Hírmorzsák 2023-06-03 (8:00)

Frank Vogel lesz a Suns új vezetőedzője. A Pistons bejelentette Monty Williams szerződtetését. A Bucks tapasztalt segédedzőt keres. Michael Winger évente 9 millió dollárt keres majd a Wizardsnál. Danuel House marad a 76ersnél. Michael Porter Jr. a hátsérüléseiről beszélt, illetve a Nuggets veteránjait is méltatta.

Tegnap este arról már beszámoltunk, hogy Frank Vogel lesz a Suns következő vezetőedzője, a felek az utolsó simításokat végzik egy 5 éves, 31 millió dolláros szerződésen. A Suns edzőkereséséhez kapcsolódó hír, hogy Marc J. Spears (Andscape) értesülései alapján Doc Rivers kihúzatta a nevét a csapat jelöltjei közül, noha sokáig a végső esélyesek között szerepelt ő is. A csapat eddigi segédedzője, Kevin Young is komoly esélyes volt a kinevezésre, és Phoenixben bíznak abban, hogy segédedzőként maradni is fog náluk, ugyanakkor más csapatok is érdeklődhetnek iránta.

A Pistons közleményben tudatta, hogy megegyeztek Monty Williamsszel, ő lesz a csapat következő vezetőedzője a csapatnak – a szerződésről nem osztottak meg részleteket, de Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint 6 évre 78,5 millió dollárért szignózott a Suns előző vezetőedzője. Tom Gores azt emelte ki, hogy Williams megtalálta a különleges egyensúlyt a győzelmek elérése, a kultúra kiépítése, a fejlődés és az inspirálás között, ezért nagyon izgatott a szerződtetése miatt, hatalmas siker ez a számukra. Troy Weaver elmondta, hogy Williams megtestesíti a fiatal magjukhoz illő tökéletes edzőt, de nem számítottak arra, hogy elérhető lesz. Amikor mégis felszabadult, rávetették magukat a lehetőségre, hogy beszéljenek vele. Ez nem jelenti azt, hogy a többi jelöltjük ne lett volna nagyon erős, de Williams a prototípusa annak, akit kerestek.

Williams röviden annyit írt, hogy egy héttel ezelőtt nem volt abban biztos, hogy mit hoz számára a jövő, de azt követően, hogy beszélt a Pistons tulajdonosával és általános igazgatójával is, izgatott lett attól a víziótól, hogy miként épülnének tovább. Átgondolt tervük van, és az számára nagyon sokat jelent, hogy mekkora hangsúlyt fektetnek az üzlet emberi oldalára is, az edzőkeresési folyamat során nagyon odafigyeltek rá és a családjára is.

Adrian Griffin hivatalosan még mindig nem írt alá a Bucksnál, ugyanakkor az elmúlt hetet már a csapattal töltötte, ő is szerepet vállal a draftra és a szabadügynökpiacra készülésben – Eric Nehm és Shams Charania (mindketten The Athletic) értesülései szerint több évre szóló megállapodást írhat majd alá, és szezononként 4 millió dollár magasságában kereshet. A két újságíró információi alapján a Bucks tapasztalt, támadásorientált segédedzőt keres Griffin mellé, és erre a posztra James Borrego vagy Terry Stotts is opció lehet.

Marc Stein (Substack) értesülései szerint Michael Winger évente 9 millió dollárt fog keresni a Wizards csapatvezetőjeként, ennyiért hagyta ott a Clippers általános igazgatói posztját.

Adrian Wojnarowski jelentette, hogy Danuel House lehívta a következő szezonra vonatkozó játékosopcióját, 4,3 millió dollárért marad a 76ers játékosa.

Michael Porter Jr. még a nagydöntő első meccse előtt beszélt egy interjúban a sérüléseiről. Felidézte, hogy amikor öt éven belül a harmadik hátműtétje előtt állt, csak azt tudta kérdezni, hogy miért vele történik mindez. Sok játékosnak egyetlen ilyen műtét is a pályafutása végét jelenti, és ő addigra már kettőn is átesett – úgy gondolta, hogy maga mögött hagyta már ezt, éppen túl tudott már lépni ezen, amikor harmadszor is meg kellett műteni. Nem tudja, hogy játszott-e más is valaha három hátműtét után, különösen ilyen fiatalon. Minden játékos rengeteg extra munkát végez el, neki viszont háromszor annyit kell csupán azért elvégeznie, hogy egyáltalán játszhasson, gyakorlatilag az egész élete akörül forog, hogy egészséges tudjon maradni.

Az első meccs után Porter Jr. arról beszélt, hogy a sikereikben hatalmas szerepet játszanak azok a játékosok, akikkel erősödött a keretük. Természetesen Kentavious Caldwell-Pope és Bruce Brown is ide tartozik, de a pályán kívüli veteránok is ugyanannyi szerepet játszanak a sikereikben, mint akik játszanak, Deandre Jordan, Jeff Green, Ish Smith és Reggie Jackson hozzáállása és vezetői készsége is szükséges a sikereikhez. A sikereikben nagy szerepet játszik az, hogy jól összeillő játékosok alkotják az öltözőt, Calvin Booth remek munkát végzett ezzel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus