Hírmorzsák 2022-03-11 (11:00)

Ben Simmonsszért is játszott a Nets a 76ers ellen. A Netsnél továbbra is bíznak benne, hogy Kyrie Irving még ebben a szezonban játszhat majd hazai pályán is. James Harden és Stephen Curry is elért egy mérföldkövet. Cam Reddish szezonja befejeződött. Frank Vogel annak köszönheti az állását, hogy Jason Kidd nyáron távozott a Lakerstől. Russell Westbrook nem szereti a „Westbrick” megnevezést. CJ McCollum az NBA protokollja alatt. Joe Inglest érzékenyen érintette, hogy elcserélte a Jazz. Domantas Sabonis boldog a Kingsnél. Rick Carlisle a Pacers sérültjeiről beszélt.

Ma hajnalban először találkozott egymással a Nets és a 76ers a Harden-Simmons csere óta, a Nets pedig magabiztos, 29 pontos győzelmet aratott Philadelphiában. A meccs után Kevin Durant elmondta, hogy Ben Simmonsszért is játszottak, mivel a testvérükként tekintenek rá, és tudták, hogy ellenséges környezetbe érkezik, és azt is tudták, hogy nem lesz lehetősége játszani ezen az estén, úgyhogy azt akarták elérni, hogy a helyi szurkolóknak inkább a pályán történtekre kelljen koncentrálniuk, és ne Simmons jelenlétére. Végül így is lett, a pályára kellett figyelniük a hazai szurkolóknak, és úgy nehéz szidni Simmonst, ha közben a csapatuk akkora hátrányban játszik, mint ezen az estén.

Kyrie Irving is kiemelte, hogy Simmosszért is játszottak, de hozzátette, hogy Andre Drummond és Seth Curry számára is különleges volt ez az este, mivel sosem könnyű megbirkózni azzal, ha az embert elcserélik. Nem mindig egyszerű, ha az embernek az egyik napról a másikra össze kell szednie a dolgait és egy másik városba kell költöznie, úgyhogy igyekeztek mindannyiukat tárt karokkal fogadni. Határozottan Simmonsszal a szívükben léptek pályára, érte is akartak játszani, miatta is akartak jól teljesíteni, és ha valaki a célkeresztjébe veszi őt, akkor azzal mindannyiukat a célkeresztjébe veszi – az egész csapatnak az a mentalitása, hogy ha valamelyiküket betámadják, akkor az mindannyiuknak szól.

Ha már szóba került Irving, akkor folytassuk is még vele, Adrian Wojnarowski (ESPN) ugyanis ismét arról számolt be, hogy a Netsnél nagyon optimista mindenki azzal kapcsolatban, hogy az irányító ebben a szezonban még pályára léphet a csapat hazai meccsein is. Amennyiben nem változnak a dolgok, Irving már csak 4 meccsen lesz jogosult a játékra a Nets hátralévő 15 összecsapásából az alapszakaszban.

Két játékos is elért egy-egy mérföldkövet az elmúlt játéknapon. James Harden úgy vágott neki a Nets elleni meccsnek, hogy Reggie Millerrel holtversenyben 2,560 bedobott triplával állt az NBA örökranglistájának a harmadik helyén, és a három hajnali triplájának köszönhetően már egyedül áll a harmadik helyen. Stephen Curry a Nuggets elleni meccsen a győzelem mellett azt is ünnepelhette, hogy megszerezte pályafutása 20,000. pontját.

Adrian Wojnarowski számolt be róla, hogy a Knicks a szezon hátralévő részében már nem számíthat Cam Reddish szolgálataira. A Hawkstól idény közben megszerzett játékos vállsérüléssel dőlt ki hozzávetőlegesen 6 hétre, úgyhogy várhatóan a nyári felkészülését már nem befolyásolja ez a sérülés.

Ugyancsak Adrian Wojnarowski mondta el azt is, hogy a Lakers minden bizonnyal kirúgta volna már Frank Vogelt, ha Jason Kidd maradt volna erre a szezonra is a csapat edzői stábjában, és nem vállal vezetőedzői megbízatást a nyáron, mert akkor ő vehette volna át a Lakers irányítását.

Russell Westbrook még néhány nappal ezelőtt beszélt arról, hogy azt nem bánja, ha amiatt kritizálják, hogy nem értékesít dobásokat, azzal viszont problémája van, ha a családnevét becstelenítik, például a „Westbrick” megnevezéssel. Ezzel megszégyenítik a nevét, és az örökségét, amit a gyerekeire hagy. A Westbrook név nemcsak őt képviseli, hanem a felesétét, a gyermekeit, az édesanyját és az édesapját is, mindazokat, akik kikövezték neki az utat. Az irányító felesége, Nina Westbrook ezzel kapcsolatban annyit osztott meg Twitteren, hogy napi szinten kap obszcén üzeneteket és kívánják a családja halálát.

A Pelicanst Brandon Ingram sérülése után újabb veszteség érte, CJ McCollum ugyanis bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá. Andrew Lopez (ESPN) arra hívta fel a figyelmet, hogy így várhatóan mindkét játékos lemarad a csapat következő három hazai meccséről, a Hornets, a Rockets és a Suns elleni találkozót is nélkülük kell megvívniuk. A Pelicans jelenleg a nyugati 10. helyet foglalja el, 1,5 meccs a hátrányuk a 9. Lakerstől, és ugyanennyi az előnyük a 11. Trail Blazerstől. A Pelicans McCollum kiesése után 10 napos szerződést adott Tyrone Wallacenak.

Joe Ingles arról beszélt, hogy nagyon vegyes érzelmekkel élte meg, hogy elcserélte a Jazz, és lehet, hogy önzőnek hangzik ez, de úgy gondolta, hogy ez sosem fog megtörténni. Úgy érzi, hogy most is tudná segíteni előző csapatát, mert tudja, hogy milyen célért küzdenek. Még mindig fel tudja dühíteni, ha a cseréjére gondol, hiszen alig 10 percre lakik a csapat edzőkomplexumától, mégsem mehet már oda. Megérti, hogy miért történt ez, azzal viszont tudna vitatkozni, hogy egyetért-e ezzel a döntéssel.

Domantas Sabonis Sam Amicknek (The Athletic) mondta el, hogy azt a csapatot fogja képviselni, amelyik kiáll érte, mivel egyszerűen ez ő. Ha maradt volna a Pacersnél, az nagyszerű lett volna, de most a Knigsnél van, és boldog az új csapatánál. Az kellemetlen, hogy mennyi ideje nem jutottak rájátszásba, amiatt viszont nagyon izgatott, hogy részese lehet annak a csapatnak, amelyik fordít a franchise sorsán, ez a céljuk. Meg akarják változtatni azt, hogy az emberek miként gondolnak a Kingsre, és tényleg izgatottak amiatt, hogy ennek a részesei lehetnek. Addig szeretne itt maradni, ameddig csak lehetséges. Mindennek jól kell mennie, de boldog itt, nagyszerűen érzi magát, a szurkolóik pedig fantasztikusak.

Rick Carlisle a Pacers sérültjeinek az állapotáról tartott beszámolót. Malcolm Brogdon agyrázkódással dőlt ki, és biztosan lemarad a hétvégi back-to-backről, a Spurs és a Hawks ellen sem játszhat. Lance Stephenson az elmúlt időszakban bokaproblémákkal küzdött, és erre rá is sérült a csapat tegnapi edzésén, úgyhogy az ő hétvégi játéka is kérdéses. Myles Turner és T.J. McConnell állapota is javul, a center 30 percnyi kontakt nélküli edzésmunkát végezhetett a minap, míg az irányító státuszát week-to-weeknek titulálta Carlisle – James Boyd (The Indianapolis Star) szerint az sem lenne meglepő, ha ők már nem játszanának a szezonban. A Pacers edzőjét az előző szezon legelején fáradásos törést szenvedő, és azóta maródi T.J. Warren állapotáról is kérdezték, de róla nem tudott semmi újat mondani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus