Hírmorzsák 2022-06-16 (9:00)

Christian Wood a Mavericksbe került. Marquese Chriss térdműtéten esett át. A Warriors az eddigi legnehezebb meccsére készül. Jayson Tatum magabiztos, hogy tudnak két meccset nyerni. Jaylen Brown elmondta, nem félnek a Warriorstól. Gregg Popovich mindkét tanítványának ugyanúgy szurkol a döntőben. 20 játékost hívtak meg a draft green roomjába. A Bulls és a 76ers is több játékosa értékét felméri a piacon, a Nuggets Monte Morris esetében tehet így. Sam Cassell is interjúra megy a Jazzhez. Több csapat is érdeklődik Vasilije Micic iránt. Fred VanVleet magabiztos a szerződéshosszabbításával kapcsolatban. A Wizards hátvédet szeretne az 1/10-ért. PJ Dozier felépült az ACL-szakadásából.

Shams Charania (The Athletic) számolt be arról, hogy cserélt egymással a Mavericks és a Rockets, aminek keretében Christian Wood Dallasba került, míg Boban Marjanovic, Marquese Chriss, Trey Burke, Sterling Brown és az idei draft 26. választási joga az ellenkező utat tette meg. A Rockets ezzel nagyobb játékidőt biztosíthat a tavalyi draftról megszerzett Alperen Sengünnek, illetve a drafton az 1/3-mal kiválasztott játékosának is, míg a Mavericks Wood személyében egy olyan centert szerzett, aki az elmúlt két idényben 19,1 pontot és 9,9 lepattanót átlagolt. A cserébe bekerülő Chriss térdműtéten esett át szerdán, így több hónapos rehabilitáció vár rá Chris Haynes (Yahoo! Sports) információi szerint. Marc Stein (Substack) pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a Mavericksnél felszabaduló kerethelyek egyikét nagy valószínűséggel Theo Pinson kaphatja meg.

A Warriorsnál úgy készülnek, hogy az idei legnehezebb meccsük jön Bostonban a nagydöntő hatodik összecsapásán, és a csapatnál ugyan optimisták, de még nem ünnepelnek. Klay Thompson szerint azzal csak maguknak okoznának kárt, ha olyasmire gondolnának, ami még meg sem történt, és tudják, hogy a Celtics kétségbeesetten meg akarja majd nyerni a meccset, aminek az ellensúlyozásához az eddigi legtöbbet kell kiadniuk magukból. Andre Iguodala szerint általánosságban véve az a legnehezebb meccs, amin egy csapat lezárhat egy párharcot. A Warriors mindhárom korábbi körben elszalasztotta az első lehetőségét arra, hogy lezárja az aktuális párharcát, de Steve Kerr nem aggódik emiatt.

Jayson Tatumot arról kérdezték, hogy miért olyan magabiztosak azt illetően, hogy tudnak két meccset nyerni és be tudják húzni a bajnoki címet. A játékos elmondta, hogy nincs okuk arra, hogy ne legyenek magabiztosak, ők így reagálnak a nehéz helyzetekre. Nem lesz könnyű dolguk, ellenkezőleg, nagyon is kemény lesz, de az volt a Bucks elleni ötödik, majd a Heat elleni hatodik meccs elvesztése is. Ezen pillanatok után is válaszolni tudtak, és nem tudja, hogy ilyenkor pontosan mi változik, talán csak az akaratuk, hogy mennyire nyerni akarnak.

Jaylen Brown szerint minden, amin átmentek idén, egy tanulási folyamat volt, és most mindazzal felvértezve készülhetnek, amit magukra szedtek az év során. Az egész év során képesek voltak jól reagálni a vereségekre, és most is néznek elébe ennek a kihívásnak. Ez lesz az utolsó meccsük Bostonban, ami valahol megtestesíti az egész idényüket, és mindent ki akarnak adni magukból. Nem félnek, nem tartanak a Warriorstól, és a lehető legjobb kosárlabdájukat akarják ellenük játszani. Tisztában vannak vele, hogy ellenfelük mennyire jó csapat, és azzal is, hogy ők már korábban nyertek bajnoki címet, de minden hitük magukban van, és ezt a pályára is ki fogják tenni.

Steve Kerr osztotta meg, hogy a döntő előtt mit üzent neki, illetve Ime Udokának is Gregg Popovich. Mint ismert, mindkét edző kötődik a Spurs legendájához, előbbi játékosként, utóbbi segédedzőként dolgozott hosszú éveken át a kezei alatt, és most azt üzente nekik, hogy ebben a döntőben teljesen pártatlan, mindkettejüknek ugyanúgy szurkol. Kerr hozzátette, hogy biztos abban, hogy Popovich elégedett lesz, bármelyikük is nyer, ugyanakkor csüggedt is lesz a vesztes fél miatt.

Jonathan Givony (ESPN) információi szerint kialakult az a 20 fős névsor, akik meghívást kaptak a 2022-es draft „zöld szobájába”, azaz ők lesznek a liga kiemelt meghívottjai az eseményre: Jabari Smith, Chet Holmgren, Paolo Banchero, Jaden Ivey, Keegan Murray, Bennedict Mathurin, Dyson Daniels, Shaedon Sharpe, Jalen Duren, AJ Griffin, Johnny Davis, Ousmane Dieng, Jeremy Sochan, Ochai Agbaji, Mark Williams, Malaki Branham, TyTy Washington, Tari Eason, Jalen Williams, MarJon Beauchamp.

Térjünk át a nyári pletykákra. Korábban is lehetett arról hallani, hogy Zach LaVine valószínűleg hosszabbítani fog a Bullsnál, és most Jake Fischer (B/R) is erről számolt be. A csapat emellett erősítések érdekében fel fogja mérni Nikola Vucevic, Coby White és az idei 1/18 értékét is, és arról lehetett is hallani, hogy érdeklődnének Rudy Gobert iránt, de Patrick Williams játékjogát nem szeretnék feladni miatta.

Fischer számolt be arról is, hogy több csapat, így a Bulls és a Bucks is érdeklődik Vasilije Micic iránt, akinek a jogait jelenleg a Thunder birtokolja, azaz cserélni kellene érte annak a csapatnak, amelyik át akarja őt vinni Európából. Micic az előző két szezonban egyaránt Euroliga-győzelemig vezette az Anadolu Efes csapatát, mindkétszer őt választották a négyesdöntő legértékesebb játékosának, a 2020/21-es idénynek pedig összességében is ő lett az MVP-je.

A Nuggets állítólag tárgyalt már Monte Morris esetleges elcseréléséről, az ő szerződésének az eltávolításával javítanának a fizetési struktúrájukon, és potenciálisan a draftról oldanák meg a csereirányító posztját. A Nuggets a minap szintén spórolási szándékkal cserélte el JaMychal Greent is, és így tehetnek a 3 éves, összesen 27,7 millió dollárt garantáló szerződése második évébe lépő Morrisszal is.

Keith Pompey (The Philadelphia Inquirer) információi szerint a 76ers több játékosának is felméri a piaci értékét: Tobias Harris, Matisse Thybulle, Furkan Korkmaz, Danny Green és Shake Milton is közéjük tartozik, de azt is monitorozzák, hogy mit kaphatnának az 1/23-ért. Milton amiatt kerülhetett egyáltalán ide, mert úgy döntöttek, hogy lehívják a 2 millió dolláros csapatopcióját.

Ugyancsak a 76ershez tartozó hír, hogy a csapatnál segédedzőként dolgozó Sam Cassell is interjúra megy a Jazzhez Shams Charania információi szerint.

Fred VanVleet jogosult lesz a nyáron arra, hogy idő előtti hosszabbítást írjon alá a Raptorsnál, és elmondta, hogy nem aggódik emiatt – ez a sportág üzleti oldala, de biztos benne, hogy a két fél egyezségre fog jutni. Szeret ennél a csapatnál játszani, szívesen itt töltené az egész pályafutását, remek kapcsolatot ápol a várossal, a csapattal, a tulajdonosi körrel és a vezetéssel is. Amiatt csalódott volt, ahogyan a szezonjuk befejeződött, sérült is volt, és most a teste a legfőbb prioritása. Amikor teljesen egészségesen mehet ki a pályára, úgy érzi, hogy a liga legjobbjai közé tartozik, úgyhogy megoldást kell találnia arra, hogy fenn tudja tartani ezt az állapotát. Ha VanVleet lehívja a 2023/24-es játékosopcióját, akkor 3 évre és 89 millió dollárért hosszabbíthat, míg ha lemond arról, akkor 4 évre és 114 millióért.

A már említett Jonathan Givony szerint a Wizards már bizonyított hátvédet szerezne a draft 10. választási jogáért, ligaszerte úgy gondolják a csapatok, hogy eladó lesz az 1/10.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jó hírről számolt be, teljesen felépült a sérüléséből a tavaly novemberben ACL-szakadást szenvedő PJ Dozier. A játékos korlátozások nélküli szabadügynök lesz a nyáron, és amennyiben addig szerződést kap, már az edzőtábor kezdetén is teljes értékű munkát végezhet majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus