Hírmorzsák 2022-02-15 (10:00)

DeMar DeRozan és Luka Doncic az elmúlt hét legjobbja keleten, illetve nyugaton. James Harden lemarad az All-Star gáláról, Jarrett Allen megy helyette. Ben Simmonsnak fizikailag megfelelő állapotba kell kerülnie a játékhoz. A ligán belül többen is arról spekulálnak, hogy idővel Mike D’Antoni átveheti Doc Rivers helyét. A Timberwolves hosszabbít Patrick Beverleyvel. Tyreke Evans visszabocsájtást nyert a ligába. Jeanie Buss Magic Johnson Lakersnél betöltött szerepéről beszélt. Steve Kerr kifakadt a Warriors védekezése miatt.

Kiosztották a Hét Játékosa díjakat, keleten DeMar DeRozan, nyugaton Luka Doncic kapta az elismerést. DeRozan átlag 36,8 ponttal, 5,5 lepattanóval és 4,8 gólpasszal járult hozzá a Bulls 3-1-es hetéhez, míg Doncic 43 pontot, 10,3 lepattanót és 8,3 gólpasszt átlagolt az elmúlt héten, miközben a Mavericks 2-1-et ért el. Keleten Bam Adebayo, Jarrett Allen, LaMelo Ball, Joel Embiid, Pascal Siakam és Jayson Tatum kapott még jelölést, míg nyugaton Devin Booker, Chris Paul, Donovan Mitchell, Ja Morant, Dejounte Murray és Anfernee Simons neve merült még fel az elismerés kapcsán.

A 76ers bejelentette, hogy az All-Star szünet utánig várni kell James Harden bemutatkozására, aki továbbra is a sérült combhajlítóizmával küzd. Doc Rivers elmondta, hogy inkább elővigyázatosságról van szó, azt akarják, hogy teljesen egészséges legyen, amikor pályára lép. Mivel Harden lemarad az All-Star gála főmérkőzéséről is, helyette Jarrett Allent jelölte ki Adam Silver, a Cavaliers centere csatlakozik LeBron James csapatához.

Steve Nash úgy látja, hogy Ben Simmons mentálisan kimondottan jó állapotban van. Jelenleg arról kell gondoskodniuk, hogy fizikailag megfelelő állapotba hozzák a játékhoz, és úgy hiszik, hogy amikor ez megtörténik, addigra Simmons mentálisan is készen fog állni a játékra. Nincs egy kijelölt időpont, hogy mikor léphet pályára először a Netsben, de bármikor is jön el ez a pillanat, az a játékos és az edzői stáb közös döntése lesz. Fontosnak tartják, hogy Simmons magabiztosan és otthonosan érezze magát, amikor eljön ennek az ideje, és remélhetőleg egy remek együttműködés veheti majd kezdetét.

Yaron Weitzman (Fox Sports) több érdekességről is beszámolt a 76ers háza tájáról. Az újságíró úgy tudja, hogy valójában már február elején elkezdtek tárgyalni a Netsszel Harden és Simmons cseréjéről, ami ellentmond annak, hogy a cserehatáridő lejárta előtti utolsó 24 órában egyezkedtek csak. Arról is Weitzman számolt be, hogy a ligán belül többen is arról spekulálnak, hogy idővel Mike D’Antoni átveheti Doc Rivers helyét a csapat kispadján, állítólag Joel Embiid már 2020 nyarán is támogatta volna, ha őt nevezik ki a csapat vezetőedzőjének. Marc Stein (Substack) szintén beszámolt arról, hogy D’Antoni kiköthet a 76ers kispadján.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Patrick Beverley és a Timberwolves megegyezett egymással egy szerződéshosszabbításról. A hátvéd szerződése a nyáron lejárt volna, viszont a megállapodását megtoldották egy évvel és 13 millió dollárral.

Ugyancsak Wojnarowski számolt be arról is, hogy Tyreke Evans visszabocsájtást nyert a ligától, ismét pályára léphet az NBA-ben azt követően, hogy doppingvétség miatt kizárták őt a ligából. Evans gyakorlatilag azonnal jogosult lesz a visszatérésre, leghamarabb pénteken írhat alá szerződést, ha egy csapat leigazolná őt.

Jeanie Buss arról beszélt egy interjúban, hogy továbbra is úgy tekint Magic Johnsonra, mint aki a Lakersért dolgozik, noha 2019 óta nincs hivatalos pozíciója. A liga nagyon világosan fogalmaz, hogy ki tárgyalhat másokkal egy csapat érdekeit képviselve, és ki nem, és ebből a szempontból Johnson valóban nem tagja már a Lakersnek, nincs hivatalos státusza, de ha azt nézi, hogy mennyire támogatja a munkájukat, milyen meglátásokat oszt meg velük, akkor nyugodt szívvel mondhatja, hogy fontos szerepet tölt be a csapat életében. A minap is leült vele beszélgetni, hogy mit gondol a Lakers jelenlegi helyzetéről, megkérdezte tőle, hogy mennyire kellene aggódnia, Johnson pedig arról beszélt neki, hogy a sérülések miatt eddig esélye sem volt a csapatnak együtt játszania. Johnson nagyon nyugodt és éleslátó, és értékeli benne, hogy a nagyobb képet nézi, és nem egy-egy meccsből von le következtetéseket.

A Warriors az elmúlt négy meccséből a harmadik vereségét könyvelhette el hajnalban, amivel kapcsolatban Steve Kerr elmondta, hogy 6-7 meccse már, hogy gyengén védekeznek, és nehéz ebben a ligában úgy meccseket nyerni, hogy közben a jelenlegi szinten teljesítenek hátul. Tudja, hogy összességében még így is vezetik a ligát védekezésben, de azok a számok nem a jelenlegi állapotukat reprezentálják, hanem azt, hogy mit csináltak korábban. Az elmúlt hét meccsük alapján az utolsó ötben vannak defensive rating alapján, az is lehet, hogy az utolsók. (A Warriors valójában a 22. helyen áll ebben a mutatóban a vizsgált időszakban – a szerk.)

A végére néhány kisebb megállapodás és játékosmozgás maradt. Haywood Highsmith 10 napra aláírt a Heatnél. Daishen Nix 4 éves szerződést kapott a Rocketstől. Ugyancsak hozzájuk kapcsolódó hír, hogy hivatalosan is szabadlistára került Enes Freedom, és Kelly Iko (The Athletic) információi szerint az sem kizárt, hogy az így felszabaduló hellyel visszaigazolják Armoni Brookst, akit a deadline előtt tettek szabadlistára, hogy cserélni tudjanak a Celticsszel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus