Hírmorzsák 2022-01-13 (11:00)

Lillard kés alá fekszik, visszatérhet a szezonban, de lehet, hogy addigra tankolni kezd a Blazers? A Clippers inkább eladó, mint vevő lehet a deadline idején, feláldozzák az idei szezont a következőért? Találkozott Rich Paul és Daryl Morey. Óriási újságíró-keringő lehet a nyáron, Woj és Charania akár helyet is cserélhet. DJJ a Bulls újabb sérültje. Brogdon visszatért, majd újra kidőlt. Két fontos láncszem is visszatért a héten a Wizardsnál. A Grizzlies kicseréli a 13 év alattiak “idegen” mezeit Morant-Jackson mezekre. Shaq eladja részesedését a Kingsben. 

Damian Lillard hasfalsérülése nem javul, ezért kisebb műtétet kell végrehajtani. Brian Windhorst (ESPN) szerint a héten egyeztetnek specialistákkal, és ez nem jelenti Lillard szezonjának végét, Chris Haynes (Yahoo! Sports) pedig úgy tudja, hogy ma meg is műtik és várhatóan 6-8 hétre esik ki - a Blazers sztárja egész szezonban bajlódott ezzel a sérüléssel, és december 31-e óta teljesen inaktív. Kevin Pelton (ESPN) viszont azt fejtegette, hogy a CJ McCollumot szintén régóta nélkülöző Blazers ugyan 10. helyen áll Nyugaton, de a 14. hely közelebb van, van a 9. - ha a következő hetekben a portlandiek lefelé mozdulnak el, akkor elképzelhető, hogy tankolásba kezdenek, kiültetik Lillardöt, elcserélik a lejáró szerződésű Robert Covingtont és Jusuf Nurkic-ot draftjogokra, és egyúttal rámennek az 1/1-re. Ebben azért is van ráció, mert a Blazers jelenleg 3 millió dollárral van a luxusadó szintje felett. 

Jake Fischer (B/R) úgy tudja, hogy a Clippersnél felkészültek arra az eshetőségre, hogy Paul George kihagyja a szezon hátralévő részét. George könyökében szakadt el egy szalag, és karácsonykor jelentette be a csapat, hogy 3-4 hét múlva vizsgálják felül az állapotát. Fischer forrásai szerint előző nyáron a menedzsment jelezte Steve Ballmer tulajdonosnak, hogy a 2021-22-es szezon egy átmeneti év lesz, és lényegében a Warriors-modellt fogják követni, Kawhi Leonard sérülését arra használják fel, hogy átépítsék a csapatot, erre pedig csak ráerősített George sérülése. Egy Nyugaton dolgozó vezető szerint a mostani deadline-nál a Clippers inkább eladó lesz, mint vevő, gyakorlatilag Leonardön, George-on és Terance Mannen kívül minden ajánlatot meghallgatnak, és a Marcus Morrishoz hasonló, contenderek számára értékes játékosokat igyekeznek fiatal tehetségekért, draftjogokért (a saját elsőkörös pickjük a Thunderhez megy majd), lejáró szerződésekért elboltolni, pénzügyileg így fel tudnak készülni arra, hogy nyáron a mag köré új csapatot húzzanak fel. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint találkozott a Philadelphia 76ers vezetősége és Rich Paul, Ben Simmons ügynöke, és bár az üzleti ebéd jó hangulatban telt, előrelépés nem történt: Simmons továbbra sem fog pályára lépni a csapatban, a 76ers pedig továbbra is komoly ellenértékekben gondolkodik, ha cserélni kell. Más csapatoktól olyan hírek jöttek, hogy a Philly Top25-ös játékosban gondolkodik, de ilyeneket még nem ajánlottak nekik. Sam Amick (The Athletic) szerint több érdeklődőt visszariaszt, hogy a mentális problémákra hivatkozó, a 2021-es playoffban sokszor önbizalomhiányosnak tűnő Simmons képes lesz-e hozni korábbi szintjét új csapatában - erre válaszul jött olyan információ Simmons környezetéből, hogy csere esetén a játékos néhány hét intenzív erőnléti és labdás edzés után 100%-os állapotba tud kerülni. 

Ha már Adrian Wojnarowski, az NBA leg(el)ismertebb szakírójának kegyeiért megindult a harc. Woj ESPN-es szerződése lejár a nyáron, és a Front Office Sports úgy tudja, hogy a The Athletic mega-ajánlattal igyekszik elcsábítani őt, illetve az NFL esetében ugyanilyen szinten lévő Adam Scheftert. A The Athletic-et nemrég vásárolta fel a New York Times mögött álló vállalkozás, így anyagilag rendeződött a helyzete, így a jelenlegi évi 2-3 millió dolláros fizetésnél is sokkal jobbat tud ajánlani Wojéknak - hozzá kell tenni, hogy a hírek szerint az ESPN is mindent meg fog tenni, hogy megtartsa őket, ráadásul jogukban áll meccselni minden ajánlatot. Azt is fontos tudni, hogy a The Athletic jelenlegi NBA-s arca, Shams Charania is “szabadügynök” lesz a nyáron, illetve hogy több gazdag fogadóiroda, például a Caesars, a FanDuel és a DraftKings is hírplatformmá kíván válni (a Caesars például már szerződtette Peyton, Eli és Archie Manninget és néhány fiatalabb ESPN-es szakértőt), vagyis nyáron nagy mozgások történhetnek az NBA-NFL média környékén. 

A Brooklyn Nets a harmadik negyedben valósággal kivégezte a Chicago Bullst a saját csarnokában, ráadásul Derrick Jones Jr. rögtön az első percben súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett a jobb lábában, miután rosszul fogott talajt - be kellett támogatni az öltözőbe, nagyon nem nézett ki jól az eset. A Chicago 4-es posztja el van átkozva idén, hiszen az ide szánt Patrick Williams egész szezonra kidőlt, Javonte Green nemrég dőlt ki hetekre, most pedig Jonesra is pihenő várhat. Zach LaVine szerint nagyon nehéz helyzetben vannak, mert nem egyszerű pótolni ezeket a játékosokat (Alex Caruso szintén hetek óta maródi), de a következő embernek fel kell lépnie - mindenhol sokan hiányoznak, senki nem fogja ezért megsajnálni őket. 

A Los Angeles Lakers annyira meg volt elégedve a 10 napos szerződést kapott Sekou Doumbouyával, hogy rendes two-way kontraktust ad neki - ehhez Jay Hufftól kellett megválniuk. A Utah Jazz Zylan Cheathamnek adott hardship szerződést, miután több játékosa is protokoll alá került. 

Jöjjön a szokásos visszatérők-kiesők-sérülések-új igazolások rovat. A Pacersnél Malcolm Brogdon és Caris LeVert térhetett vissza, de a korábban Achilles-gondokkal Brogdon a harmadik negyedben ki is szállt a Boston elleni meccsből, miután elkezdett fájni a sérült testrész. A Celticsnél Marcus Smart kisebb sérülés miatt hiányzott, Payton Pritchard pedig visszatérhetett a protokoll alól. A 76ersnél Danny Green esett rá a csípőjére, de vissza tudott térni a Hornets ellen, ahol az újonc center, Kai Jones került be a protokoll alá. A Hawksnál Clint Capela és Cam Reddish bokasérülés miatt nem játszik, a térdét kúráló Dewayne Dedmon, illetve a csuklósérülését feledő De’Andre Hunter viszont ma hajnalban újra pályára léphetett. Kemba Walker ma hajnalban még nem játszott a Dallas ellen, de közel van a visszatéréshez, erről Tom Thibodeau, a Kinkcs vezetőedzője beszélt. A Spursnél Jock Landale háta meggyógyult, Keldon Johnson és Devin Vassell szabadult a karanténból, de Doug McDermott, Tre Jones és Derrick White egyelőre ott marad. Az ultramagas Cavaliers ellen a Jazzben ma hajnalban Royce O’Neale játszott centert, miután Rudy Gobert, Hassan Whiteside, Udoka Azubuike és Rudy Gay is bekerült a protokoll alá, Malik Fittsnél pedig csuklótörést diagnosztizáltak. Carmelo Anthony nem játszott a Kings ellen, derék- és hátfájdalmakkal küzd a Lakers veteránja. A Nuggetsnél Will Barton és Markus Howard is visszatérhet péntek hajnalban. 

Tegnap írtunk róla, hogy Thomas Bryant visszatérhet, a Wizards centere pedig egy év után pályára is lépett a Wizards-Magic összecsapáson. Az ACL-szakadásból felépülő magasember elsőre 12 percet kapott, támadásban jól mozgott (2/2 mezőnyből, ebből 1/1 tripla, 1/2 büntető), védekezésben még nem volt az igazi. A rejtélyes okokból hiányzó Rui Hachimura hétfőn kezdte meg a szezont, most pedig a back-to-back mindkét felén pályára lépett, igaz, egyelőre 12-15 perceket játszik egy-egy meccsen. 

Szintén tegnapi sztori, hogy Ja Morant felkérdezte az egyik fiatal drukkert, aki le akart vele pacsizni, hogy miért nem a Grizzlies mezét viseli a Grizzlies csarnokában. A klub most bejelentette, hogy a csütörtök esti, Timberwolves elleni meccsen minden 12 éves vagy annál fiatalabb néző “beválthat” egy ellenfél-mezt egy vadonatúj Morant- vagy Jackson-mezre. 

Shaquille O’Neal eladja kisebb tulajdonrészét a Sacramento Kingsben, ezt az érintett jelentette be a közösségi médiában, hozzátéve, hogy remélhetőleg később még újra dolgozhatnak együtt. Shaq Vivek Ranadive többségi tulajdonos felkérésére mondott igent 2013-ban, most viszont a sportfogadásban kíván befektetni, illetve ilyen típusú műsorokban, reklámokban szerepel majd, a kettőt együtt pedig nem engedi a liga szabályzata. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus