Hírmorzsák 2022-08-21 (10:00)

Chet Holmgren megsérült. D-Rose és Keegan Murray felépülése jól halad, Rob Williams térde teljesen renbe jött, Sharpe válla is gyógyul. Giannis hátfájdalmak miatt hagyott ki felkészülési meccseket. Sexton biztatóan mozgott egy pro-am mérkőzésen, a Dallas és a Utah is megpróbálta megszerezni. A Raptors QO-t adott Jalen Harrisnek. Campazzo egyelőre az NBA-ben szeretne maradni, Carmelo a Netsbe kerülhet, akik cserecentert is keresnek. Újraindultak az egyeztetések a Jazz és a Knicks között, de a Knicks továbbra sem akar mindent feladni. A Jazz tulajdonosa újabb proficsapatot akar SLC-ben. Horace Grant elárverezi bajnoki gyűrűit. Két keleti rivális játékosa szerint a Celtics vendégöltözője a legrosszabb minőségű a ligában. 

Kezdjük néhány sérüléssel kapcsolatos hírrel. A draftmásodik Chet Holmgren két perc játék után bokasérüléssel dőlt ki a Seattle-ben rendezett a Jamal Crawford-féle CrawsOver pro-am meccsen, miután LeBron Jamesen védekezve rosszul lépett. Collin Sexton Miamiban egy hasonló tornán mutatta meg magát, a meniszkusz-szakadásból felépült hátvéd jól mozgott. Fred Katz (The Athletic) szerint Derrick Rose felépülése a megfelelő ütemben halad, a Knicks azzal számol, hogy az edzőtábor kezdetére 100 százalékos állapotba kerül - Rose egyik bokáját még decemberben műtötték meg, akkor 1-2 hetes felépülési idővel számoltak, de visszatérése után rosszabbodott az állapota. A draftnegyedik, SL MVP Keegan Murray korábban kisebb csuklóműtéten esett át, kitisztították a testrészt - Murray a másik kezével már dobál, várhatóan rendben lesz az edzőtáborra. Az 1/7-en húzott Shaedon Sharpe vállsérülést szedett össze az SL-ben, de a legfrissebb, Blazershez közeli hírek szerint minden rendben vele, készen áll az edzőtáborra. 

Brian Robb (MassLive) írta meg, hogy Robert Williams III térde rendbe jött, nincs szükség további beavatkozásra - a Celtics centerének meniszkuszát a playoff előtt kellett rendbe tenni, a gyors visszatérés után a rájátszásban többször is ki kellett hagynia meccseket, de a nyáron a pihentetés elég volt arra, hogy teljesen felépüljön. Giannis Antetokounmpo második felkészülési meccsét hagyta ki a görög válogatottban - hátfájdalmakkal küzd, de inkább csak elővigyázatosságból nem játszott, az MRI nem mutatott semmilyen elváltozást. 

Az említett CrawsOveren kisebb tömeghisztériát generált LeBron James, amikor megjelent a csarnokban, azt mondta, hogy 15 éve nem játszott Seattle-ben, különleges élmény volt ez számára. Részt vett az eseményen Jayson Tatum, Isaiah Thomas és Aaron Gordon is, és az is kiderült, hogy a korábban egymásnak üzengető Paolo Banchero és Dejounte Murray kibékült. A csarnok padlója egyébként egy idő után elkezdett csúszni, ezért az NBA TV által közvetített meccs a második negyedben félbeszakadt.

Kicsit térjünk vissza Collin Sextonhoz, aki továbbra is “lóg a levegőben”, hiszen a Cavs megadta neki a 7.2 milliós QO-t, és egy hároméves, 40 milliós szerződést ajánlott, utóbbit viszont a hátvéd nem fogadta el. Chris Fedor (Cleveland.com) arról beszélt, hogy tudomása szerint korábban a Dallas Mavericks és a Utah Jazz is megkereste a Cavst, hogy egy sign-and-trade keretében elvigye Sextont, de nem igazán tudtak megfelelő ellenértéket felajánlani, így a tárgyalások elhaltak - egyre biztosabb, hogy a végén Sexton elfogadja a QO-t, majd jövő nyáron korlátozás nélküli szabadügynökként távozik. 

A Toronto Raptors megadta az egyéves, two-way QO-t Jalen Harrisnek, aki így korlátozott szabadügynök lett. A kanadai triplaspecialista dobóhátvéd a 2020-21-es szezont a csapatnál töltötte two-way szerződéssel, 2021 nyarán viszont az NBA egy évre eltiltotta a drogszabályzat megsértése miatt. Nemrég a liga engedélyezte a visszatérését, a Raptors pedig gyorsan lépett. 

Az előző két évadot a Nuggetsnál töltő Facundo Campazzót tárt karokkal várja vissza korábbi klubja, a Real Madrid, de az argentin válogatott vezére a La Nacion lapnak úgy nyilatkozott, hogy az NBA-ben akar maradni. Szerinte ha fizikálisan rendben volt és megkapta a bizalmat/játékidőt, akkor megmutatta, hogy megállja a helyét - nem mondott kategorikus nemet a Realnak, de jelenleg NBA-játékosként tekint magára, itt akar helyet kiharcolni. Jelenleg a válogatottal készül a vb-selejtezőkre és az Amerika-bajnokságra, és időnként ideges, hogy még nincs csapata, de igyekszik megnyugtatni magát és az edzésekre fordítani az energiáját. 

Sean Deveney-nek (Heavy.com) mondta egy neve elhallgatását kérő vezető, hogy a Brooklyn Nets gondolkodik Carmelo Anthony leigazolásán. A 38 éves egykori gólkirály idén jó számokat hozott a Lakersben, de LA-ben fiatalabb játékosokat igazoltak, így nem nagyon maradt számára hely. A Nets állítólag egy veterán centerben is gondolkodik, mert bár bíznak Nic Claxtonban, szükség van biztosítékra - ez lehet Dwight Howard, Hassan Whiteside vagy Cody Zeller is. Deveney szerint a Nets biztosan ki fogja próbálni Ben Simmonst is ezen a poszton egy-két small-ball felállásban. 

Tegnap írtunk arról, hogy Tyrese Haliburton a következő szezonban 20 pont és 10 gólpassz felett akar átlagolni és bekerülni az All-Starra, most pedig a Pacers vezetősége nyilatkozott róla szépeket. Chad Buchanan, az Indiana GM-je szerint köré akarnak építkezni, és reményeik szerint ő lesz a franchise következő Reggie Millerje.

Marc Berman (NY Post) arról írt, hogy a Knicks és a Jazz között nemrég újraindultak a tárgyalások, de a Knicks továbbra sem akar a kelleténél több draftjogot feladni Donovan Mitchellért. Berman hozzátette, hogy a Knicks az idei elsőköröst feladta Jalen Brunsonért, és ha a tampering vizsgálat számukra kedvezőtlenül alakul, további jogokat veszthet el. Tom Thibodeau nagyon-nagyon szeretne együtt dolgozni Mitchellel, de egyelőre reflektorfényen kívül marad. Ligaszerte úgy gondolják, hogy ha játékost kell feladni a Jazz sztárjáért, akkor hamarabb mondana le RJ Barrettről, mint Quentin Grimesról, mivel utóbbit jobb védőnek és jobb kinti dobónak látja - a gond az, hogy a két játékos értékeit a Jazz tárgyalásait vezető Danny Ainge is hasonlóképpen ítéli meg és Grimest kéri. 

A Salt Lake Tribune írta meg, hogy Ryan Smith, a Jazz multimilliárdos tulajdonosa elad egy kisebb tulajdonrészt az Arctos Sports Partners magánbefektetési alapnak a Smith Entertainment Groupból. Hivatalosan ez a cég a tulajdonosa a Jazznek, a Vivint Arenának és az MLS-ben szereplő Real Salt Lake fociklubnak, a cél pedig az, hogy a segítségükkel egy harmadik proficsapatot hozzanak Salt Lake Citybe: vagy MLB-s baseball-, vagy NHL-es hokigárdában gondolkodnak. A tranzakcióra még rá kell bólintania az NBA tulajdonosi tanácsának, annál is inkább, mivel a számos sportklubban érdekelt Arctos résztulajdonos a Golden State Warriorsban (13%) és a Sacramento Kingsben (17%) is. 

Nem csak Európa-bajnokságot, hanem Amerika-bajnokságot is 2017-ben rendeztek utoljára, az Egyesült Államok kosárlabda-szövetsége pedig kihirdette a 2022-es torna 15-ös keretét, amelyben több korábbi/jelenlegi NBA-játékos is helyet kapott. Többek között Norris Cole, Jodie Meeks, Frank Mason III, Jeremy Pargo, Patrick McCaw, Gary Clark, Zylan Cheatham, Orlando Johnson, Anthony Lamb és Stephen Zimmerman is helyet kapott a bő keretben - augusztus 23-27. között mennek edzőtáborba, amelynek végén a szövetségi kapitány, a Jazz segédedzője, Alex Jensen kihirdeti a végső, 12-es keretet.

Horace Grant az összes bajnoki gyűrűjét elárverezi. A Chicago Bulls első triplázásából származó három ereklye értékét egyenként 100 ezer dollárra becsülik, a 2001-es, Lakersszel megszerzett gyűrűt pedig 40 ezerre - az aukció augusztus 27-éig tart. 

Végül pedig Duncan Robinson és Pat Connaughton maradt, a Miami és a Milwaukee hátvédje Robinson podcastjében állapította meg, hogy a Boston Celtics vendégöltözője és úgy általában a vendégcsapatoknak nyújtott körülmények messze a legrosszabbak az egész ligában. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus