Hírmorzsák 2022-10-02 (8:20)

Steven Adams Memphisben, Larry Nance Jr. New Orleansban írhatott alá szerződéshosszabbítást. Anthony Davis szerint a Lakers sztárjai túl önzetlenek próbáltak lenni, most viszont agresszívak lesznek. Kawhi Leonard és John Wall is játszhat a Clippers következő meccsén. Karl-Anthony Townst betegség, Otto Porter Jr. és Josh Okogie kettősét sérülés hátráltatja. Denzel Valentine szabadlistára került. Ty Jerome a Warriors edzőtáborába tart. Bruno Fernando two-way megállapodást kap a Rocketstől. A Trail Blazers megválik a mezszponzorától. Jeff Bezos érdeklődhet a Suns iránt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Grizzlies megegyezett Steven Adamsszel a center szerződésének a meghosszabbításáról, 2 évre 25,2 millió dollárért írtak alá a felek. Adams tavaly nyáron került Memphisbe, az alapszakasz során rendkívül hasznos tagja volt a kezdőjüknek, és a rájátszás során ugyan kiszorult az aktív rotációból, Zach Kleiman a médianapon azt hangsúlyozta, hogy úgy tekintenek rá, mint a csapat magjának tagja. Adams ebben a szezonban 17,9 milliót keres, az új megállapodás a 2023/24-es idénytől lép életbe.

Ugyancsak Wojnarowski számolt be arról is, hogy Larry Nance Jr. és a Pelicans megegyeztek egymással a játékos szerződésének a meghosszabbításáról, az erőcsatár 2 évre 21,6 milliót kap. Nance februárban került New Orleansba, és ugyan az alapszakasz hátralévő részében egy sérülés miatt nem tudott huzamosabb ideig bizonyítani, a play-inben és a rájátszásban megmutatta, hogy hasznos tagja tud lenni a csapatnak. Adamshez hasonlóan Nance szerződése is a 2023/24-es idénytől lép életbe, a Pelicans magasembere 9,7 milliót keres ebben a szezonban.

Anthony Davis arról beszélt, hogy a Lakers egyik legnagyobb problémája az volt az előző szezonban, hogy túlságosan is önzetlenek voltak, hiányzott az agresszivitás a támadójátékukból, idén viszont más lesz a helyzet. Ha Russell Westbrook megkapja a labdát, akkor mennie kell és megcsinálnia a játékot, ha LeBron James megkapja a labdát, akkor neki is mennie kell és megcsinálnia a játékot, és ugyanez igaz rá (Davisre) is, mert ha így tesznek, az mindannyiukat segíteni fogja. Természetesen önzetlen csapattársak ők, akarnak passzolni a társaknak, de eközben nekik is meg kell indulniuk, mert ha agresszívak lesznek, akkor azzal másoknak is kinyitják a pályát. Hogyha mindannyian önzetlenek próbálnak lenni, akkor a labda valahol a periméteren fog kikötni, és az lesz a vége, hogy a támadóóra ellen kell harcolniuk, viszont ha Westbrook vagy James megindul a gyűrű felé, akkor kinyílik a pálya, be kell rájuk segíteni, és valakinek tiszta dobóhelyzete lesz.

Law Murray (The Athletic) értesülései szerint Kawhi Leonard és John Wall is pályára léphet a Clippers következő, Trail Blazers elleni felkészülési meccsén. Leonard legutóbb a 2021-es rájátszásban játszott, míg Wall ennél is régebben, 2021. április 23-án, mindketten hosszú idő után kaphatnak lehetőséget.

Chris Finch abban bízik, hogy Karl-Anthony Towns a hét elején ismét edzésbe állhat és elkezdhet könnyített munkát végezni, miután az edzőtábor eddigi részét egy kisebb betegség (nem koronavírus) miatt kihagyta. Nick Nurse elmondta, hogy Otto Porter Jr. szolgálataira egy kis ideig nem számíthat a Raptors, mivel megsérült a combhajlítóizma. A Sunsnál Josh Okogie küzd hasonló sérüléssel, ő valószínűleg a teljes előszezont kiüli.

Két hír is érkezett a Celtics háza tájáról: egyrészt Denzel Valentine szabadlistára került annak érdekében, hogy Blake Griffin aláírhasson, másrészt Luke Kornetre 1-2 hetes kényszerpihenő vár, mert kificamodott a bokája az egyik edzésen.

Anthony Slater (The Athletic) információi szerint Ty Jerome meghívást kaphat a Warriors edzőtáborába, miután lekerül a waiverről, de az már nem valószínű, hogy az alapszakaszra is maradni fog, a Warriors várhatóan szabadon hagyja a 15. kerethelyet, ezzel is csökkentve a luxusadós terheiket. Jerome a minap került a Thundertől a Rocketshez egy nyolc játékost érintő cserében, ezt követően viszont szabadlistára tették őt Houstonban.

Michael Scotto (HoopsHype) számolt be róla, hogy az eddig Exhibit 10 szerződéssel rendelkező Bruno Fernando two-way megállapodást kap a Rocketstől.

Új mezszponzor után néz a Trail Blazers, felbontották a szerződésüket a kriptovalutákkal foglalkozó StormX startupppal. A két fél tavaly írt alá 5 évre, a Trail Blazers közleménye nem szólt arról, hogy miért bontották fel a megállapodást.

Shaquille O’Neal arról beszélt, hogy érdeklődött Robert Sarver tulajdonrésze iránt a Sunsnál, ugyanakkor azt követően, hogy tudomást szerzett Jeff Bezos érdeklődéséről is, rögtön kihátrált, mert tudja, hogy vele nem kelhet versenyre. O’Neal megjegyezte azért, hogy szívesen társulna az Amazon tulajdonosával, amennyiben ő is nyitott erre, de őszintén szólva fél tőle – szeretne magának saját csapatot, de nem szívesen versenyezne Bezos ellen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus