Hírmorzsák 2023-05-09 (10:15)

Kihirdették az Év Újoncötöseit. Jokics pénzbüntetést kapott, nem tiltották el, Mat Ishbia szerint senkit nem kellett volna büntetni. CP3 nem lesz az ötödik meccsen. Randle és Barrett is elismerte, hogy jobb volt a Heat. Spoelstra szerint az alapszakasz megedzette a Miamit. A történelem nem a Knicks oldalán áll. Lonnie Walker IV szállította a Lakers győzelmét. Steve Kerr szerint jól játszott a Lakers, de most haza kell menniük és visszaszerezni a kezdeményezést. Russell szerint a Wolves nem tudta volna megadni azt a szerződést, ami járt volna, ezért cserélték el – szeretett náluk játszani, de nincs benne harag. Három jelöltre szűkült a Pistons edzőkeresése. az ESPN megszerezte az Euroliga közvetítési jogait. 

Nikola Jokicsot nem fogja eltiltani a liga a Suns tulajdonosával történt incidens miatt, de kiosztott neki egy 25 ezer dolláros büntetést. Mat Ishbia még hétfő reggel azt tweetelte, hogy remek győzelmet aratott csapata, kiváló a sorozat és ez a sztori. Nem kellene eltiltani vagy megbüntetni senkit a negyedik meccsen történtek miatt, ő személy szerint nagyon tiszteli Jokicsot és várja az ötödik meccset. A magyar idő szerint szerda hajnalban rendezendő összecsapáson biztosan nem lép pályára Chris Paul, ezt maga a Phoenix jelentette be – Shams Charania (The Athletic) szerint a 6. mérkőzésen már talán játékra jelentkezhet. 

Kihirdették az Év Újoncötöseit. Az Első Ötösbe Paolo Banchero, Walker Kessler, Jalen Williams, Bennedict Mathurin és Keegan Murray került, míg a Második Ötöst Jaden Ivey, Jalen Duren, Jeremy Sochan, Jabari Smith Jr. és Tari Eason alkotja. Az összes szavazatot tartalmazó táblázat:

A New York Knicks ma hajnalban kikapott Miamiban és 1-3-as hátrányba került, Julius Randle szerint ellenfelük talán jobban akarta ezt a győzelmet. Korábban mindig sikerült megtalálniuk az utat és megcsinálniuk a fontos játékokat, most viszont mélyen magukba kell nézniük és megkérdezniük, hogy mennyire akarják a győzelmet? RJ Barrett is azt emelte ki, hogy ellenfeleik elvitték a támadópattanókat, az 50-50-es labdákat, nagyon-nagyon keményen játszottak, amiért elismerés illeti a Heatet. Erik Spoelstra, a Heat vezetőedzője szerint az alapszakasz szenvedéseiben is megtalálták a szépséget, és a problémák nélkül nem tudtak volna új utakat, új megoldásokat, új nyerőembereket találni, szóval alapvetően magabiztosabban mozognak ilyen helyzetekben, mint ellenfelük. Jalen Brunson szerint tovább kell lépniük és mivel a kiesés szélére kerültek, az egész csapatnak mindent bele kell adnia és bíznia kell magában, míg Tom Thibodeau szerint nem ért véget a sorozat, négyet kell nyerni. Mindig a következő negyedre kell koncentrálniuk és lépésről lépésre kell haladniuk, és ha nyertek egy meccset, akkor holnaptól készülhetnek a következőre. 

Brunsonék helyzetét egyébként nem segíti a statisztika: a Miami 14 alkalommal vezetett 3-1-re és minden ilyen párharcot megnyert, míg a Knicks 14 alkalommal állt 1-3-ra, és minden ilyen szériáját elbukta. 

A másik ma hajnali mérkőzésen Steph Curry tripla-duplát ért el, ám hiába vezetett a Warriors három negyedet követően, a negyedik játékrészben fellépett Lonnie Walker IV, aki ebben az időszakban 15 pontot termelt. LeBron James nem kertelt, szerinte Walker nélkül ma nem győztek volna – tudták, hogy nagyon kemény csata lesz a mai, de azt is tudják, hogy a következő még ennél is keményebb, így készülnek. Darvin Ham is dicsérte Walkert, mert amikor önhibáján kívül kiesett a rotációból, akkor is keményen dolgozott, egyetlen napra sem veszítette el a fókuszt és a lelkesedést – amikor valaki fejben jó helyen van, előbb-utóbb a teste is követi. 

Lonnie Walker IV számára egy álom vált valóra, de hozzátette, hogy ő mindig scorerként tekintett magára, így megvolt az önbizalma – rengeteget dolgozott ezért a pillanatért, és most élvezi, hogy learathatja a gyümölcseit. Még csak 24 éves és mindig optimistán tekint a jövőbe - csak arra koncentrál, hogy készen álljon, amikor szükség lesz rá és ne kelljen bocsánatot kérnie, amiért nem dolgozott eléggé keményen. 

Steve Kerr, a GSW vezetőedzője szerint amit most látunk, az a valóság, 3-1-re vezet az ellenfél, a Lakers remek munkát végzett. Most haza kell menniük, fel kell készülniük és nyerni egy meccset, és a momentum visszakerülhet hozzájuk.

D’Angelo Russell még a ma hajnali mérkőzés előtt beszélgetett Sam Amickkel (The Athletic), és elmondta, hogy érzése szerint a Minnesota nem tudott volna megfelelő szerződést tenni elé a nyáron, mert amit ajánlani tudtak volna, annál jobban teljesített, és szabadügynökként ő dönthetett volna a jövőjéről. Hozzátette, hogy soha nem kért cserét a Wolvestól, még csak nem is utalt rá, de érezte, hogy ez fog következni és el is fogadta. Remekül alakult a sorsa és szívesen maradna Los Angelesben hosszútávon, ugyanakkor Minnesotában is szeretett játszani. 

Tom Gores, a Pistons tulajdonosa ezen a héten találkozik a három vezetőedző-jelölttel, akik bejutottak a kiválasztás utolsó körébe. Charania szerint Kevin Ollie, Jarron Collins és Charles Lee közül kerül majd ki a Detroit új mestere. Kevin Ollie 14 évig játszott a ligában, majd az NCAA-ben edzősködött, legutóbb pedig az Overtime Elite-nél dolgozott, Jarron Collins 10 éves profi pályafutást követően kilenc szezont húzott le a Golden State és a New Orleans segédedzőjeként, Charles Lee pedig az elmúlt kilenc évben Mike Budenholzer segítője volt a Hawks-nál és a Bucks-nál.

Az Indiana Pacers G-Ligás csapata, a Fort Wayne Mad Ants a következő szezonban Indianapolisban játssza a hazai meccseit. 2024 nyarán visszavonultatják a Mad Ants nevet és a gárda kabaláját, majd a franchise új nevet kap és onnantól Noblesville, Indianapolis egyik elővárosának új, 3400 fős csarnokában játszik majd. 

A 2024-es drafton Top20-ba várt francia center, Alex Sarr az ausztrál profiligában, a Perth Wildcats-ben tölti el a következő évet. A 18 éves, 216 centis, közel 225 centis karfesztávolságú magasember korábban a Real Madrid utánpótlásában edződött, majd az elmúlt két évet már az Egyesült Államokban, az Overtime Elite-nél töltötte. 

Végül egy érdekes hír: az ESPN közvetíti az Euroliga idei Final Fourját és megszerezte a jogokat a teljes 2023-24-es évadra. Alex Ferrer Kristjansson, az Euroliga marketing és kommunikációs vezetője szerint ez hatalmas lépés, mert a globalizáció a sarokköve a növekedésnek, ami különösen igaz a kosárlabdára. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus