Hírmorzsák 2022-01-30 (11:00)

Shai Gilgeous-Alexander az All-Star szünetig már nem játszik. Mike Muscala fáradásos töréssel küzd. James Harden kézsérülést szenvedett. Steve Nash örül Kyrie Irvingnek. Kristaps Porzingis térdfájdalmak miatt dőlt ki. Rick Carlisle a távozása óta először látogatott a Mavericks otthonába. Befolyásolhatja Justin Holiday csereértékét, hogy nincs beoltva. Cole Anthony indulhat a zsákolóversenyen. Ömer Yurtseven bízik a Heat edzőiben.

Sajonos sérülésekkel kell kezdenünk a mai hírösszefoglalót. A Thunder bejelentette, hogy a minap bokaficammal kidőlő Shai Gilgeous-Alexander az All-Star szünetig egészen biztosan nem fog már pályára lépni, és legközelebb az idényfelező után vizsgálják majd felül az állapotát. A Thundernél Mike Muscala sem teljesen egészséges, ő arról számolt be, hogy egy ideje már fájdalmak közepette kosárlabdázik, mivel van egy fáradásos törés a jobb bokája felett, amit talán meg is kell majd műteni a nyáron.

James Harden nem léphetett pályára ma hajnalban a Warriors ellen, de nem az utóbbi időben ismét problémás combhajlítóizma miatt, hanem a jobb keze sérült meg. Steve Nash elmondta, hogy őket is meglepetésként érte a hátvéd sérülése, mert előző nap minden gond nélkül végig tudta csinálni a csapat edzését, ugyanakkor a meccs reggelén úgy ébredt, hogy valami nincs rendben a kezében, és az MRI ki is mutatott némi deformációt. Nash hozzátette, hogy ettől függetlenül megvan arra az esély, hogy a csapat következő, Suns elleni idegenbeli meccsén visszatérjen Harden. A Warriors-Nets krónikájához tartozik, hogy LaMarcus Aldridge bokasérülést szenvedett a negyedik negyedben, így a számára idő előtt fejeződött be a mérkőzés.

Steve Nash arra is kitért, hogy az viszont nagyszerű, hogy ismét számíthatnak Kyrie Irvingre, mivel az egész szezon során sérülések és hiányzások tizedelték a keretüket, és nagyon nagyot dob rajtuk az, hogy legalább az idegenbeli meccseiken csatlakozhat hozzájuk egy ilyen szintű játékos. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az elmúlt 18 hónapban annyi minden történt, hogy nem is érzik igazán a különbséget, hogy Irving nem játszhat hazai pályán, csak idegenben, ez egészen olyan, mint azok a helyzetek, amikor más játékosokra hol számíthatnak, hol nem.

A Mavericksnél Kristaps Porzings számára idő előtt fejeződött be a Pacers elleni összecsapás, mivel a mérkőzés második negyedében fájdalmat érzett a korábban műtött jobb térdében. Porzingis mindenképpen kihagyja a Magic elleni ma esti meccset, az ESPN forrásai szerint el sem utazott a társaival, Dallasban maradt, hogy kezeléseket kapjon a térdére. Luka Doncic a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy csapattársa aggódik a sérülése miatt, de bíznak benne, hogy nem lesz belőle semmi komoly.

Rick Carlisle először tért vissza Dallasba, mióta tavaly nyáron távozott, és a Mavericks egy videóval is köszöntötte őt, ami igencsak meghatotta az edzőt. Carlisle elmondta, hogy nem számított arra, hogy ennyire eluralkodnak rajta az érzelmek, egyetlen alkalommal érzett csak hasonlót, amikor a 2011/12-es idény kezdetén felvonták a bajnoki címüket jelképező zászlót. Csodálatos gesztusnak tartja ezt a videót, és nagyon nagyra értékeli ezt. Doncic elmondta, hogy rengeteget tanult egykori edzőjétől, mellette töltötte az NBA-s pályafutása első három évét, úgyhogy ez egy különleges pillanat volt. Láthatóan Carlisle számára is különleges élmény volt ez, megérdemelte, hogy ebben része legyen.

Ugyancsak a Pacershez kapcsolódik, hogy James Boyd (Indianapolis Star) információi szerint komolyan befolyásolhatja Justin Holiday piaci értékét, hogy a játékos nem vette fel a koronavírus elleni oltást. A Pacers több játékost is elérhetővé tett, így őt is, és állítólag két második körösért el is engednék Holidayt.

A Pelicans a sok sérültjére hivatkozva sikerrel folyamodott a ligához, hogy igénybe vehessék a hardship kivételt, és ennek a felhasználásával 10 napos szerződést adtak Wenyen Gabrielnek. A Jazznél Danuel House újabb 10 napos szerződést kapott. A Nuggets pedig egy technikai manővert hajtott végre DeMarcus Cousins szerződésével kapcsolatban, felbontották a január 21-én kötött hardship megállapodását, majd rögtön elé is tettek egy hagyományos 10 napos szerződést – erre azért lehetett szükség, mert a csapattól egyedül protokoll alatt lévő Jamal Murray hamarosan kikerülhet onnan.

Shams Charania (The Athletic) információi szerint megvan az All-Star gála zsákolóversenyének az egyik indulója, Cole Anthony ígéretet tett arra a ligának, hogy részt fog venni az eseményen. Szintén a Magic irányítójával kapcsolatos hír, hogy 25,000 dolláros pénzbüntetést kapott, amiért trágár és becsmérlő szavakkal illette az egyik játékvezetőt a Clippers elleni meccsük során, amikor több elmaradt fújást is számonkért.

A Wizardstól egymeccses eltiltást kapott Isaiah Todd, amiért nem megfelelő magatartást tanúsított – ezt a G Ligában töltötte le, nem léphetett pályára Capital City Go-Go legutóbbi meccsén.

A Heatnél Ömer Yurtseven kikerült azóta a rotációból, hogy Bam Adebayo és Dewayne Dedmon ismét egyszerre egészséges, és erről elmondta, hogy természetesen nehéz számára ez a helyzet, mert fel tudta venni a ritmust, amikor kezdőkő lett, és tudott erre építeni. Ettől függetlenül bízik az edzőiben és a Heat kultúrájában, és úgy hiszi, hogy a csapatnál tudják azt, hogy bevetésre készen áll, amikor szükségük lesz rá. Yurtseven a két center sérülése miatt 10 meccsen kezdőként lépett pályára, ezeken a találkozókon, 13,6 pontot, illetve 13,9 lepattanót átlagolt, és a Heat 7-3-as mérleget ért el. Mióta Adebayo is visszatért, a csapat hét meccséből háromszor került pályára a fiatal játékos, ezeken összesen 9 percet kapott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus