Hírmorzsák 2023-02-27 (10:30)

Quin Snyder a Hawks új vezetőedzője. Damian Lillard 71 pontot dobott. A szezon legnagyobb fordítását mutatta be a Lakers. LeBron Jamesre vizsgálatok várnak. Draymond Green térdsérüléssel küzd. Michael Carter-Williams ismét a Magicnél. Bryce McGowenst 4 évre lekötötte a Hornets. Derrick Rose kivásárlása továbbra sincs napirenden.

A Hawks bejelentette, hogy megegyeztek Quin Snyderrel, ő veszi át Nate McMillan helyét a csapat kispadján, és várhatóan már holnap este a Wizards ellen is ő fog irányítani. A Hawks nem közölt részleteket a megállapodásról, de Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint 5 évre írt alá a szakember, és a napokban arról lehetett hallani, hogy körülbelül 8 millió dollárt kereshet szezononként.

Damian Lillard 71 pontot dobott hajnalban a Rockets ellen, amivel beállította Donovan Mitchell szezoncsúcsát, ami egyben holtversenyben a nyolcadik legponterősebb teljesítmény az NBA történetében. A Trail Blazers csapatcsúcsát eddig is Lillard tartotta, kétszer dobott korábban 61 pontot, ezt a rekordot átadta a múltnak, ráadásul nem is játszotta végig a meccset, 44 másodperccel a vége előtt lecserélték, hogy külön is megünnepelhesse őt a közönség. A játékos ötödször érte el pályafutása során a 60 pontos határt, ami Wilt Chamberlain (32) és Kobe Bryant (6) után a harmadik legtöbb az NBA történetében, legalább 50 pontot pedig 15. alkalommal dobott, ez a hatodik legtöbb a liga történetében. Lillard 13 triplát is elsüllyesztett, ami holtversenyben a második legtöbb egy meccsen, és egy dobása még volt ahhoz is, hogy beállítsa Klay Thompson 14 triplás csúcsát. 

Lillard a meccs után elmondta, hogy a fellegekben járt a találkozó végén, de rögtön vissza is zuhant a földre, mert elvitték doppingvizsgálatra, és kimondottan fél a tűktől. Tudja, hogy sok tetoválása van, de az egészen más attól, mint amikor a vérét veszik. Úgy gondolja, hogy minden játékos élvezi azt, amikor támadó üzemmódba kapcsolhat, de ami ezután történik, azzal bizony meg szokott szenvedni. A szezon korábbi szakaszában szintén 71 pontot jegyző Mitchell Twitteren reagált erre a teljesítményre, és elmondása alapján üzent neki az édesanyja, hogy ideje 72 pontot dobnia, mert Lillard beállította a rekordját.

A Lakers annak ellenére is nyerni tudott a Mavericks otthonában, hogy már 27 pontos hátrányban voltak, ezzel a szezon legnagyobb fordítását mutatták be – eddig 138-0-ra álltak azok a csapatok, akik egy meccsen 27 pontos előnybe kerültek. Jason Kidd szerint csapatának érettebbé kell válnia, ideje felnőniük, már amennyiben bajnoki címet akarnak nyerni. Sosem a fiatal csapatok nyerik a bajnoki címet, mentálisan és fizikálisan fel kell nőniük a feladathoz. Kidd alig burkoltan üzent Luka Doncicnak is, hogy ne foglalkozzon annyit a fújásokkal, mert ez elvonja a csapat figyelmét, ehelyett inkább a következő játékra kellene koncentrálni. Ez egyénként is így szokott lenni, ha egy csapat nagy előnyt alakít ki, akkor mindenki tudja, hogy melyik irányba fognak fújni a játékvezetők. Egy ideig a pálya mindkét oldalán magas szinten teljesítettek, utána viszont elkezdtek foglalkozni a játékvezetői ítéletekkel, és ettől a csapat elvesztette a ritmusát, erre jobban oda kell figyelniük a jövőben.

Doncic szerint talán igaz, hogy elvesztették a ritmusukat attól, hogy elkezdtek a bírókkal foglalkozni, de ettől függetlenül is nagyon nagy előnyük volt. Ezt néha nem tudja megőrizni egy csapat, ez előfordul, és talán túlságosan is megnyugodtak az előny tudatában, és ezen kell dolgozniuk.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy megsérült LeBron James jobb lábfeje a harmadik negyed hajrájában, és ugyan ezt követően is a pályán maradt, de a Lakers azért felül fogja vizsgálni az állapotát. James a meccs után elmondta, hogy volt már jobb állapotban a lába, de nem akart idő előtt bevonulni az öltözőbe, a pályán akarta befejezni a meccset. Tisztában van vele, hogy mennyire fontos meccset játszottak, ráadásul a sérülése idején már náluk volt a momentum is, ezért úgy érezte, hogy az állapotával együtt is képesek megnyerni a meccset.

Draymond Green egymást követő második meccsét ülte ki térdfájdalmak miatt, de a Warriors így nyerni tudott a Timberwolves ellen. Green még az All-Star szünet utáni első meccsen sérült meg, amikor összekoccant a jobb térde Jarred Vanderbilt térdével, és a Rockets elleni kihagyott meccs után még úgy számolt Steve Kerr, hogy nem kell több meccset mulasztania, de romlott az állapota, ezért további vizsgálatoknak vetették alá vasárnap – ezek eredményéről egyelőre nincs hír.

Shams Charania (The Athletic) számolt be róla elsőként, hogy a Magic a 2023/24-es idény végéig szerződést ad Michael Carter-Williamsnek. A játékos megállapodása erre a szezonra garantált csak, a következő idény csapatopciós. Carter-Williams utoljára ugyancsak a Magic színeiben lépett pályára az NBA-ben 2021 áprilisában, tavaly februárban viszont szabadlistára tették, mivel bokasérülésből lábadozott és kellett a helye a keretben egy csere miatt, mostanra viszont teljesen felépült.

Bryce McGowens eddig two-way szerződésen játszott a Hornetsnél, a csapatnál viszont nagyon elégedettek az eddigi teljesítményével, ezért most hagyományos megállapodást írattak vele alá, a játékos 4 évre 7,4 millió dollárért szignózott.

A közelmúltban arról lehetett hallani, hogy a Suns szívesen leigazolná Derrick Rose-t, amennyiben a Knicks kivásárolná a jelenlegi szerződéséből, ugyanakkor a játékos a hétvégén nyíltan elmondta, hogy eddig még csak nem is egyeztetett a kivásárlásról a csapatával. Magától eszébe sem jutna ilyesmi, elkötelezett a Knicks mellett, és nehéz is olyasmire gondolnia, amit sosem erőltetett, és amiről sosem beszélt a csapattal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus