Hírmorzsák 2022-01-24 (10:30)

James Harden szerint nem következetesek a játékvezetők, Steve Nash és Kyrie Irving is megszólalt ezzel kapcsolatban. Joe Harris lassan gyógyul. LeBron James nem tervez lassítani. Anthony Davis mégsem tért vissza. Klay Thompson elővigyázatosságból nem játszott. Grayson Allen egymeccses eltiltást kapott. Elszakadt Didi Louzada meniszkusza. John Stocktont átmenetileg kitiltották a Gonzaga meccseiről.

James Harden a Nets ma hajnali, Timberwolves elleni vereségét követő sajtótájékoztatón egy kérdésfelvetésre elmondta, hogy érzése szerint nem következetesek a játékvezetők a vele szemben elkövetett szabálytalanságok megítélésekor. Nem igazán akart erről beszélni, de azt is elmondta, hogy amikor a gyűrűt támadja, szeretné megkapni ugyanazokat a fújásokat, mint mások, és tisztában van vele, hogy nem fújhatnak be mindent a játékvezetők, de szerinte teljesen egyértelmű helyzetekben is sokszor néma marad a síp. Steve Nash szerint egyes meccseken tisztességes elbírálást kap Harden, míg máskor kipécézik őt, és olyankor szinte semmit sem fújnak le a javára. Nash úgy látja, hogy azt követően, hogy a szezon legelején Hardennel szemben túlkompenzáltak a játékvezetők és szinte semmit sem fújtak le a javára, megtaláltak egy középutat, viszont azóta is előfordulnak olyan meccsek, ahol egyszerűen nem kapja meg a fújásokat, és a Timberwolves elleni is ilyen volt.

Kyrie Irving szerint a csapatok és a játékvezetők is végrehajtottak változtatásokat, úgyhogy most rajtuk a sor, hogy ők is megtegyék ezt. Csapattársa nagyon agresszívan támadja a festéket, és azt akarják, hogy a továbbiakban is így tegyen. Tudják, hogy Harden továbbra is önmaga lesz, és azzal is tisztában vannak, hogy a játékvezetői felfogás estéről estére változhat. Mindez azon is múlik, hogy milyen játékvezetői csapat vezeti a meccset, de ők nem akarnak sokat, csak annyit, hogy következetesen fújjanak a meccseiken. Amikor Harden kontaktot teremt, úgy érzik, hogy ezért megérdemli a kellő tiszteletet, és tudják, hogy el fog jutni a büntetővonalra – nagyon sok betörésnél szabálytalankodnak vele szemben, sok esetet kétféleképpen is meg lehet ítélni, de ők tényleg csak következetes fújást akarnak.

Nash arra is kitért, hogy Joe Harris rehabilitációja nem úgy halad, ahogyan azt tervezték, a bokaműtétje után lábadozó játékos gyógyulását több kisebb visszaesés és hullámvölgy is nehezítette. Úgy látja, hogy javul a játékos állapota, de még nem tart ott, hogy elkezdjen edzésmunkát végezni.

LeBron James újabb kiváló teljesítménye ellenére is kikapott a Heat otthonában a Lakers, és ezzel kapcsolatban a sztár elmondta, hogy továbbra sem tervez lassítani támadásban, elvégre pályafutása egyik legjobb időszakát futja a pálya ezen oldalán. Fantasztikusan érzi magát, kiválóan dob, és ugyan ezen az estén nem estek a triplái, mindegyik vállalását jónak érezte. Nem úgy áll hozzá a meccsekhez, hogy csak akkor van esélyük nyerni, ha 30 pontot dob, egyszerűen csak játszik, a pontok pedig természetesen jönnek.

A Lakersnél végül mégsem tért vissza Anthony Davis, Frank Vogel vezetőedző elmondta, hogy úgy érezték, szüksége van még néhány napra a magasembernek, mire ismét bevethető lesz. Az edző szerint Davis sok mindenben tudja őket segíteni, az egyik ilyen, hogy Jamesnek ne kelljen ekkora terheket cipelnie, de James jól érzi magát aközben, hogy ennyi súly nehezedik a vállaira. Folyamatosan kommunikálnak vele a perceiről, ugyanakkor most nagyon jó ritmusban játszik, jó állapotban is van, de Davis visszatérése mindenképpen segíteni fog azon, hogy Jamesnek könnyebb dolga legyen.

A Warriorsnál ma hajnalban nem lépett pályára Klay Thompson, mivel fájdalmat érzett a műtött bal térdében, de Steve Kerr elmondta, hogy nem komoly a probléma, és inkább csak elővigyázatosságból ültették ki. A Sunsnál Jae Crowder és Cameron Payne is csuklósérülést szenvedett az előző, Pacers elleni meccs során, ezért egyikük sem lép pályára ma este a Jazz ellen. A Timberwolvesnál visszatérhetett Jordan McLaughlin, miután kikerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alól. A Pistonsnál Luka Garza ismét bevethető.

Döntött a liga Grayson Allen sorsáról, egymeccses eltiltást kapott a Bucks hátvédje, miután Alex Caruso ellen olyan szabálytalanságot követett el, aminek következtében eltört ellenfele csuklója. A Bucks egy rövid közleményt adott ki, amiben hangsúlyozták, hogy nem értenek egyet az eltiltással, támogatják a játékosukat, és várják, hogy péntek este ismét pályára léphessen a Knicks elleni meccsükön. Billy Donovan a Bulls ma hajnali veresége után elmondta, hogy semmi sem változtat azon a tényen, hogy Caruso megsérült, és csapatként a legjobb dolog, amit tehetnek, hogy továbblépnek.

A Pelicans bejelentette, hogy határozatlan ideig nem számíthatnak Didi Louzada játékára, miután elszakadt az egyik szalag a bal térdében, és a közeljövőben meg is kell őt műteni. Louzada nemrégiben térhetett vissza a 25 meccses eltiltásából, és a Pelicans G Ligás partnerénél dolgozott azon, hogy ismét formába hozza magát, amikor megtörtént a baj.

A végére John Stockton maradt, akinek befagyasztotta a szezonbérletét a Gonzaga egyetem, amiért az egykori kiváló irányító nem volt hajlandó maszkot viselni a csapat mérkőzésein. Stockton szerint több irányba is elmozdulhat a kapcsolata az alma materével, és csak az idő a megmondhatója, hogy melyik fog megvalósulni. Mindkét fél azon van, hogy fenntartsák a remek kapcsolatukat, a csapat a tudomására juttatta, hogy ez számukra is fontos. Vannak olyan kérdések, amikben holtpontra jutottak, de majd valahogy megoldják ezeket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus