Hírmorzsák 2023-08-09 (9:45)

Várhatóan ismét tárgyalni kezd egymással a Clippers és a 76ers James Hardenről. A Raptors nem tárgyalt Pascal Siakammal a hosszabbításról, O.G. Anunoby-ért nem megfelelő erősségű első körösöket kínáltak csak nekik. Több veteránt is megnéz a Warriors. A Heat és a Lakers sem esélyes arra, hogy sign&trade ügyletben szerezze meg Christian Wood játékjogát. A Clippers garantálta Tyronn Lue szerződésének az utolsó évét. Hubie Brown folytatja a kommentátori pályafutását. Tonny Allent közmunkára ítélték.

Shams Charania (The Athletic) több érdekes hírt is megosztott az elmúlt nap folyamán, a Hírmorzsák első felében ezek közül szemezgetünk.

A Clippers és a 76ers várhatóan ismét elkezd majd tárgyalni James Harden cseréjéről a szezon kezdete előtt, ugyanakkor egyik fél sem akar sietni az üzlettel, így egyik csapat alkupozíciója sem nagyon fog elmozdulni egyelőre. A csere egyik kulcsszereplője Terence Mann lehet, akit szeretne bevonni a 76ers a megállapodásba, ugyanakkor Los Angelesben ragaszkodnak a hátvédhez.

Pascal Siakam a megállapodása utolsó évéhez érkezett a Raptorsnál, ugyanakkor érdemleges egyezkedések eddig nem történtek a szerződése meghosszabbításáról. Jelenleg maximum 4 évre és 192 millió dollárra lenne jogosult a játékos, viszont ha kiharcolja az All-NBA tagságot ebben a szezonban, akkor jövő nyáron jogosult lenne egy 5 éves, 290 millió dolláros szupermaxra, míg más csapat akkor is legfeljebb 4 év és 184 millió környékén kínálhatna neki. Charania megerősítette, hogy Siakam sosem kért cserét Torontóból, és arra is kitért, hogy eddig a Hawks volt a legkomolyabb érdeklődő iránta, viszont a piaca most nem túl erős Siakamnak, miután napvilágot látott, hogy nem hosszabbítana azzal a csapattal, amelyik cserélne érte. A Hawks csomagja De’Andre Hunter, AJ Griffin és draftjogok köré épült, de erre nemet mondtak Torontóban, és ezt követően megálltak a tárgyalások.

O.G. Anunoby jövője is kicsit a levegőben lóg a Raptorsnál, érte kaptak is első körös draftjogokat tartalmazó ajánlatokat a deadline környékén, ugyanakkor Torontóban azzal nem voltak elégedettek, hogy milyen első körösök voltak ezekben a csomagokban, nem láttak ezekben nagyobb potenciált. Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Grizzlies és a Pacers is három első köröst adott volna Anunoby-ért, aki 2024 nyarán szabadügynök lesz, amennyiben lemond a 19,9 millió dolláros játékosopciójáról.

Arról már lehetett pár napja hallani, hogy Harry Giles III privát edzésre megy a Warriorshoz, ugyanakkor a következő két hétben további NBA-veteránokat is megnéznek San Franciscoban, így Dion Waiters, Tony Snell, Kent Bazemore, Juan Toscano-Anderson és Trey Burke is lehetőséget kap a bizonyításra. A Warriors keretében két szabad hely van, és elképzelhető, hogy több veterán is lehetőséget kap majd tőlük arra, hogy az edzőtáborukban is megmutassa magát.

Marc Stein (Substack) írt arról a hírlevelében, hogy a Heat és a Lakers is érdeklődik Christian Wood iránt, ugyanakkor egyik csapat sem gondolkodhat abban, hogy sign&trade ügyletben hozzák el őt Dallasból. A Mavericks nyitott lenne egy ilyen üzletre, amennyiben számukra szimpatikus játékost kapnának vissza, ugyanakkor a Heat már így is 9 millió dollárral átlépi az első apront, vagyis a szabályok sem engednék meg nekik, hogy így igazoljanak, és a Lakers is csak veterán minimumot tudna neki adni.

Történt néhány kisebb megállapodás is az elmúlt nap során. Neemias Queta hagyományos szerződést írhatott alá a Kingsnél, miután az előző két szezonban two-way szerződéssel játszott náluk. Greg Brown III és Joe Wieskamp is meghívót kapott a Mavericks edzőtáborába. Stanley Umude a Pistons edzőtáborában mutathatja meg magát. Kiderült, hogy Trendon Watford megállapodása nem garantált a Netsnél, de ha az alapszakasz kezdetén is a keret tagja lesz, akkor 200,000 dollár üti a markát, és további 500,000 dollárt kap, ha december 19-én is a keret tagja lesz. Frank Ntilikina Hornetsnél aláírt szerződéséből egyelőre 200,000 dollár garantált, de csak akkor juthat ennél több pénzhez, ha január 7-e után is a keret tagja lesz.

Andrew Grief (LA Times) számolt be róla, hogy a Clippers garantálta Tyronn Lue szerződésének az utolsó évét, lehívták az edző 2024/25-ös idényre vonatkozó opcióját. Miután Monty Williams a Pistonsnál, Gregg Popovich pedig a Spursnél írt alá hatalmas szerződést, Lue is szeretett volna magának további éveket és több garantált fizetést a szerződésébe, és így azzal a tudattal vághat neki ennek a szezonnak, hogy nem ez az utolsó garantált éve.

Az ESPN az elmúlt időszakban több alkalmazottjától is megvált, többek között Jeff Van Gundy és Mark Jackson is távozott a csatornától, ugyanakkor Barry Jackson (The Miami Herad) értesülései szerint Hubie Brownra az előttünk álló szezonban is számítanak kommentátorként. Brown szeptemberben ünnepelheti a 90. születésnapját, és 2004 óta áll az ESPN és az ABC alkalmazásában, de már azt megelőzően is dolgozott szakértőként/kommentátorként azokban az években, amikor nem edzősködött.

A The Athletic számolt be arról, hogy Tony Allen megúszta a börtönbüntetést, és csupán közösségi munkára ítélték azért, amiért részt vett abban a csalásban, ami megkárosította az NBA egészségügyi és jóléti alapját. Allen hozzávetőlegesen 420,000 dollárt csalt ki a liga alapjától, de ennek a jelentős részét visszafizette azt megelőzően, hogy ítélet született volna, emiatt is kerülhette el a börtönt. Arról a múlt héten már beszámoltunk, hogy az összeesküvést vezető Terrence Williamsre 10 év letöltendő börtönbüntetést szabtak ki ugyanebben az ügyben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus