Hírmorzsák 2023-06-20 (9:15)

Draymond Green kilépett a szerződéséből, a Warriors meg akarja tartani. Mike Dunleavy Jr. volt az egyetlen GM-jelölt a Warriorsnál. Bradley Beal nem akart végleg lemondani a vétójogáért. Megnőtt az érdeklődés Deandre Ayton iránt. Chris Paul szerint Isiah Thomas is szerepet játszott az elcserélésében. Az sem kizárt, hogy Paul jövőre a Wizards játékosa lesz, de a Clippers és a Warriors is átvenné az irányítót. A Trail Blazers kezében van Damian Lillard sorsa. Zion Williamson csak Scoot Hendersonért lehet elérhető. Jelenleg az az általános várakozás, hogy James Harden marad a 76ersnél. A Raptors vonakodik OG Anunoby elcserélésétől. A Bulls csak komoly ellenértékért cserélné el Zach LaVine-t. A Celtics megadhatja a szupermaxot Jaylen Brownnak. Ja Morant tábora úgy érzi, hogy az NBA és a média is utazik rájuk. Domantas Sabonis lemaradhat a világbajnokságról. Victor Wembanyama a Nike-nál.

Draymond Green ügynöke, Rich Paul tájékoztatta arról Adrian Wojnarowski-t (ESPN), hogy ügyfele kilépett a szerződéséből, lemondott a 27,6 millió dolláros opciójáról. Továbbra is egyeztetni fognak a Warriorsszal, de minden lehetőséget mérlegelni fognak. Az újságíró ettől függetlenül írta meg, hogy Green számára a világot jelentené, ha továbbra is Stephen Curry és Klay Thompson mellett, illetve Steve Kerr irányítása alatt játszhatna. Minden a tárgyalásokon felmerülő részleteken múlik, így a következő szerződés hosszán, de jelenleg nem úgy tűnik, hogy ez bármelyik irányból is félremehetne, a közös folytatás a két fél „végzete”.

A Warriorsnál Mike Dunleavy Jr. megtartotta a székfoglalóját általános igazgatóként, és ezen az eseményen elmondta, hogy vissza akarják igazolni Greent, szükségük van rá, mert annyira sokat jelent a csapat számára. Az ő visszaigazolása mellett az lesz a nyár másik nagy feladata, hogy elérjék azt, hogy a meglévő kosarasaik jobban játsszanak együtt. Elég megnézni, hogy idén hogyan működtek együtt a Nuggets játékosai, vagy egy évvel korábban a Warriors is miként játszott, és ha vissza tudják hozni azt, akkor esélyük lehet harcba szállni a bajnoki címért. Jordan Poole-ról annyit mondott az új GM, hogy úgy számolnak, még legalább négy évig velük lesz. Joe Lacob tulajdonos Dunleavy kinevezéséről beszélt, másokat nem is interjúztattak meg a GM-poszt kapcsán, mert hisznek a folytonosságban. Úgy hiszik, hogy egy olajozott gépezetük van, jól vezetik a csapatot, Dunleavy pedig mindenkivel remekül kijön a csapaton belül.

Adrian Wojnaorwski jelentette, hogy a Beal-Paul cserében Isaiah Todd is Phoenixbe kerül – a magasember az elmúlt szezon jelentős részét a G Ligában töltötte, a következő idényre 1,8 millió dolláros garantált megállapodása van. Zach Lowe (ESPN) arra hívta fel a figyelmet, hogy Bradley Beal iránt sok csapat érdeklődött, viszont a többség azt akarta, hogy a hozzájuk kerülése után mondjon le végleg a vétójogáról, viszont a játékos ezt nem akarta megtenni, ezért számos érdeklődő kiszállt. A Suns ezzel együtt is cserélt érte, viszont ha a jövőben meg akarnának válni tőle, akkor Beal ismét megvétózhat majd bármilyen cserét. David Aldridge (The Athletic) úgy értesült, hogy a Kings akkor szállt ki a versenyfutásból, amikor a Wizards be akarta vonni a cserébe Keegan Murray-t. Barry Jackson (The Miami Herald) információi szerint a Wizards számára a Suns ajánlata szimpatikusabb volt, mint amit a Heat kínált, mert utóbbitól jelentősen több garantált fizetést kellett volna átvenniük Kyle Lowry és Duncan Robinson szerződéseivel.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Suns és a Wizards cseréje óta megnőtt az érdeklődés Deandre Ayton iránt, azóta rengeteg telefonhívást kaptak miatta Phoenixben. A rivális csapatok sokkal inkább elérhetőnek látják őt, mint korábban, de majd meglátjuk, hogy hol kezdi a következő szezont. Bobby Marks (ESPN) félig-meddig Ayton kapcsán jegyezte azt meg, hogy a második apront átlépő csapatoknál általános jelenséggé válhat az, hogy egyetlen nagy szerződésű játékosért próbálhatnak meg több, egyenként kisebb fizetéssel bíró játékost szerezni.

Chris Paul arról beszélt, hogy miként élte meg azt, hogy a Suns elcserélte őt. Nehezen fogadta a hírt, noha tudja, hogy ez is az üzlet része, és ilyenkor mindig ráébred, senki sem tartozik senkinek semmivel. Úgy látja, hogy Mat Ishbia és Isiah Thomas más irányt akart venni. Nem tudja, hogy mi fog most történni, még nem volt ahhoz elég ideje, hogy megeméssze az elcserélését, mert ez nem csupán őt érinti, hanem másokat is. Azért is lepte meg mindez, mert James Jonesszal folyamatosan kapcsolatban volt, egy nappal korábban is beszélt vele, de ahogyan már mondta, Ishbia és Thomas más irányba akart menni. A Sunsnál töltött ideje fantasztikus volt, most pedig ideje folytatnia a munkáját.

Adrian Wojnarowski szerint az is elképzelhető, hogy Paul a következő szezonra marad a Wizardsnál, mert Washingtonban az is egy lehetséges forgatókönyv, hogy csak újragondolják a keretet, újjáépítik azt. Jelenleg nem látja valószínűnek a szakíró, hogy teljesen lecsupaszítják a keretüket, és úgy próbálnak meg igazán tankolni. Law Murray (The Athletic) azzal a híreszteléssel foglalkozott, hogy a Clippers érdeklődik Paul iránt, és értesülési szerint a csapatnál elképzelhetőnek tartják azt, hogy ő és Russell Westbrook egyszerre legyen a keretük tagja. Westbrook jól teljesített azután, hogy márciusban a Clippershez igazolt, ugyanakkor azt nem tudni, hogy mennyire maradna itt szívesen akkor, ha Paul is a csapathoz kerülne – a Clippers ráadásul csak az előző szerződése 120 százalékát kínálhatja neki maximum, amire hajlott is egy ideig Westbrook, hogy elfogadja, de Paul érkezése ezt megváltoztathatja. Shams Charania pedig azt jegyezte meg, hogy a Clippers mellett a Warriors is megpróbálhat beszállni harmadik szereplőként a Suns és a Wizards cseréjébe, legalábbis korábban érdeklődtek a Sunsnál Paul elérhetőségéről, mielőtt megegyezés született volna Bradley Bealről.

Charania beszélt arról is, hogy Damian Lillard jövője a Trail Blazers kezében van, mert a játékos Portlandben akar maradni, és azt akarja, hogy ott legyen egy jelenleginél jobb csapat, és a csapaton múlik, hogy mit hoznak ki Anfernee Simons játékjogából, valamint az idei 1/3-as és 1/23-as draftjogokból. Hogyha semmit sem tudnak csinálni, akkor Lillard-on lesz a sor, hogy elgondolkodjon a jövőjén, de jelenleg a Trail Blazers térfelén pattog a labda, rajtuk múlik, hogy mit tudnak csinálni.

Kevin O’Connor (The Ringer) kitért arra a korábban bedobott cserepletykára, hogy a Pelicans akár Zion Williamson feladását is megfontolhatja abban az esetben, ha azzal meg tudják szerezni Scoot Hendersont, és szerinte a Trail Blazers inkább őt akarná az 1/3-ért, és nem Brandon Ingram-et, mert Williamson remek pick-and-roll partner lehetne Lillard mellé. Brian Windhorst (ESPN) arra figyelmeztetett mindenkit, hogy a Pelicans azt ugyan megfontolhatja, hogy Henderson játékjogáért feladja Williamsont, de ha őt nem tudják megszerezni, akkor egyébként nem fogják áruba bocsájtani az erőcsatárt, nem fognak ajánlatokat fogadni érte.

Zach Lowe elmondta, hogy jelenleg fogalma sincs arról, hogy mi fog történni ténylegesen James Hardennel, de ha most megkérdezne 50 ligában dolgozó csapatvezetőségi tagot, akkor a döntő többségük azt mondaná, hogy maradni fog a 76ersnél. Lowe azt is megjegyezte, hogy Harden azt követően kezdte fontolóra venni a maradást, mint opció, hogy a 76ers elköszönt Doc Riverstől.

Marc Stein (Substack) a legfrissebb beszámolójában tért ki arra, hogy OG Anunoby iránt nagy a kereslet, többek között a Trail Blazers, a Pacers, a Grizzlies és a Kings is érdeklődik iránta, ugyanakkor a Raptors továbbra is vonakodik az elcserélésétől. Anunoby már a februári cserehatáridő előtt is úgy tűnt, hogy központi szereplője lehet a történéseknek, de akkor sem cserélte el a Raptors, és Torontóban a draftra is hasonló felfogással készülhetnek, mint a trade deadline-ra.

A minap arról is lehetett hallani, hogy a Bulls megpróbálta csendben felmérni Zach LaVine piacát, és ezzel kapcsolatban K.C. Johnson (NBC Sports) úgy értesült, hogy Chicagóban továbbra is nagyra értékelik a hátvédet, és csak egy nagyon komoly csomagért mondanának le róla. Az egyik forrása szerint a Bulls egy fiatal és jó játékost, valamint több első körös draftjogot várna érte, míg egy másik forrása szerint egy valamennyire már bizonyított, nagy potenciállal rendelkező játékos, illetve egy első körös is elég lehet a megszerzéséhez.

Adam Himmelsbach (Boston Globe) írt arról, hogy a Celticsnek nem áll szándékában Jaylen Brown elcserélése, és minden jel arra mutat, hogy be fogják neki ajánlani az 5 éves, 295 millió dollár értékű szupermaxot, amit a játékos alá is fog írni.

Mike Singer (Denver Post) értesülései szerint a Nuggets első körös draftjogot szerezne az idei játékosbörzére, és ennek érdekében feladhatják a Thundertől nemrégiben megszerzett 2024-es első köröst is.

Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint, Ja Morant, valamint a hozzá (korábban) közel álló emberek is úgy érzik, hogy az NBA és a média is utazik rájuk és kipécézte őket. Mint ismert, Morant több botránynak is a főszereplője volt az elmúlt egy évben a pályán kívüli viselkedése miatt, a liga a közelmúltban jelentette be, hogy 25 meccses eltiltást kap azért, mert a korábbi eltiltása ellenére ismét fegyverrel hadonászott.

A litván válogatott szövetségi kapitánya, Kazys Maksvytis mondta el, hogy jelenleg annak van a nagyobb valószínűsége, hogy Domantas Sabonis kihagyja a nyár végén kezdődő világbajnokságot, mivel jelenleg is a hüvelykujjsérüléséből lábadozik. Természetesen mindannyian abban reménykednek, hogy ott lesz velük Sabonis, de ennek az esélyét jelenleg 50 százalék alá tenné.

Nick Depaul (ESPN) értesülései szerint Victor Wembanyama már korábban aláírt egy szponzori megállapodást a Nike-val, az amerikai sportszergyártót képviseli majd az NBA-ben. Az 1/1-re várt szupertehetség már az elmúlt idényben is Nike-t hordott. A megállapodás részletei nem ismertek, de valószínűleg több évre szól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus