Hírmorzsák 2022-02-20 (10:30)

Towns nyerte a tripladobót, Toppin a zsákolót, a Cavs triója az ügyességi versenyt az All-Star gálán. Towns meg akarja mutatni a fiatal magasembereknek, hogy nem csupán a gyűrűnek háttal érvényesülhetnek. James szerint Sam Presti a Thunder MVP-je. James egy évet együtt akar játszani a fiával, mielőtt visszavonul. Adam Silver megszólalt a Harden-Simmons csere kapcsán. Embiid szerint a játéka magáért beszél. Paul úgy látja, a Suns akkor is rendben lesz, ha ki kell hagynia meccseket. McCollum és Williamson még nem beszélt egymással. Tristan Thompson aláírt a Bullshoz. LaVine várja, hogy szabadügynök legyen.

Arról külön is beszámoltunk, hogy az All-Star gála szombati eseményei közül az ügyességi versenyt a Cavs triója (Darius Garland, Evan Mobley, Jarrett Allen), a tripladobót Karl-Anthony Towns, a zsákolóbajnokságot pedig Obi Toppin nyerte.

Towns a mostani sikerével a második olyan játékos lett, aki két különböző versenyszámot is meg tud nyerni az AS-hétvégén, mivel 2016-ban már megnyerte az ügyességi versenyt is, hasonlóra rajta kívül csak Stephen Curry volt képes. A Timberwolves centere elmondta, hogy évek óta lobbizott azért a ligánál, hogy elindulhasson ebben a számban, és nagyon boldog amiatt, hogy nyerni tudott. Ennek ellenére is megfogalmazott magával szemben némi önkritikát, mivel a döntő körben azt tűzte ki maga elé, hogy legalább 30 pontot kell elérnie, mivel úgy gondolta, hogy ennyi kellhet a győzelemhez, de végül a 29 pontja is elegendőnek bizonyult – a döntő körben a 29 is rekordnak számít. Annak örült, hogy a döntőben ő kezdhetett, mert az volt a célja, hogy magasra tegye a lécet Trae Young és Luke Kennard előtt, ami össze is jött.

Úgy gondolja, hogy a ligában mindenki tudja, hogy tud dobni, de példát akar mutatni azoknak a magas gyerekeknek, akiknek azt mondják az edzőik, hogy csak a palánknak háttal, a gyűrűhöz közel érhetnek el bármit is a pályán. Meg akarja mutatni, hogy ez nem igaz, és bármit elérhet egy magasember is, és olyan játékossá válhat, amilyen valójában lenni akar. Amikor ő gyerek volt, mindenki azt mondta neki, hogy játsszon a palánknak háttal, és folyton azt kérdezték tőle, hogy miért dob triplákat, de az apjával ketten mindig azt mondták egymás között, hogy a maguk módján fognak eljutni a ligába, és olyan módon lesznek jók, ahogyan azt korábban még nem látta a világ. A mai napig az a célja, hogy megmutassa a világnak, másképp is el lehet érni nagyon magas szintre. Úgy érzi, hogy pontosan ezt teszi, mióta a ligába került, egyre jobb és jobb lesz, és még csak a felszínét kapargatja annak, hogy milyen játékossá válhat.

LeBron Jamest Josh Giddey játékáról kérdezték, és el is mondta, hogy szerinte nagyszerű a fiatal irányító, de úgy gondolja, hogy Sam Presti a Thunder MVP-je, elvégre olyan játékosokat draftolt az évek során, mint Kevin Durant, Russell Westbrook, Jeff Green, Serge Ibaka, Reggie Jackson, Giddey, és a sort még lehetne folytatni. Nem is érti, hogy miként lehet valakinek ilyen szeme a tehetségek kiszúrásához. Mint ismert, az első négy említett játékos James Hardennel egyetemben egyaránt tagja volt annak a 2012-es Thundernek, amely ellen James megszerezte az első bajnoki címét.

James egy másik interjúban a saját jövőjéről is beszélt, és elmondta, hogy nem teljesen kizárt, hogy egy napon visszatér a Cavaliershez. Ezzel nem azt mondja, hogy játszani fog még a csapatnál, mert nem tudja, hogy így lesz-e, nem tudja, hogy mit tartogat számára a jövő, még azt sem tudja, hogy mikor lesz szabad(ügynök). A jelenlegi szerződése lejárta után sem tervez az értékénél kevesebb pénzért aláírni, kivéve akkor, ha lehetősége nyílna a fiával egy csapatban játszania, azért bármit megtenne, hogy egy évet vele együtt játsszon, és az lesz az utolsó szezonja. Bronny James leghamarabb a 2024-es draftra jelentkezhet be, az ESPN rangsora szerint pedig a 43. legjobb játékos azok közül, akik 2023-ban fejezik be a középiskolát.

Adam Silver elmondta, hogy szerinte a játékosok és a liga közös érdeke az, hogy mindenki tiszteletben tartsa a szerződéseket, ugyanakkor arra nem lát egyelőre megoldást, hogy miképp lehetnének elkerülhetők az olyan esetek, mint James Harden és Ben Simmons cseréjének a körülményei. Silver ezzel a cserével kapcsolatban elmondta, hogy egyetlen csapat sem tett panaszt a ligának tampering gyanúja miatt. Simmons helyzetét különösen nehezére esik kommentálni, mert nincs ehhez elegendő információja, ugyanakkor azt elmondhatja, hogy ligaszerte a csapatok komoly erőforrásokat fordítanak arra, hogy a játékosaik mentális jóllétét fenn tudják tartani.

Silvert arról is megkérdezték, hogy mit gondol arról, hogy egyes csapatok a teljesen egészséges játékosaikat is huzamosabb ideig kiültetik. Erre nincs egyelőre megoldása, ugyanakkor abban bízik, hogy a játékosokkal leülve kollektíven megoldást tudnak találni az olyan helyzetekre, mint amilyenben idén John Wall van a Rocketsnél, vagy amilyenben tavaly Al Horford volt a Thundernél. Kyrie Irving helyzetéről ismét elmondta a liga első embere, hogy reményeik szerint megoldást találnak rá, és ismét játszhat majd hazai pályán is. A következő szezonban valószínűleg még nem fognak újabb alapszakaszmeccset rendezni Európában, de az nem kizárt, hogy az előszezon során néhány csapat a kontinensre látogat. Silver egy megint másik kérdésre azt is elmondta, hogy továbbra is folyik a vizsgálódás Robert Sarver ellen, de nem tud új információt megosztani erről.

Joel Embiidtől megkérdezték, hogy mit gondol az MVP-címről, és elmondta, hogy nem akar semmit sem erőltetni, de úgy gondolja, hogy a játéka önmagáért beszél, különösen annak fényében, hogy mi mindenen mentek keresztül. Tudta, hogy másik szintre kell emelnie a játékát támadásban, védekezésben és játékszervezésben is, emellett pedig nagyszerű csapattársai vannak, akik minden egyes nap az utolsó lélegzetükig küzdenek. Végső soron azonban a győzelmek száma a mérvadó, és amíg nyernek és így játszik és van esélyük mindent megnyerni, addig neki is van esélye az MVP-re. Meg lehet nézni, hogy mit csinál minden egyes este támadásban és védekezésben is, a játéka önmagáért beszél, és nem tervez lassítani.

Egyelőre nem tudni, hogy Chris Paul játszhat-e az All-Star gála főmérkőzésén a kézsérülése miatt, azt azonban elmondta, ha némi időt ki is kell hagynia emiatt, akkor a Sunsnál a többiek nélküle is meg fogják oldani azokat a meccseket. Mindig játszani akar, és amikor megérezte, hogy nincs minden rendben a kezével, nagyon frusztrált lett. Nem akarnak semmit sem elsiettetni, de azt garantálja, hogy amint rendben lesz, rögtön játszani fog.

CJ McCollum arról beszélt, hogy még nem beszélt Zion Williamsonnal, mióta a Pelicanshoz került, csak néhány hozzá közelálló emberrel, de nagyon várja már, hogy le tudjanak ülni egymással. Jelenleg ő is annyit tud, mint mindenki más, de a végére fog járni, hogy mi van vele, és igyekszik kapcsolatot kialakítani vele, mert Williamson nagy részét képezi a Pelicans jövőjének.

A Bulls a korábbi híreknek megfelelően leigazolta Tristan Thompsont a szezon hátralévő részére. Ahhoz, hogy szerződést tudjanak neki adni, meg kellett válniuk valakitől, végül Alfonzo McKinnie eddigi szolgálatait köszönték meg. A Cavaliersnél is történt egy kisebb játékosmozgás, tőlük Kevin Pangos került szabadlistára.

Ugyancsak a Bullshoz kapcsolódó hír, hogy Zach LaVine az elmondása alapján nagyon várja, hogy megtapasztalja, milyen is korlátozások nélküli szabadügynöknek lenni, mert még sosem volt része ebben az élményben. Izgatott amiatt is, hogy milyen szezont futnak a Bullsszal, de várja már ezt az új tapasztalatot is, mert eddig csak azt tudja, hogy milyen korlátozott szabadügynöknek lenni. Minden játékos azt kapja, amit megérdemel, úgy gondolja, hogy ő bárkivel felveszi a versenyt a ligában, és szeretné, ha lehullanának róla a béklyók. Nem tudja, hogy a maximum szerződés-e a célja, de azt szeretné, ha azt kapná, amit megérdemel. Majd meglátja, hogy a Bulls mit gondol, mi az, amit ajánlanak neki, és majd abból indulnak ki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus