Hírmorzsák 2022-04-19 (11:00)

Marcus Smart az Év Védője. Mikal Bridges gratulált a győztesnek, Bam Adebayo tiszteletlennek érzi, hogy nem vették őt figyelembe. Joel Embiid megmondta Nick Nurse-nek, hogy ne nyafogjon a bíráskodás miatt. Nurse szerint hiba volt a beteg Gary Trent Jr. játékának erőltetése. Rudy Gobert szerint rengeteg videózás vár a Jazzre. Jason Kidd azt emelte ki, hogy a társai bíztak Maxi Kleberben. Draymond Green és Michael Malone is Stephen Curryt méltatta. Alex Caruso továbbra sem teljesen egészséges.

Ma hajnalban kihirdették, hogy Marcus Smart lett az Év Védője, ezzel az 1995/96-os idény és Gary Payton óta először fordult elő, hogy hátvéd kapja ezt az elismerést. Twitteren annyit írt a győztes, hogy le van nyűgözve emiatt, hihetetlenül megtisztelőnek tartja ezt az elismerést, és örül neki, hogy a testvéreivel és a csapattársaival együtt megkaphatták ezt a díjat. A szavazáson második helyen záró Mikal Bridges is a Twittert ragadta magához, gratulált Smartnak, aki szerinte teljesen megérdemelte ezt a díjat.  Smart győzelme végre rámutat arra, hogy a perimétervédőknek sem egyszerű az életük, hálás azért, hogy egyáltalán felmerült az ő neve is a díj kapcsán, és nagyra tartja azt, hogy sokan neki szurkoltak.

Bam Adebayo már közel sem fogadta ilyen jól, hogy a negyedik helyen végzett a szavazáson, szerinte tiszteletlenség vele szemben, hogy még csak az első háromba sem választották be. Úgy érzi, hogy az előtte végző három játékosból kettő nem tud olyat, amit ő ne tudna, és a harmadik (Rudy Gobert) is csak abban jobb, amit nem lehet tanítani, magasabb nála. Valahol számított is erre az eredményre, mert mindhárman többet játszottak országosan közvetített meccseken, így nagyobb figyelmet kaptak, többet beszéltek róluk az emberek, míg róluk senki sem beszélt. Azt gondolja, hogy sokszor ennek alapján osztják ki a díjakat, hogy azok közül válogatnak, akik többször megvillanthatják a tehetségüket az országos televízióban. Nagyon frusztrálja, hogy nem kapnak annyi országos tévés meccset, mint ők, mert úgy érzi, ha a Heat is ugyanannyiszor került volna képernyőre, akkor kérdés nélkül ott lett volna a lejobb háromban.

Erik Spoelstra is osztja játékosa nézeteit, nem érti, hogy mit néznek az emberek, és az sem lehet kifogás, hogy Adebayo nem lépett pályára elég meccsen. Ha az ember a Heat bármelyik meccsét megnézi, láthatja, hogy védekezésben az egész rendszerük Adebayo keménysége és sokoldalúsága köré van felhúzva, és nem túlzás azt mondani, hogy egytől ötig bárkit le tud védekezni, valóban így van az ő esetében. A ligában játszó 450 játékos közül az ember egy kezén meg tudja számolni, hogy hányan vannak, akik erre valóban képesek, és ennek a listának az élén kétségtelenül Adebayo áll.

A 76ers másodszor is nyerni tudott a Raptors ellen, és a második meccs után Joel Embiid kitért az ellenfél edzőjére, Nick Nurse-re is. Nurse egy nagyszerű edző, aki sok mindent elért már, és nagy rajongója is a munkásságának, de tiszteletteljesen megmondta neki, hogy fejezze be a nyafogást a bíráskodás kapcsán. Hogyha valakit egész meccsen át betripláz egy védelem, akkor az illető sokat fog járni a büntetővonalra, vagy ha besokall és ellöki valamelyik ellenfelét, akkor a másik fél fog sokat járni a büntetővonalra. Úgy érzi, hogy minden javára megítélt szabálytalanság jogos volt, sőt, ha őszinte akar lenni, akkor több fújást is kaphatott volna.

Nurse annyit mondott, hogy legalább ezen a meccsen nem volt annyi arcon könyöklés, amit el kellett viselniük. Azt is megerősítette, hogy Embiid valóban azt mondta neki, amit, illetve azt is, ha továbbra is faultolni fogják őt, akkor ő továbbra is be fogja dobálni a büntetőit, mire annyit felelt, hogy talán szüksége is lesz erre. Ettől függetlenül Embiid kiváló játékos, nagyon tiszteli őt, és nyilvánvalóan nagyon jól játszik – nincs itt semmi más, csak mindkét fél igyekszik felvenni a kesztyűt a másik ellen, egyszerű versenyzésről van szó.

A Raptorsnál Scottie Barnes nem tudta vállalni a játékot a bokasérülése miatt, míg az ujjsérüléssel küzdő Thaddeus Young nem tudott befolyással lenni a meccsre a 8 perce alatt. Gary Trent Jr. végül vállalta a játékot, de 10 perc alatt mindössze 4 személyi hibát tudott hozzátenni, és Nurse úgy véli, hogy talán hiba volt a betegséggel küzdő kosaras játékának az erőltetése.

A Mavericks Luka Doncic nélkül is egyenlíteni tudott a Jazz ellen, és Rudy Gobert szerint az egyetlen pozitívum, hogy nem a hatodik, hanem a második meccsen vannak csak túl, így van még idejük kielemezni a történteket. Rengeteg videózás vár rájuk, egyénileg és csapatként is változtatásokat kell eszközölniük, meg kell nézniük, hogy mit csinálhatnának jobban, és abból kell kiindulniuk. A Mavericksnél Maxi Kleber 8/11 triplát bombázott be, amiről annyit mondott, hogy amikor üresen volt, mindig dobott – kielemezték ellenfelük védekezését, és arra jutottak, hogy akárhányszor dobóhelyzetbe kerül valamelyikük, hezitálás nélkül bele kell abba állni. Jason Kidd szerint Kleber teljesítményének a szépsége, hogy a csapattársai bíztak benne. El kell vállalnia a helyzeteit, mert képes azokat bedobni, és ma ezt meg is mutatta, de a folytatásban is szükségük lesz arra, hogy dobjon kintről, mert akár betalál, akár nem, széthúzza a pályát.

Draymond Green nem meglepő módon a csereként 23 perc alatt 34 pontot szóró Stephen Curryt méltatta, és egészen ledöbbent, amikor meglátta a statisztikáit. Curry hihetetlenül játszott, folyamatosan mozgásban volt, és ezt megtörte a Nuggets védelmét. Amikor eljut odáig, hogy kipasszolja a festékből a labdát, majd meginduljon a triplavonal mellé, olyankor a legveszélyesebb, a labda nélkül. Ahogyan beszállt a meccsbe és rendbe tette a támadójátékukat, pontosan az, amit tőle várnak, és annál nagyon többet nem is remélhetnek, hogy 23 perc alatt +32-ben legyenek vele a pályán.

Michael Malone szerint Curry a rájátszások történetének legjobb hatodik embere. Általában az a legveszélyesebb ember a pályán, aki éppen kipasszolja a kezéből a labdát, és Curry ennek a mesterévé vált az évek során. Kiadja a kezéből a labdát, ettől az ellenfele megnyugszik, ő viszont máris rohan egy zárás mögé, és azonnal büntet. A legnagyobb probléma, hogy a Warriorsnak három olyan játékosa is van, akik képesek bármikor 30-40 pontig eljutni, mindhárman rá tudják tenni a kezüket a mérkőzésre, és mindhárman jól passzolnak, folyamatosan mozognak és helyzeteket teremtenek egymásnak.

Billy Donovan elmondta, hogy Alex Caruso továbbra sem teljesen egészséges. Hosszú ideje most van a legjobb állapotában, de továbbra is oda kell figyelniük a perceire, nem gondolják, hogy nagyon bölcs lenne, ha jelentősen meghaladná a játékideje a 30 percet. Amennyiben nem romlik a háta állapota, akkor nem fog meccset kihagyni a Bucks ellen, de folyamatosan monitorozzák őt, hogy miként reagál a szervezete a terhelésre.

A végére pedig egy sorsolás maradt a 2022-es drafttal kapcsolatban, eldöntötték, hogy a lotteryn kívüli, egyenlő mérleggel záró csapatok közül melyikek húzhatnak előrébb. Ennek eredményeként a Bulls húzhat a 18., a Timberwolves a 19., a Spurs (a Raptors jogával) a 20., a Nuggets a 21., a Nets (a 76ers jogával) a 23., a Bucks a 24., a Spurs (a Celtics jogával) a 25., a Heat a 27., míg a Warriors a 28. helyen jelen állás szerint.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus