő kelt el, egy Air Jordan 1-es. A kosárpályákon túl pedig ez minden idők második legdrágábban elkelt lábbelije, ennél többet csak Kanye West 2008-as Grammy-gálán viselt cipőjéért fizettek ki, tavaly áprilisban 1,8 milliót adtak érte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus