Hírmorzsák 2023-02-20 (10:00)

A Team Giannis nyerte az All-Star gála főmérkőzését, Jayson Tatum lett az MVP. Giannis Antetokounmpóra további vizsgálatok várnak. LeBron James kisebb kézsérülést szenvedett, de élete legfontosabb alapszakasz meccseire készül. Kevin Love Miamiba igazol. Cody Zellert is leigazolja a Heat. Kyle Lowry a hónap végén térhet vissza. Az NBPA a veteránok miatt aggódik a one-and-done szabály esetleges eltörlésénél.

Ahogyan arról reggel már beszámoltunk, a Team Giannis nyerte az All-Star gála főmérkőzését, 184-175-re múlták felül a Team LeBront. A mérkőzés hőse Jayson Tatum lett, aki az 55 pontjával megdöntötte Anthony Davis 2017-es pontrekordját (52), ezért a teljesítményéért MVP-nek is megszavazták. A meccs után Tatum elmondta, hogy csak a negyedik negyed közepén tudta meg, hogy esélye lehet a rekordra, amikor Damian Lillard felhívta erre a figyelmét, és az irányító bíztatta is arra, hogy menjen rá. Akkor volt először All-Star, amikor a meccs MVP-jének járó trófeát elnevezték Kobe Bryantről, és akkor megfogadta, hogy egyszer megszerzi ezt magának, ezért ez a siker nagyon különleges a számára. Sokáig Donovan Mitchell is esélyesnek tűnt az MVP-díjra, ugyanakkor őt jobban foglalkoztatta az, hogy a 40 pontja mellé meglegyen a 10. gólpassza is, ezért megtalálta inkább Tatumot egy dobásra. Mindkettejükben nagy a versenyszellem, és ő is meg akarta nyerni a trófeát, de végső soron nagyon tud örülni Tatum sikerének is.

Giannis Antetokounmpo játéka egy csuklósérülés miatt sokáig kérdéses volt a gálán, és végül egy kompromisszumos megoldás született: pályára lépett, az első támadásnál zsákolt egyet óvatosan, majd faultolt, hogy le lehessen cserélni. A túloldalon LeBron James csak egy félidőt játszott, mivel a második negyedben kézsérülést szenvedett, beleakadt az ujja a gyűrűbe, amikor megpróbált blokkolni egy dobást. A meccs után James elmondta, hogy Michael Malone védekezésorientált edző, ezért neki akart kedveskedni egy nagy blokkal, az ujja viszont elkapta a gyűrűt, ugyanakkor nem gondolja, hogy komolyabban aggódni kellene emiatt.

Az ESPN információi alapján Antetokounmpo Salt Lake Cityből New York felé veszi az irányt, ahol további vizsgálatok várnak rá a csuklósérülése miatt. Amikor arról kérdezték, hogy mennyire aggódik a sérülése miatt, elmondta, hogy mindig csak a következő napra koncentrál, és tudja, hogy nem lett volna okos tőle, ha jelentős időt tölt a pályán az All-Star meccsen.

Jamest a Lakers helyzetéről faggatták a hétvégén, és erről elmondta, hogy a hátralévő 23 meccs pályafutása legfontosabb alapszakasz meccsei közé tartozik, ezzel a mentalitással készül erre az időszakra, és bízik benne, hogy a társak is ugyanígy gondolkodva jönnek vissza a szünetről. Megpróbál bejutni a rájátszásba, nem akar egymást követő két évben lemaradni róla, ez természetellenes lenne a számára. Szép és jó, hogy lehet beszélni a pontrekordjáról, de jelenleg sokkal jobban foglalkoztatja, hogy visszajusson a rájátszásba és megteremtsék maguknak az esélyt egy újabb bajnoki címre. Azzal kapcsolatban mindig is magabiztos volt, hogy ha egyszer bejut a rájátszásba az aktuális csapatával, akkor onnantól kezdve bárkivel képesek felvenni a versenyt, és most sem érez másképp. Úgy gondolja, ha a keretben végrehajtott változtatásoknak köszönhetően elég erősen tudják befejezni az alapszakaszt, akkor bárkivel felvehetik a versenyt a rájátszásban is a nyugatik konferenciából, talán az egész ligából is. Bízik benne, hogy megtalálja annak a módját, hogy mind a 23 hátralévő meccsükön pályára tudjon lépni, és szeretné, ha minden este úgy léphetnének pályára, hogy esélyük van a győzelemre.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy eldőlt Kevin Love sorsa, kivásárolták a szerződéséből a Cavaliersnél, és azt követően, hogy lekerül a waiverről, a Heathez fog aláírni – mindezt a játékos ügynöke, Jeff Schwartz is megerősítette a szakírónak. Love leült egyeztetni a 76ers képviselőivel is, ugyanakkor abban bízik, hogy Miamiban fogja megkapni azt a szerepet, amit szeretne betölteni.

Tegnapelőtt már beszámoltunk arról, hogy Cody Zeller privát edzésen járt a Heatnél, és Wojnarowski információ szerint Love mellett ő is szerződést kap Miamiban. Zeller az előző idényben 27 meccsen játszott a Trail Blazers színeiben, míg a most futó idény előtt a Jazz edzőtáborában próbálkozott, de az alapszakasz kezdete előtt szabadlistára tették.

Tim Reynolds (AP) információi szerint a térdproblémákkal küzdő Kyle Lowry abban bízik, hogy még februárban visszatérhet a pályára. Lowry legutóbb február 2-án játszott, de úgy tűnik, hogy javul az állapota.

Az NBPA ügyvezető igazgatója, Tamika Tremaglio arról beszélt, hogy milyen következményekkel járhatna a one-and-done szabály eltörlése, vagyis a középiskolát befejező játékosok NBA-be engedése. Attól tartanak, hogy emiatt sok veterán játékos állása veszélybe kerülne, mert ha ezt a szabályt eltörlik, akkor egy kétszer akkora mezőnyből draftolhatnak a csapatok. Szeretnének megoldást találni arra, hogy miként maradhatnának a ligában azok is, akiknek a helyét veszélyeztetnék a középiskolából érkezők.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus