Hírmorzsák 2023-08-28 (8:30)

Franciaország kiesett a világbajnokságról, Nicolas Batum szégyent érez emiatt, de beszélt Thomas Heurtel távolmaradásáról is. Karl-Anthony Towns nem tartja meglepetésnek Olaszország legyőzését. Brandon Ingram kicsit frusztrált amiatt, hogy milyen szerepe van az Egyesült Államok válogatottjában. Lonzo Ball optimista azzal kapcsolatban, hogy fog még játszani.

A 2023-as férfi kosárlabda-világbajnokság harmadik játéknapja hatalmas meglepetést hozott, Franciaország ugyanis Kanada után Lettország ellen is vereséget szenvedett (86-88), ezzel eldőlt, hogy nem jutnak tovább a csoportjukból. A találkozó után Nicolas Batum elmondta, hogy sok embert cserben hagytak, különösképpen saját magukat. Az más lett volna, ha a negyeddöntőben vagy az elődöntőben kapnak ki, arra viszont egyáltalán nem számítottak, hogy az első akadályt sem veszik, mert magas elvárásaik voltak, szégyelli magát emiatt. Nemzeti színekben soha korábban nem érzett hasonló szégyent, fél hazamenni is, mert rengeteg embernek okoztak csalódást, akik mind azt hitték, hogy valami különlegeset fognak alkotni, de ezt nem tették meg.

Batum arra is kitért, hogy Thomas Heurtel amiatt nem lehetett a keret tagja, mert Oroszországba igazolt, és nem tetszik neki, hogy politikai okokból nem számíthattak egyes játékosokra. Mindenkinek azt a célt kellene szem előtt tartania, hogy sikerre vezessék a nemzeti csapatot, és nem érdekli őt a világpolitika, csak azt akarja, hogy Franciaországnak a lehető legerősebb kerete legyen. Ez volt az utolsó világbajnoksága, rengeteg nyarat áldozott fel ezért a mezért, amit nem bánt meg, és még van egy éve a válogatottban. Párizsban az olimpián mindenkire szükségük lesz, ott a legerősebb keretükkel kell elindulniuk.

Karl-Anthony Towns (24 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz) vezetésével a Dominikai Köztársaság a második győzelmét is begyűjtötte, az előzetesen esélyesebbnek tartott Olaszországot múlták felül 87-82-re. A magasember szerint ezzel nem okoztak akkora meglepetést, mert a győzelemért léptek pályára, remek dolgokat csináltak a második félidőben, és ez eredményezte a sikerüket. Remek munkát végeztek csapatként, a hajrában mindenki csodálatos volt. Jó érzés az, hogy 2-0-ra állnak, de van még egy meccsük Angola ellen, és ott is ugyanúgy kell küzdeniük, jól kell játszaniuk ellenük is, minden lehetséges győzelmet be kell gyűjteniük.

Az Egyesült Államok válogatottja Görögország ellen ma játssza le a második meccsét, és ezt megelőzően Brandon Ingram nyilatkozott Joe Vardonnak (The Athletic) a csapatban betöltött szerepéről, illetve arról, hogy mennyire más a FIBA keretrendszerében játszani, mint az NBA-ben. Teljesen mást kell itt csinálnia, mint amihez hozzá van szokva, és kicsit frusztrálja is ez, mert próbálja megtalálni annak a módját, hogy miként lehet hatékony. Mégsem lehet önző, hogy kizárólag magára gondol, mert a csapat eddig nyerte a meccseit, és ebből a helyzetből tanulhat is – tudja azt, hogy ő kicsoda, de sokszor gondolja azt, hogy az a legjobb út, amit ő jár, most viszont látja azt, hogy hogyan dolgozik mindenki más, mik az erősségeik és a gyengeségeik, és ezt majd megoszthatja a csapatával is.

Steve Kerr szerint eddig semmi sem alakult úgy, ahogy azt Ingram szerette volna, nem volt eddig sok lehetősége, de ez meg fog változni. El fog jönni az ő ideje is, csak folytatnia kell a munkát, mert úgy látja, hogy a FIBA-kosárlabdára az a jellemző, hogy minden este másról szól. Anthony Edwards sem aggódik a csapattársa miatt, elvégre az NBA egyik legjobb játékosa, szupersztár a ligában, úgyhogy meg fogja találni a megoldást itt is.

Lonzo Ball elmondta, hogy tudja azt, hogy mit kell csinálnia a visszatérése érdekében, és pontosan ezt is teszi, lépésről lépésre halad a kijelölt ösvényen minden egyes nap. Nem tekint túlságosan előre, de azzal kapcsolatban optimista, hogy ismét pályán lesz és játszani fog.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus