Hírmorzsák 2022-09-29 (10:00)

Steve Nasht az sem zavarja, ha Ben Simmons egyetlen tempót sem ereszt el. Seth Curry az előszezon végén térhet vissza, T.J. Warren állapotát novemberben vizsgálják felül. Zion Williamson dominálta a Pelicans edzését. Anthony Davis a csuklósérülésére miatt dobott rosszul tavaly. A Magic eddig nem tudott edzeni az Ian hurrikán miatt. A Timberwolves nagyot küzdött Jaden McDaniels megtartásáért. A Cavaliers is rámehet Jae Crowderre. Jamal Crawford tévés állást kapott, Marvin Williams a Hornetsnél vállal munkát. Jay Larranaga marad a Clippersnél. Továbbra is Steve Ballmer a leggazdagabb csapattulajdonos. Adam Silver fontolgatta, hogy megszavaztassa Robert Sarver jövőjét a többi tulajdonossal. Tom Thibodeau szerint biztos átvilágították Rick Brunsont, mielőtt felvették a Knickshez.

Ben Simmons tegnap másodszor végzett teljes értékű edzésmunkát az edzőtáborban, és ezt követően Steve Nasht kérdezték róla. Az edző szerint Simmons nagyon különleges játékos, ebből fakad a nagyszerűsége, és emiatt nem is érdekli őt, hogy Simmons valaha elkezd-e tempókat dobálni. Nem emiatt különleges ő, és nem is erre lesz szükségük tőle, mivel enélkül is remekül kiegészíti a többi játékosukat, annyira sokoldalú. Nash arra számít, hogy az első pillanatoktól fogva lesz némi kémia Simmons, Kevin Durant és Kyrie Irving között, ami a képességeikből fakad, ugyanakkor bíznak benne, hogy idővel tovább fog fejlődni a kapcsolat a trió tagjai között. Simmons azt mondta el, hogy egyre jobban megszokja ismét az edzésterhelést, remekül érzi magát a pályán. Az NBA legjobb játékosai közül kettővel játszhat együtt, és egyelőre azt tanulja, hogy ők hol szeretik megkapni a labdát, illetve hogyan helyezkedjen a pályán hozzájuk képest. A Nets a 76ers ellen kezdi meg az előszezont, és Simmons az elmondása alapján várja is az összecsapást, és azon a poszton fog játszani, amit tőle kérnek, amire a csapatának szüksége van.

Nash kitért a Nets sérültjeire is, a bokasérüléséből felépülőben lévő Seth Curry esetében abban reménykednek a csapatnál, hogy az előszezon utolsó meccsén már pályán lehet október 14-én. A nyáron leigazolt T.J. Warren bemutatkozására többet kell várni, ő továbbra is a lábsérülését követő rehabilitációját végzi, az állapotát valamikor novemberben fogják legközelebb felülvizsgálni.

Jó hír a Pelicans háza tájáról, hogy Willie Green elmondása alapján Zion Williamson dominálta a csapat tegnapi edzését – 2020 májusa óta ez volt az első alkalom, hogy intenzív öt az öt elleni edzésen vett részt az erőcsatár. Williamson az erejével és a gyorsaságával is kitűnt a mezőnyből, különösen a döntéshozatali sebességével nyűgözte le Greent. Larry Nance Jr. szerint csapattársa előnyt kovácsolt abból, hogy ennyi időt kihagyott, komoly egyéni edzésmunkát végzett, és ennek látszódik az eredménye. Időbe fog telni, mire alkalmazkodik a csapat a játékához, de ettől függetlenül nehéz nem lenyűgözve éreznie magát az embernek a teljesítménye láttán.

Anthony Davis szerint sokan nem tudják, de az előző szezonban januártól kezdve folyamatosan csuklósérülés hátráltatta, ami kihatással volt a dobására és minden másra is. Ezt nem kifogásnak akarja használni, de egyszerűen a nehezére esett úgy dobnia, ahogyan akart, nem tudta rendesen kivezetni a dobómozdulatát. Amikor végrehajtotta a dobómozdulatát, az mindig fájdalmat okozott neki, és ezt újra és újra meg kellett próbálnia. Most már teljesen egészséges, remekül érzi magát, és a csapattól bárkit meg lehet erről kérdezni, ismét rendben van a dobása, úgyhogy amikor dobnia kell, akkor dobni is fog ebben a szezonban.

Rob Pelinka GM szerint a Lakersnél kulcskérdés lesz a triplázás, de ezen nem csupán a keretben végrehajtott változtatásokkal lehet javítani, hanem belső fejlődéssel is. Darvin Ham elmondása alapján az edzőtábor elején leginkább Patrick Beverley, LeBron James, Russell Westbrook, Kendrick Nunn, Max Christie és Scotty Pippen Jr. emelkedett ki a dobáshatékonyságával.

A Magic edzőtábora papíron kedden nyitott, de eddig még egyetlen edzést sem tudtak tartani a csapatnál az Ian hurrikán miatt, ami heves esőzésekkel is jár, és ami miatt Floridában 1,8 millió ember maradt áram nélkül. A jelenlegi tervek szerint pénteken állnak edzésbe a Magic játékosai, így három napjuk lesz felkészülni a Grizzlies elleni első előszezon-meccsükre.

Chris Finch elmondása alapján a Timberwolves nagyot küzdött a nyáron Jaden McDaniels megtartásáért, hatalmas erőfeszítésükbe került, hogy Rudy Gobert cseréjénél őt meg tudják tartani. Nem csupán a Jazz akarta őt, mindenki szeretné megszerezni a fiatal kosarast, rengeteg telefonhívást kapnak az érdeklődőktől.

Joe Vardon (The Athletic) értesülései szerint a Cavaliers is érdeklődik Jae Crowder iránt, vele oldanák meg a csapatnál egyelőre kérdésesnek tűnő kiscsatár posztot. Shams Charania (The Athletic) úgy tudja, hogy a Celtics, a Grizzlies, a Mavericks és a Heat is az érdeklődők között lehet, míg tegnap arról már beszámoltunk, hogy Zach Lowe (ESPN) szerint a Bucks is bejelentkezhet a Suns kosarasáért.

Két nemrégiben visszavonuló játékos is új terepen próbálhatja ki magát. A TNT megtalálta Dwyane Wade utódját, az ő helyét Jamal Crawford veszi át a csatornánál. Marvin Williams visszatér a Hornetshez, ezentúl a játékosok fejlesztésével, illetve a nekik szervezett programokkal foglalkozik majd.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy a Celtics engedélyt kért és kapott a Clipperstől, hogy tárgyaljon korábbi segédedzőjükkel, Jay Larranagával arról, hogy visszatérjen a stábjukba, ugyanakkor Chris Mannix (SI) értesülései szerint a szakember úgy döntött, hogy marad inkább Los Angelesben.

A Forbes közzétette a leggazdagabb csapattulajdonosok listáját, és sorozatban nyolcadik alkalommal a Clippers tulajdonosa, Steve Ballmer végzett az élen, akinek a vagyonát 83 milliárd dollárra teszik, amivel a világ nyolcadik leggazdagabb embere. A legjobb 10 közé még Robert Pera (4., Grizzlies), Dan Gilbert (6., Cavaliers) és Stanley Kroenke (8., Nuggets) fért még be az NBA-tulajdonosok közül.

Az ESPN értesülései szerint Adam Silver fontolgatta, hogy a tulajdonosok testülete elé viszi Robert Sarver ügyét, és szavazást hívjon össze arról, hogy maradhat-e a Suns tulajdonosa – a szabályok értelmében egy tulajdonos eltávolítását háromnegyedes többségben kell megszavazni. Az NBA komisszárja a jogi következményektől tartva inkább úgy döntött, hogy csak egy éves felfüggesztést és 10 millió dolláros pénzbüntetést szab ki Sarverre, aki ezt is túlzónak tartotta, és magyarázatot követelt arra, hogy 2018-ban Mark Cuban ügye miért esett más megítélés alá. Silver elmagyarázta, hogy annak idején valóban voltak hasonló problémák a Mavericksnél, és Cubannek tulajdonosként felelősséget is kellett vállalnia a csapatnál történtekért, de ő maga nem követett el semmit. Mint ismert, Sarver végül úgy döntött, hogy mégis eladja a Suns és a Mercury csapatait, jelenleg is azon dolgozik, hogy vevőt találjon. Az ESPN úgy tudja, hogy a Suns eladási ára meghaladhatja a 3 milliárd dollárt is.

A Knicks edzői stábjához a nyáron csatlakozott Jalen Brunson apja, Rick Brunson, aki annak idején azért távozott a Timberwolves stábjától, mert 2018-ban egy nő azzal vádolta meg, hogy általa ellenzett módon közeledett hozzá. Sokakban felmerült a kérdés, hogy a Knicksnél hogyan kezelték ezt az ügyet, főleg annak fényében, hogy a közvélekedés szerint csak azért szerződtették, hogy le tudják igazolni a fiát, de Tom Thibodeau szerint manapság már senkit sem alkalmaznak anélkül, hogy átvizsgálnák az előéletét, és ő ugyan nem tudja pontosan, hogy mi volt a pontos ügymenet Rick Brunson esetében, de abban biztos, hogy akit felvesznek ide, azt előtte átvilágítják.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus