Hírmorzsák 2022-01-22 (10:00)

Jayson Tatum sorozatban húsz triplát hagyott ki, szerinte "ez előfordul" és reméli, hogy lassan másról is beszélhetnek már. Steph Curry tudja, hogy jobban kell dobnia, de ő sem tud mit tenni ez ellen. Russell Westbrook már "lapozott", most Frank Vogel és LeBron James is dicsérte - a Houston pedig szívesen visszacserélné őt John Wallra. A Kings és a Sixers között vannak megegyezések Ben Simmonsról, de több csapatot is bele kell vonniuk. James Harden ráüvöltött Kyrie Irvingre, aki vette az adást. Billy Donovan és Alex Caruso is hitetlenkedett Grayson Allen faultja után, Khris Middleton szerint viszont társa nem lépi át a határt és csalódottak, hogy kiállították. 

Kezdjük a ma hajnal egyik fontos eseményével: Grayson Allen nagyon csúnya faultot követett el Alex Carusón, amelyért rögtön kiállították. Szerencsére Caruso megúszta az esetet, de a rendkívül sérülésveszélyes megmozdulást nem hagyta szó nélkül Billy Donovan, a Chicago Bulls vezetőedzője. Szerinte ez akár véget is vethetett volna játékosa karrierjének és "kib*zott veszélyes volt", ráadásul Allennek múltja is van ezen a téren. Hozzátette, hogy érti, hogy ez egy fizikális liga, de megvan annak a módja, hogy hogyan kell fizikálisan játszani, ez pedig nem az volt. Maga Caruso annyit mondott, hogy "a srác leszedett a levegőből, ez baromság, csak örülök, hogy nem sérültem meg súlyosan", a Bucksnál viszont védték Allent: Khris Middleton szerint csalódottak voltak, hogy emiatt kiállították a csapattársukat és Mike Budenholzer vezetőedző is azt mondta, hogy nem fog vitatkozni az ítélettel, de szerinte ez necces ítélet volt. Middleton hozzátette, hogy Allen nem szokta átlépni a határt.

Folytassuk a Los Angeles Lakersszel, amelynél Russell Westbrook a legutóbbi meccsen kikerült a záró ötösből és ki is kaptak, most viszont javuló játékkal jelentkezett és a LAL nyerni is tudott Orlandóban. Westbrook elmondta, hogy ő az első naptól kezdve mindent úgy csinál, ahogy kérik tőle, de most már lapozott, túl van a dolgon és szeretne minél többet segíteni. Az irányítót most dicsérte Frank Vogel vezetőedző és LeBron James is, főleg előbbi beszélt róla elismerően, különös tekintettel az akaratára és a hatékony támadójátékára. Carmelo Anthony úgy fogalmazott, hogy "most kontrolláltabb tempóval" játszott Westbrook, maga az érintett pedig azt mondta, hogy el kell jutnia a festékbe és ott "hatást gyakorolnia", mert ezzel tud a legtöbbet segíteni.

Szintén Westbrookhoz kapcsolódik, hogy Marc Stein meglehetősen furcsa információkat kapott: úgy tudja, hogy a Houston Rockets szívesen elcserélné John Wallt Westbrookért, plusz valamilyen draftcetliért. Ez azért érdekes, mert a Houston 2019-ben éppen Westbrookot adta oda Wallért a Wizardsnak, míg a Lakers Kuzmát, Caldwell-Pope-ot, Harrellt és egy draftcetlit is adott Westbrookért - ezek után kellene benyelnie azt a Wallt, aki jó ideje nem játszott és amikor utoljára pályára került, akkor sem volt túl hasznos. Stein szerint a közelgő egy-két hétben valószínűleg nem történik meg a csere, de a deadline fordulatot hozhat ezen a fronton.

A Boston Celtics újabb vereséget szenvedett úgy, hogy gyengén triplázott, ez pedig már folyamatos problémaként jelentkezik a csapatnál. Ebben "élen jár" Jayson Tatum, aki most már sorozatban húsz (!) hármast dobott mellé, ami karriercsúcs számára, az utóbbi három meccsen pedig 0/17-et hozott távolról, ami a liga történetének második legrosszabb ilyen jellegű adata. Tatum nem nagyon akart beszélni erről, elmondta, hogy "ez talán előfordul", nem tud mit tenni, mint hogy megpróbál tanulni a hibákból, megnézi a videókat és megy az edzőterembe - reméli, hogy most már másról is lehet majd beszélni. A Celtics trénere, Ime Udoka azt mondta, hogy a mostani vereségük során nem jól hajtották végre a játékaikat, de sokszor csak annyi hiányzott, hogy bedobják az üres helyzeteket.

Szintén ma hajnali történet, hogy a Spurs-Nets meccs harmadik negyedének végén James Harden ráüvöltött Kyrie Irvingre, hogy "vidd már a kib*zott labdát", miután hátvédtársa pont nélküli játékrészt tárt. Irving elmondta, hogy ez nem egy negatív kiabálás volt, hanem inkább motiváló célzatú, ami be is jött, mert a záró etapban sokkal agresszívebb volt, és 24 pontjából 15-öt ekkor dobott - ami éppen elég volt ahhoz, hogy az addigi egál meccsen szépen lehagyják a Spurst és győzelmet arassanak. Hozzátette, hogy Hardennel jó a viszonyuk, képesek félreállni egymás útjából, de mindig magas színvonalat várnak a másiktól, ez most így jött ki. Harden annyit mondott a dologról, hogy szükségük van Irvingre minden egyes meccsen, mert különleges tehetség és képes dominálni - szerinte Irving sokszor megpróbál mindenkit bevonni a játékba, pedig ez nem mindig jó. A "minden meccsen szükségünk van rá" kiszólás mellett még egyszer belecsempészte a mondandójába, hogy a sok sérülés mellett az Irving-helyzet is nehezíti számukra azt, hogy ritmusba jöjjenek - mintha ő most már kicsit unná a sztorit...

A Milwaukee Bucksnál jó időszakot teljesítő, de végül hosszabb távra nem kellő DeMarcus Cousinsnak most a Denver Nuggets ad lehetőséget: a csapat tíznapos szerződést kínált a centernek. Cousins már a ma hajnali, Memphis elleni meccsen is elérhető volt, de egyelőre nem került pályára, így öt találkozója maradt meggyőzni a stábot arról, hogy szükség van rá.

Daryl Morey, a Philadelphia GM-je a helyi rádiónak beszélt a Simmons-helyzetről, és elárulta, hogy vannak olyan megegyezések a Sacramento Kingsszel, amelyek működhetnének, de nem rajtuk múlik, mert több csapatot is bele kell vonni, egy az egyben nem tudják megoldani a helyzetet a Kingsszel. Mint mondta, minden deal egyre közelebb kerül a megvalósuláshoz a deadline érkeztével, de nem mondhatja, hogy biztosan elcserélik a játékost a határidő előtt. 

Végül pedig ejtsünk még pár szót Steph Curryről, aki ma hajnalban profi karrierje első győztes buzzerjét dobta a Houston Rocketsnek. A Warriors most már hetek óta akadozik, Curry pedig az MVP-szerű szezonkezdése óta nagyon elhalványult, a dobóformája iszonyatosan visszaesett és ez a hullámvölgy most már hosszú ideje tart. A győztes dobás után Curry el is mondta, hogy tudja, hogy jobban kell dobnia, nagyon akarja is, hogy jobban dobjon és jobban is fog, de most ez történik vele, ami nagyon frusztrálja - karrierje legrosszabb számait produkálja ezen a téren. Erről annyit mondott, hogy figyeli a számokat, foglalkozik velük és tudja, hogy magasra tette a mércét korábban, úgyhogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a megszokott szintet hozza. Indokot nem tudott mondani, "egyszerűen csak kihagyom őket", az önbizalmát pedig nem tépázza meg ez az időszak annak ellenére, hogy természetesen nagyon idegesíti. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus