Hírmorzsák 2022-06-04 (10:00)

Mostantól a "bajnoki cím vagy csalódás" a jelszó a Nuggetsnél. Bemutatták Darvin Hamet a Lakersnél, a három sztár összehangolása lesz a fő feladata. Juwan Howard volt a fő jelölt LeBron Jameséknél. Kenny Atkinson a legnagyobb esélyes a Hornets vezetőedzői posztjára, Michael Jordannel találkozik - a legfontosabb feladata a védekezés összerakása lehet. Zach LaVine mégis maradni akar Chicagóban? Kevin Durant "visszalőtt" Stephen A. Smith-nek.

A Los Angeles Lakers hivatalosan is bejelentette, hogy Darvin Ham a csapat új vezetőedzője. Rob Pelinka azt mondta, hogy a szurkolók és mindenki más is azonnal érezni fogja Ham hozzáállását, mentalitását, ami a kemény munkáról, a mellébeszélés kerüléséről és a versenyszellemről szól. Pelinka szerint Ham nagyon felkészült edző, aki jól ismeri a játékot és fontos, hogy mérkőzés közben is képes reagálni a helyzetre, így nagyon elégedettek a választásukkal, szerinte megtalálták a számukra legmegfelelőbb szakembert. Adrian Wojnarowski egyébként úgy tudja, hogy Ham feladata a LeBron James - Anthony Davis - Russell Westbrook trió megfelelő összehangolása lesz ebben a szezonban, az edzői interjúk során ez volt a fő kérdés minden jelölt felé.

Azt azért tegyük hozzá, hogy a Yahoo Sports forrásai szerint az elsődleges jelölt mégsem Ham, hanem LeBron James korábbi csapattársa, a Michigan jelenlegi edzője, Juwan Howard volt, akit viszont nem érdekelt a munka. 

A Lakersnél egyébként Kenny Atkinsont is nagy esélyesnek tartották, helyette döntöttek inkább Ham mellett, de úgy tűnik, hogy ő sem marad munka nélkül: a The Athletic információi szerint ő a fő favorit a Charlotte Hornets vezetőedzői pozíciójára. Állítólag már a részleteken dolgoznak a csapattal, hamarosan találkozik többek között Michael Jordannel is, aki a hírek szerint eldöntötte, hogy változtatniuk kell és miatta rúgták ki James Borregót. Az elvárás az, hogy a fiatalokat érdemi védőkké kell tenni, mert ez lehet a következő lépés, hogy ne zúgjanak ki simán a playinben - egyébként az együttes vezére, LaMelo Ball sem volt elégedett Borregóval.

Egyébként jelenleg a Hornets az egyetlen csapat, amelynél még nincs vezetődző és Atkinson mellett Mike D'Antoni, valamint Terry Stotts neve is a kalapban van, de egyelőre csak Atkinson "nyert" megbeszélést Jordannel - azt pedig nehéz elképzelni, hogy ha védekezést kell csinálni, akkor bárki is D'Antoni vagy Stotts mellett döntsön...

A Denver Nuggets elnöke, Josh Kroenke szerint a csapat mostantól "bajnoki cím vagy csalódás" üzemmódba kapcsol. Kroenke szerint ez a keret alkalmas a végső győzelemre és mostantól ez a cél, ezt ki kell mondani - úgy gondolja, hogy most először mondanak ilyet Denverben. Úgy véli, hogy a kétszeres MVP Nikola Jokics mellé visszatér Jamal Murray és Michael Porter Jr., akik mindketten All-Star kaliberek, így pedig nagy dolgokért kell játszaniuk. Hozzátette, hogy most már nem lehetnek ők a kedves srácok Denverből, nem lehetnek ők az underdogok, mert ha mindenki bevethető, akkor a végsi elsőségért küzdenek, így céltábla lesz a hátukon - ami komoly nyomással is jár természetesen

Az eddigi szakmai vezető, Tom Connelly Minnesotába távozásáról azt mondta, hogy "oldalról" jött az ajánlat, amelyhez képest ők is tettek egy olyat, ami elég jó opció volt a Denverben maradásra, de megérti, hogy Connelly annyi pénzt nem hagyhatott ott az asztalon, olyan konstrukcióval kínálta meg a Wolves, hogy az túl fontos volt a családjának. Gratulált és sok sikert kívánt neki, de ez nem változtat az ő tervein, amelyek a bajnoki címről szólnak. Érdekesség egyébként, hogy Kroenke utoljára 2015-ben adott hosszabb interjút, most 33 percig beszélt ezekről.

Úgy tűnik, hogy Zach LaVine csak a pozícióját szerette volna megerősíteni Chicagóban: a szezon vége óta arról szóltak a hírek, hogy a hátvéd szívesen tesztelné magát a piacon és egyáltalán nem biztos, hogy marad a Bullsnál, de azóta most már másodszor hallhatók olyan hírek, hogy igazából az a célja, hogy a Chicagónál folytassa. Most Brian Windhorst beszélt arról, hogy ő úgy hallja/látja a szituációt, hogy LaVine nem akar menni, csak a lehető legjobb helyzetbe akar kerülni jelenlegi csapatánál - olyan óriási érdeklődés egyébként annak ellenére sincs iránta, hogy ő abszolút felsőkategóriás szabadügynök és talán a legmagasabban jegyzett elérhető játékos a piacon ezen a nyáron.

A végére pedig egy kis bulvár: Kevin Durant újabb "háborúba" keveredik, ezúttal több újságíróval. Az elmúlt hetekben nem egyszer és nem kétszer reagált csíposan egy-egy megjegyzésre, legutóbb Stephen A. Smith kijelentésére válaszolt. A médiamunkás azt találta mondani, hogy Steph Curry a jó, Michael Jordan pedig a rossz irányba változtatta meg a játékot, mire Durant úgy reagált, hogy szerint pont hogy az ilyen Stephen A. Smith-félék tesznek rosszat a játéknak - ő, Skip Bayless, Shannon Sharpe és a társaik. A játékosok soha nem a rossz irányba viszik a kosárlabdát, csak és kizárólag előre. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus