Hírmorzsák 2023-07-16 (9:45)

LeBron visszavált a 23-as mezre. Paul Reed négyesben is hasznos akar lenni a Phillyben. Joe Lacob szeretné, ha mindhárom legendájuk tőlük vonulna vissza - mindig a következő év bajnoki címe lebeg a szemük előtt. Tim Hardaway Jr-.t és McGee-t ajánlotta a Dallas Bogdanovicért, Oubre és DJJ is náluk köthet ki. Grant Williams szerint a szörnyű RFA-nak lenni. A Raptors lehet a Lillard-ügylet harmadik szereplője? Háromcsapatos csere lehet a Suns, Pacers és Knicks között. A Hornets Delon Wrightot figyeli. Wembanyama inkább Anthony Davis, és újoncként védőoldalon villoghat? JJJ szerint a videójátékok miatt blokkol ennyire jól. Wade szerint több NBA-játékos is részesedést vásárolhat WNBA-s csapatokban. Steph Curry elképesztő ütést mutatott be egy golftornán (videóval).

A Los Angeles Lakers Twitterén jelentette be, hogy a 6-os mezben játszó LeBron James a következő szezontól ismét a 23-as mezt fogja viselni. James ügynöke, Rich Paul elmondta, hogy ügyfele Bill Russell iránti tiszteletből vált vissza a régi mezszámára. A Celtics legendája tavaly július 31-én hunyt el, ezt követően pedig az NBA az egész ligában visszavonultatta a 6-os számot, azonban minden olyan játékosnak karrierje végéig engedélyezte a viselését, akik a 2021-22-es évadban ezt a számot használták. 

Paul Reed egy tévéműsorban beszélt arról, hogy idén nyáron ki kellett használnia a liga üzleti oldalát és korlátozott szabadügynökként aláírni egy jó szerződést. A Jazz hároméves kontraktust tett elé, de végig reménykedett benne, hogy a 76ers meccseli az ajánlatot, mert nem akart máshol játszani - ehhez viszont most végig kellett menni a folyamaton. Reed azt is elárulta, hogy gőzerővel dolgozik a játéka fejlesztésén, átlagosan napi 700 középtávolit dob és ennek köszönhetően remélhetőleg 4-esben is többet tud játszani. A Bucks elleni playoff-párharcban már limitált ideig próbálgatták ezt a felállást, és akkor sem nézett ki rosszul: hátul alig lehetett nekik pontot dobni, uralták a lepattanózást, ezért biztos benne, hogy jónéhány csapat életét meg fogják keseríteni a két magasemberes szerkezetükkel. 

Madeline Kenney-nek (Mercury News) nyilatkozva a Warriors többségi tulajdonosa, Joe Lacob kijelentette, hogy számára és a játékosok számára is az egyik legfontosabb cél, hogy Steph Curry, Klay Thompson és Draymond Green is a csapattól vonuljon vissza. Arról is beszélt, hogy maradt még a csapat tankjában, és hosszú évekig jók lehetnek, azonban a legfontosabb, hogy bajnoki címet tudjanak nyerni, ezért hozták össze a következő szezonra az NBA történetének legnagyobb luxusadós bértömegét. Ennél nagyobb fába még nem vágta a fejszéjét, de mindent megtesznek, hogy elérjék a célt. Lacob azt mondta, hogy a csapat soha nem tartott egyszerre két vasat a tűzben, mindig a jelenre koncentrálnak és minden évben bajnokesélyes csapatot akarnak összerakni. 

Korábban már írtunk róla, hogy Bojan Bogdanovic iránt érdeklődik a Dallas Mavericks. Tim Cato (The Athletic) megtudta, hogy a tárgyalások amiatt indultak, hogy egy háromcsapatos cserévé bővítsék Grant Williams átigazolását. A Mavericks alapvetően Tim Hardaway Jr.-t és JaVale McGee-t ajánlotta a horvát veteránért és Killian Hayes-ért, de végül nem fordultak komolyabbra a dolgok. Arról régóta lehetett tudni, hogy Dante Exumot leigazolja a Dallas, most ismertté váltak a részletek: két évre 6.15 milliót kap, de a második év nem garantált. 

Seth Curry is hasonló 1+1 éves szerződést kapott, de végül nem a 4.5 milliós bi-annual kivételből szerződtették, hanem az MLE-ből használtak el 4 millió dollárt - így a kétéves kivétel és az MLE nagyobb része is még rendelkezésre áll a további erősítésekre. Ezekkel csatárokat akarnak igazolni, és Michael Scotto (Hoopshype) szerint Kelly Oubre Jr. és Derrick Jones Jr. lehetnek a fő jelöltek. 

A Dallas alsóbb szinten is erősített, a draftolatlan újonc Mike Miles Jr.-nak adtak two-way kontraktust, miután remekül teljesített a Summer League-en. A Boston Celtics Jay Scrubbnak adott two-way szerződést, miután a korábban az Orlando G-Ligás csapatában remeklő játékos a Summer League-ben is villogott a Celtics gárdájában. 

Az említett Grant Williams arról beszélt a Mavs honlapjának, hogy a korlátozott szabadügynök-lét egyszerűen szörnyű. Ha korlátlan szabadügynök vagy, akkor nagyjából tudod, hogy hová akarsz menni, mik a lehetőségeid, de korlátozottként az egész egy türelemjáték. Pontosan értened kell, hogy mit ajánlanak neked, de a megegyezést bonyolítja, hogy azt a régi csapatod is meccselheti, vagy egy másik csapat annyit ajánl, amit mások már nem tudnak megadni. Összességében azért érdekes tapasztalat volt, vicces és idegesítő egyszerre. Williams kezében egy sérült szalagot meg kellett műteni júniusban, de elmondása szerint nincs vele gondja, sőt 4-5 nap múlva le is veheti a kézvédőt és elkezdhet edzeni. 

A Damian Lillard-csere ügyében új fejlemény, hogy Scotto szerint a Toronto Raptors is érdeklődést mutat Tyler Herro iránt és beszállhat harmadiknak a Blazers és Heat esetleges ügyletébe. A Raptors-nál a fő kreáló és tripladobó hátvéd, Fred VanVleet távozott, az újonc Gradey Dick pedig még csak 19 éves, így szükségük lenne Herróra. A Toronto tavaly alig 33%-kal triplázott, amivel 28. helyen végeztek a ligában, és több kisebb, rövid lejáratú szerződéssel rendelkezik, amik jó fizetéskiegyenlítők lehetnek a Blazers számára. 

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Suns és a Pacers tárgyalhat Cam Payne és TJ McConnell cseréjéről, ehhez viszont egy harmadik csapatot keresnek, ahová a Pacers továbbadhatja Payne-t. Scotto szerint meg is találták, a New York Knicks lehet a partner, akik Evan Fourniert és draftjogokat adnának, azonban a tárgyalások egyelőre nem igazán haladnak. A Charlotte Hornets élénken figyeli Delon Wright helyzetét a Wizardsnál és szívesen átigazolná a veterán hátvédet - a fővárosiak a nyáron megszerezték Jordan Poole-t és Tyus Jonest, így Wright számára elfogyhatnak a percek. 

Ric Bucher-nak (Fox Sports) név nélkül nyilatkozott egy keleti csapat segéd-GM-je. Szerinte Victor Wembanyama ott tart, ahol tartania kell, a támadójátéka közelebb van Anthony Davishez, mint Kevin Duranthez, ez azok számára egyértelmű, akik nem csak highlightokat néznek. Ugyanakkor a védő képességei is nagyon magasak, és szerinte újoncévében inkább ezen a területen adhat hozzá sokat csapata játékához. 

Ide kapcsolódik, hogy a San Antonio Express News információi szerint a Spurs vezetőségében elkezdtek gondolkodni egy új aréna építésén a belvárosban. A gárda 2032-ig rendelkezik bérleti szerződéssel az AT&T Centerben, így egyelőre nem kell sietniük a döntéssel. A franchise nem reagált a hírre, és egy helyi üzleti forrás is azt mondta, hogy a Spurs valószínűleg előbb kalkulációkat készít és felméri a terepet, hogy milyen fogadtatása lenne az ötletnek. 

A regnáló Év Védője, az előző két szezon blokk-királya, Jaren Jackson Jr. egy Summer League-közvetítés során árulta el, hogy a videójátékok rengeteget segítettek neki abban, hogy a blokkolásoknál jól időzítsen, az idei díjában vastagon benne van a játékokkal töltött idő. 

Tegnap írtunk róla, hogy Dwyane Wade részesedést vásárolt szülővárosa WNBA-csapatában, a Chicago Sky-ban. A Heat legendája egy interjúban elmondta, hogy hatalmas lehetőséget látott abban, hogy még egy korai fázisban váljon tulajdonossá - szerinte hamarosan nagy fejlődésnek indul a WNBA, ő pedig részese akar lenni. Hozzátette, hogy információi szerint több NBA-játékos is fontolgatja, hogy résztulajdont vásároljon WNBA-s csapatokban - a női liga szabályzata egyébként megengedi, hogy ezt aktív NBA-játékosok is megtehessék. Wade tulajdonszerzése egyelőre még a tulajdonosi tanács jóváhagyására vár és az sem ismert, hogy mekkora tulajdonrészt vásárolt milyen összegben - nemrég a Sky 10 százalékáért 85 millió dollárt fizettek. 

Steph Curry hole-in-one-t ütött, vagyis a nyitóhelyről azonnal a lyukba juttatta a labdát az Edgewood Tahoe-ban rendezett celeb golfgálán. A Warriors klasszisa örömében végigrohanta a pályát, később pedig azt mondta, hogy életében ez volt a második ilyen ütése. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus