Hírmorzsák 2022-09-05 (7:30)

Balhé az Eb-n: a litvánok nem kaptak meg egy büntetőt és megóvták a németek elleni meccset, a törökök pedig a tornáról való visszalépéssel fenyegetnek, mert megtámadták őket Grúziában. Ha a Warriorson kívül egy csapatban játszania kellene Steph Currynek, az a Charlotte lenne. Collin Sexton fizetése évente öt százalékkal emelkedik a Jazznél. Új játékos a Blazersnél. Jön a Jordan Tatum 1.

Döbbenetes körülmények között kapott ki a Jonas Valanciunast és Domantas Sabonist is a soraiban tudó Litvánia az Európa-bajnokságon vasárnap: a játékvezetők nem adtak meg nekik egy büntetőt egy technikai hiba után és végül dupla hosszabbítást követően alulmaradtak Németországgal szemben. A litvánok megóvták a találkozót, de a FIBA elutasította mindezt. Az eset még a harmadik negyedben történt, amikor Valanciunast faultolták, a németek szövetségi kapitánya, Gordie Herbert pedig technikait is kapott, de Valanciunas csak a két büntetőt dobhatta el, a technikaiért nem járt semmi. Herbert elmondása szerint neki hét másodperccel a rendes játékidő vége előtt mondta el egy játékvezető, hogy "volt egy szituáció". A FIBA viszont azt mondta, hogy a litvánok egyrészt késve adták be az óvást, másrészt ha időben adják be, akkor is elutasításra kerül, mert ilyen miatt nem lehet óvni. A litvánok így egyelőre mindhárom meccsüket elvesztették az Eb-n.

Hasonlóan bizarr eset játszódott le Tbilisziben, ahol a grúzok a törököket fogadták. Furkan Korkmaz és Duda Sanadze balhéba keveredett egymással a pályán, majd szétválasztották őket és mindkettejüket kiállították, miközben a nézők poharakat kezdtek el bedobálni a pályára. Itt azonban nem ért véget az ügy, az öltöző felé tartó Korkmazt megtámadták a kispadron "elszökő" grúz játékosok, akiknek a török szövetség tájékoztatása szerint a helyi rendőrség még támogatást is nyújtott: sőt a török közlemény szerint ők (a török csapat) a grúz rendőrséggel/biztonsági személyzettel kerültek harcba. A törökök kijelentették, hogy vagy megkapják az esetről készült összes videófelvételt hiány nélkül (természetesen a további védelemmel együtt), vagy visszalépnek az Európa-bajnokságtól az eset miatt

A napokban Steph Curry Charlotte-ban vett részt egy rendezvényen, ahol felnőtt és középiskolába járt: mindenki tudja, hogy édesapja itt játszott és Currynek is sokat jelent ez a város. Az eseményen elmondta, hogy mindig is a Golden State-nél szeretne játszani, onnan akar visszavonulni, de ha egyetlen csapat lenne, amelyben szívesen játszana a Warriorson kívül, akkor az a Charlotte lenne - a közönség rögtön felhördült, hogy még a visszavonulás előtt hozzájuk igazol a szupersztár, de Curry gyorsan lecsitította a kedélyeket és tisztázta, hogy ne pörögjenek fel, ez csak elméleti gondolatmenet volt, ő csak a Golden State-ben gondolkodik karrierje végéig.

Az ESPN arról számolt be, hogy Collin Sexton 16,5 millió dollárt fog keresni a Utah Jazznél az első szezonjában, majd évente öt százalékos fizetésemeléssel halad végig a négy évre szóló kontraktusán. A 72 milliós végösszegből 70,95 millió dollár garantált, de akár 72,95 millió is lehet, bár Sean Marks újságíró információi szerint ehhez idén olyan bónuszt kellene megkapnia Sextonnak, aminek a feltételeit nem valószínű, hogy képes teljesíteni.

A Portland Trail Blazers tíznapos szerződést adott Olivier Sarrnak - számolt be Adrian Wojnarowski. Sarr tavaly 22 meccsen kapott lehetőséget az Oklahoma City Thundernél.

Félbe kellett szakítani az AmeriCupon zajló USA - Venezuela mérkőzést, mert annyira szakadt az eső, hogy beázott a Geraldo Magalhães Sports Gymnasium, ahol a találkozót rendezték. A szünetben 48-21-re vezettek az amerikaiak, így viszont erről az állásról folytatódik a derbi kedd délután, vagyis az USA csapata sorozatban három napon is pályára lép - pénteken elsőre sikerült kikapni Mexikótól, így fontos lenne, hogy a többi találkozót megnyerje a társaság.

A végére pedig egy kis bulvár: Jayson Tatum jövő nyáron dobhatja ki az első signature cipőjét a Jordan Branden keresztül, aminek stílusosan Jordan Tatum 1 lesz a neve. A Boston játékosa az előző idényben több Jordan cipőt is hordott, a következő szezon végén pedig érkezik a saját verziója is. Előzetes fotók még nem szivárogtak ki róla, de "Zoo", "St. Louis" és "Pink Lemonade" színösszeállítást már bejelentettek vele kapcsolatban. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus