Hírmorzsák 2023-03-24 (10:30)

LeBron James az alapszakasz utolsó hetére térhet vissza. Gary Payton II akár már vasárnap este játékra jelentkezhet. Ben Simmons egyéni edzésmunkát végez. Roncsderbi lehet a Wizards-Spurs meccsből. Nem edzettek a Raptors sérültjei. Danilo Gallinari nem tett le arról, hogy a rájátszásban visszatérjen. Az egyik nagy fogadóirodánál Mike Brown egyértelmű esélyes az Év Edzője díjra. Eugene Omoruyi a szezon végéig marad a Pistonsnál.

A Lakers bejelentette, hogy jól halad LeBron James felépülése, de nincs kijelölt időpont a visszatérésére, ugyanakkor több megbízható szakíró is megjegyezte, hogy a csapatnál abban reménykednek, hogy a játékos az alapszakasz utolsó hetében visszatérhet, és játszhat pár meccsen. James február 26-a óta maródi egy lábsérülés miatt, ugyanakkor Twitteren jelezte a hírekkel kapcsolatban, hogy most nem vizsgálták felül az állapotát, és tényleg nincs kijelölt időpont a visszatérésére, de naponta háromszor végez edzésmunkát, hogy a lehető legnagyobb esélye legyen arra, hogy tudjon még játszani az alapszakaszban. A Lakers a kidőlése óta 7-5-re áll, de valószínűleg így is csak az utolsó napokban dől majd el, hogy milyen helyezést érnek el, viszont az utolsó három meccsüket mind Los Angelesben vívják meg: a Clippers ellen papíron idegenben, majd a Sunst és a Jazz-t is fogadják az alapszakasz legvégén. A nyugati konferencia változatlanul nagyon kiélezett, a 4. Suns és a 12. Jazz között mindössze 3 meccs a különbség.

Anthony Slater (The Athletic) értesülései szerint a Warriors komoly erősítést kaphat az alapszakasz végére, Gary Payton II ugyanis szombaton teljes edzésmunkát végezhet, és ha minden rendben megy, akkor vasárnap este pályára is léphet a címvédőnél. Mint ismert, Payton tavaly nyáron Portlandbe igazolt, a deadline előtt ugyanakkor visszaszerezte őt a Warriors, bár a játékos sérülése miatt majdnem meghiúsult a csere.

Jacque Vaughn elmondta, hogy Ben Simmons jelenleg a társaitól külön készül, továbbra sincs olyan állapotban, hogy részt tudjon venni a közös edzésmunkában. Nem akar olyan messzire előretekinteni, hogy arról beszéljen, hogy játszik-e még ebben a szezonban, és nem is tud újat mondani a játékosa állapotáról. Simmons legutóbb február 15-én lépett pályára, azóta hát- és térdsérülés is hátráltatja.

Mindkét oldalról többen hiányoznak majd a ma esti Wizards-Spurs összecsapásról. A hazaiaknál a bokaficammal bajlódó Kyle Kuzma, illetve a térdfájdalmakkal küzdő Bradley Beal sem lesz bevethető. A Spursnél Jeremy Sochan térdproblémák, Romeo Langford a közelítő izma sérülése miatt fog biztosan ülni, míg Devin Vassell (térd) és Zach Collins (bicepsz) játéka egyaránt kérdéses.

A Raptors tartalékos lehet a Pistons ellen is, Scottie Barnes, Gary Trent Jr. és Precious Achiuwa is kihagyta a csapat legutóbbi edzését. Barnes a csuklójával, Trent Jr. a könyökével, míg Achiuwa a combhajlítójával bajlódik, és mindannyian kihagyták a legutóbbi, Pacers elleni meccset is.

Danilo Gallinari egy interjúban arról beszélt, hogy még nem tett le arról, hogy valamikor a rájátszás során visszatérjen. Az olasz játékos még a szezon előtt szenvedett ACL-szakadást, ami után a Celticsnél rögtön kizárták annak a lehetőségét, hogy ebben a szezonban pályára lépjen, ugyanakkor Gallinari elmondta, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy játékra alkalmas állapotba hozza magát. Sok lépés van még előtte, és lehet, hogy az sem lesz elegendő ahhoz, hogy a rájátszásban játszani tudjon, elvégre kihagyja az egész alapszakaszt, de még nem tett le arról, hogy játsszon az idei rájátszásban.

Az egyik nagy amerikai fogadóiroda szerint Mike Brown az egyértelmű favorit az Év Edzője díj bezsebelésére, mindössze 1,125-szörös pénzt fizet jelenleg a Kings edzőjének a győzelme. A Kings Brown érkezése előtt 16 szezonon keresztül nem tudott rájátszásba jutni, vele viszont a 3. helyet foglalják el nyugaton, és pár napon belül hivatalossá válhat az, hogy visszatérhetnek a playoffba. Brown után a legnagyobb esélyesek között Joe Mazzulla, Mike Budenholzer, Michael Malone és Tom Thibodeau szerepel még az Év Edzője díjnál.

Eugene Omoruyi az idény végéig szóló szerződést kapott a Pistonstól. Omoruyi a szezon jelentős részében a Thunder játékosa volt, február végén viszont szabadlistára került, és ezt követően két 10 napos szerződést is kitöltött Detroitban – a Pistons színeiben 10 meccsen átlag 21,3 perc alatt 8,8 pontot és 3,6 lepattanót átlagolt eddig.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus