Hírmorzsák 2022-01-15 (11:00)

Zach LaVine térdsérülést szenvedett, Stephen Curry kézsérüléssel bajlódott a Bulls-Warriors alatt. Michael Reinsdorf nem gondolta volna, hogy Arturas Karnisovas érkezése után ennyire hamar jóra fordulnak a dolgok a Bullsnál. Draymond Green, Bam Adebayo, CJ McCollum és Anthony Davis visszatérése is közeledik. Joel Embiid szerint a jelenleg bevethető játékosaikkal is felérhetnek a csúcsra. José Calderón csatlakozott a Cavaliers vezetőségéhez. Wes Unseld Jr. a protokoll alatt. Rudy Gobert és Rudy Gay is visszatérhet. Cserepletykák a ligából.

Zach LaVine térdsérülést szenvedett a Bulls és a Warriors ma hajnali összecsapásának az első negyedében, és ezt követően nem tudta folytatni a játékot. LaVine MRI-vizsgálaton esik át, hogy meggyőződjenek a sérülés súlyosságáról, ugyanakkor Adrian Wojnarowski (ESPN) információi alapján a Bullsnál optimisták azzal kapcsolatban, hogy nem súlyos a helyzet. A játékos így mindenképpen kihagyja a csapata következő, bostoni fellépését, a további sorsáról viszont csak a vizsgálat eredményének az ismeretében tudnak majd határozni.

Ugyancsak a Bulls-Warriors meccs krónikájához tartozik, hogy Stephen Curry egy betörésnél rosszul esett és megsérült a jobb keze, viszont tudta folytatni a játékot. Curry elmondta, hogy a kézsérülésekhez nagy aggodalommal viszonyul, különösen akkor, ha a jobb kezéről van szó, de szerencsére visszajött a kezébe az érzés és az erő, így csak annyiról van szó, hogy fáj neki. Mint ismert, Curry a 2019/20-as idény elején eltörte a bal kezét egy rossz esés következtében, amivel kapcsolatban most elmondta, hogy van egy kis PTSD-je emiatt, és a mostani esése nagyon hasonló volt érzésre, mint ami a korábbi kéztörését okozta, úgyhogy azért megvizsgálják majd, de elvileg mindennek rendben kellene lennie.

A Bulls elnöke, Michael Reinsdorf még csapata ma hajnali, 42 pontos veresége előtt nyilatkozott. A szakvezető elmondta, hogy azért nevezték ki Arturas Karnisovast, mert biztosak voltak benne, hogy a segítségükre lehet abban, hogy ismét jóra forduljanak náluk a dolgok, de nem gondolta volna, hogy ez ennyire hamar meg fog történni. Nincsenek problémák, nincsenek drámázások a csapatnál, egyszerűen mindenki ugyanazért a célért küzd, hogy magasabb szintre lépjenek. Sokszor előfordul, hogy egy új vezető azonnal nagytakarításba kezd, de Karnisovas előbb rászánta az időt, hogy mindenkit megismerjen a csapaton belül. Végül Jim Boylen edző menesztése mellett döntött, és amikor meghallotta, hogy Billy Donovan elhagyja a Thundert, rögtön útnak indult Floridába, hogy találkozzon vele és a csapathoz csábítsa. Donovan kinevezése jelentős lépésnek bizonyult, és ezt követően ő, illetve Karnisovas is vette a fáradtságot, hogy megismerjék LaVine-t.

Reinsdorf szerint LaVine helyzete sokban hasonlított Devin Bookeréhoz, aki szintén nem tehetett arról, hogy a Sunsnál éveken keresztül nem túl erős csapatok voltak körülötte. Marc Eversley általános igazgatóval kiegészülve mindhárman rengeteget foglalkoznak a játékosokkal, mindannyian emberként kezelik őket, nem értékként, amit beválthatnak más értékre. Kívülről könnyen mondták az emberek, hogy LaVine csak egy pontgép, akit csak az izgat, hogy minél több pontot szerezzen, de ezek a hangok nem ismerik igazán a játékost, pedig a hátvéd valójában egyetlen dolgot akar, nyerni. Az volt a céljuk, hogy körülötte megerősítsék a Bullst, ezért Karnisovas agresszívan lépett fel, amikor megszerezték Nikola Vucsevicset, viszont ő is képes eggyel hátrébb lépni, a nyáron Eversley feladata volt, hogy tető alá hozzák az elsődleges kiszemeltük leigazolását, DeMar DeRozant, mivel ők a Raptorstól ismerték már egymást.

Több játékos visszatérési ideje is közeledik. Steve Kerr elmondta, hogy reményei szerint Draymond Green kedd este a Pistons ellen ismét bevethető lehet. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a hat hete hüvelykujjműtéten áteső Bam Adebayo hétfőn este, a Raptors ellen térhet vissza a Heatnél. CJ McCollum szintén hétfőn este térhet vissza a pályára, amikor a Trail Blazers a Magic ellen játszik. A Lakers jövőhét pénteken indul hatmeccses idegenbeli túrára, és az ESPN információi szerint valamikor ezalatt visszatérhet Anthony Davis, ugyanakkor a hét elején előbb még felül fogják vizsgálni az állapotát, ezt követően döntenek arról, hogy mikor lehet ismét bevethető.

A 76ers ma hajnalban nyerni tudott a Celtics ellen, és ezzel a legutóbbi 11 meccsükből kilencet be tudtak húzni. A találkozó után Joel Embiid elmondta, hogy egyáltalán nem létszükségletű, hogy bármiféle változást is meghúzzanak a cserehatáridő lejárta előtt. Azokon a meccseken, amiken ő is játszott, 21-9-re állnak, ezzel felveszik a versenyt a legjobb csapatokkal, és ez neki azt mondja, hogy annyi a feladatuk, hogy egészségesek maradjanak és folytassák azt, amit eddig csináltak. Úgy gondolja, hogy a jelenleg bevethető játékosaikkal is képesek lehetnek felérni a csúcsra (tehát Ben Simmons nélkül – a szerk.), ugyanakkor ehhez arra van szükségük, hogy közel tökéletesen játsszanak. Amikor a legjobbjukat hozzák, úgy gondolja, hogy bárkit képesek megverni, és ezt párszor már idén is megmutatták. Neki is folytatnia kell, amit eddig csinált, de mellette nem elég az, ha Tobias Harris, vagy Tyrese Maxey, vagy Seth Curry, vagy Danny Green kiegyensúlyozottan teljesít, szükségük van a kispadra is, ahogyan arra is, hogy Shake Milton ismét egészséges legyen. Kiegyensúlyozottságra van szükségük, mindenkinek minden egyes este el kell végeznie a maga dolgát, össze kell fogniuk, és akkor minden rendben lesz.

A Cavaliers bejelentette, hogy José Calderón a továbbiakban a csapat vezetőségében fog munkát vállalni, ahol Koby Altman munkáját fogja segíteni. Calderón a 2017/18-as idényben játékosként már megfordult a Cavaliersnél, míg a visszavonulása után a játékosok szakszervezetében vállalt munkát.

Újabb edző került az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá, Wes Unseld Jr. jutott erre a sorsra, akinek a visszatéréséig Pat Delany veszi át a Wizards irányítását. A Celticsnél Marcus Smart nem tudott kitesztelni a protokoll alól, ezért nem játszhatott hajnalban. A Jazznél visszatérhet Rudy Gobert és Rudy Gay is. A Spursnél Doug McDermott ismét bevethető. A Hornets újfent számíthat Kai Jones játékára.

A Grizzlies a hardship kivétel segítségével újabb 10 napos szerződést adott Dakota Mathiasnak. Xavier Moon újabb 10 napra aláírt a Clippersnél. Arról közel egy hete volt szó, hogy DeMarcus Cousins 10 napra a Nuggetshez írhat alá, de ez azóta sem történt meg, ugyanakkor Mike Singer (The Denver Post) információi szerint továbbra is napirenden van ennek a lehetősége. A Pacersnél jelenleg nincs senki a protokoll alatt, és emiatt Lance Stephenson ideiglenes megállapodása is semmissé lett, viszont marad a csapatnál, ezúttal hagyományos 10 napos szerződést kapott.

Marc Stein (Substack) értesülései szerint Jakob Pöltl játékjogát megszerezné a Raptors a Spurstől. Amennyiben megegyezne a két fél egy cseréről, akkor az azért is érdekes lenne, mert anno az osztrák center pont a Raptorstól került a jelenlegi csapatához Kawhi Leonard cseréjekor. Stein szerint nem lenne meglepő, ha a Mavericks értékre váltaná az egyaránt szabadügynökké váló Jalen Brunson és Dorian Finney-Smith közül legalább az egyik játékost, mivel a nyáron várhatóan mindkettőjüknek sok kérője lesz, és fennáll annak a veszélye, hogy nem tudják visszaigazolni őket – Myles Turner és John Collins is a kiszemeltjük lehet, nem lenne meglepő, ha valamelyikük távozna, ha meg tudnák szerezni az egyik magasembert. A Pacers egyébként is érdeklődik Finney-Smith iránt, Rick Carlisle nagy rajongója a korábbi játékosának.

Arról is Stein számolt be, hogy a ligában egyre többen gondolják úgy, hogy a Kings Buddy Hield és Harrison Barnes elcserélését is meglépi a februári cserehatáridő előtt. Chris Haynes (Yahoo! Sports) pedig azt jelentette, hogy a Kings és a 76ers tárgyalt egy De’Aaron Fox és Ben Simmons köré épülő cseréről, ugyanakkor csak felszínes beszélgetések zajlottak. A Kings preferáltan továbbra is megtartaná Fox és Tyrese Haliburton kettősét, ugyanakkor mindkét hátvéd iránt hatalmas az érdeklődés. Fox annyit mondott a cserepletykákról, hogy szerinte ez teljesen természetes, elvégre nem állnak jól.

Jake Fischer (Bleacher Report) arról számolt be, hogy információi szerint John Wallnak egyáltalán nem áll szándékába, hogy belemenjen bármiféle kivásárlásba, míg a Rockets továbbra is inkább a fiatal játékosainak akar lehetőséget adni, úgyhogy nem várható változás a veterán irányító helyzetében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus