Hírmorzsák 2022-09-18 (8:20)

Karl-Anthony Towns szerint ő az NBA történetének egyik legnagyobb tehetséges támadásban, Rudy Gobert pedig az egyik legjobb védő, ő maga nagyon jól fog védekezni Gobert mellett, mert szeret a periméteren dolgozni. PJ Dozier a Minnesotánál. Igazolt a Knicks, mozgott a Bucks, a Pistons és a Jazz is. Nyugaton a Warriorst, a Clipperst és a Sunst, Keleten a Bostont, a Milwaukee-t és a Brooklynt tartják a legjobbnak. A Celtics szabadon költhet a bajnoki cím érdekében.

A CBSSportsnak adott interjút Karl-Anthony Towns, aki szerint mindenki elfelejti, hogy ő többször is játszott már erőcsatárt a karrierje során, ezért szerinte semmilyen gondja nem lesz abból, hogy Rudy Gobert mellett kell megtalálnia a helyét. NBA-pályafutása elején Gorgui Dieng volt a társa, az egyetemen is volt ilyen pozícióban, nem érti, hogy a szurkolók mit nem értenek meg ebben. Kijelentette, hogy Gobert a liga egyik legjobb védője, ő (Towns) pedig az egyik legjobb támadója, sőt odáig ment, hogy ő maga az NBA történetének egyik legnagyobb támadó tehetsége, ezért ketten együtt nagyon nagy dolgokat érhetnek el. Úgy érzi, hogy négyesként sokkal hasznosabb lehet védekezésben, mert szeret a periméteren dolgozni hátul, úgy érzi, hogy itt kamatoztathatja az erősségeit - vele jól lehet váltani és egytől ötig képes védekezni. Towns szerint ő eddig rengeteg áldozatot hozott, az egyetemen is feladta, hogy ő legyen a rendszer középpontja, az NBA-ben is folyamatosan feláldozza magát és a testét, a családjával töltött időt, a róla szóló narratívát, véleményt, megítélést mind feláldozta a csapat sikereinek érdeében - ő így érzi. Hozzátette, hogy a mentális egészségén minden nap dolgozik és folyamatosan fejlődik, ezért nagyon hálás istennek. 

Megállapodott egymással PJ Dozier és a Minnesota Timberwolves. A hátvéd tavaly decemberben szenvedett keresztszalag-szakadást, miután stabil rotációtaggá vált a Denver Nuggetsnél, most pedig Minnesotában újra a korábbi denveri vezetővel, Tim Connellyvel dolgozhat együtt. Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy a szerződést milyen feltételekkel és milyen időtartamra kötötték.

A New York Knicks megtartotta Ryan Arcidiaconót. A csereirányító az első négy NBA-szezonját a Chicago Bullsnál töltötte, majd tavaly a G-League-ben vitézkedett, végül a Knicks többször is 10 napos szerződést adott neki - összesen 10 meccsen lépett pályára New Yorkban és a klubnál úgy gondolták, hogy újraigazolják a következő idényre.

Több csapat is mozgott egyébként annak érdekében, hogy bizonyos játékosok G-League-jogait megszerezze. A Milwaukee Bucks leigazolta, majd waivelte Rob Edwardsot (tavaly két meccs az OKC-nél), a Detroit Pistons ugyanezt tette Keifer Sykesszal (tavaly 11 meccs a Pacersnél), míg a Jazz Xavier Sneedet és Paris Basst waivelte.

A HooopsHype arról számolt be, hogy többek között Isaiah Thomast is megnézte a Los Angeles Lakers, a veterán irányító is edzett a klubnál - de olyan nevekkel együtt, mint Jeremy Lamb, Dwayne Bacon, Armoni Brooks, Sharife Cooper és Mychal Mulder. Egyelőre nem tudni, hogy a Lakers keres-e még egy hátvédet azok után, hogy leigazolta Dennis Schrödert és továbbra sem tud mit kezdeni Russell Westbrookkal. Thomas viszont a közösségi oldalán cáfolta azt, hogy edzésen vett volna részt a Los Angelesnél.

Az NBA.com szakíróinak szavazatai alapján a Golden State Warriors számít jelenleg Nyugat legjobb csapatának, a top háromba pedig a Los Angeles Clippers és a Phoenix Suns fér még be ebben a sorrendben. A GSW-t mindenki betette a legjobb három közé, sőt szinte mindenki az első helyre rakta a bajnoki címvédőt, de a Clippers is majdnem mindenkinél bekerült, sőt csak Kawhi Leonardék kaptak első helyes szavazatot. A Suns a harmadik, de megemlítették még a Memphis Grizzliest és a Denver Nuggetset is

Ugyanez ugyanettől a stábtól Kelettel kapcsolatban úgy néz ki, hogy a regnáló keleti bajnok Boston Celtics az első, a Milwaukee Bucks a második és a Brooklyn Nets a harmadik, rajtuk kívül pedig csak a Philadelphia 76ers kapott még top hármas szavazatot.

Ha pedig már Celtics: a klub résztulajdonosa, Wyc Grousbeck a Boston Globe-nak arról beszélt, hogy zöld jelzést adott a vezetőségnek, annyit költhetnek, amennyit kell annak érdekében, hogy bajnoki címet szerezzenek

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus