Hírmorzsák 2023-10-02 (9:15)

Jrue Holiday Bostonba, Malcolm Brogdon és Robert Willams III Portlandbe került. Brogdont várhatóan továbbcseréli a Trail Blazers. Wenyen Gabriel a Celticsnél, Cameron Payne a Bucksnál írt alá. Josh Christopher szabadlistára került a Grizzliestől. Damion Lee, Landry Shamet és Daniel Gafford is megsérült. Tim Hardaway Jr. lesz a Mavericks hatodik embere.

Tegnap este Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Trail Blazers máris megtalálta Jrue Holiday új csapatát, a Celticshez cserélik őt. A megállapodás értelmében Portlandbe kerül Malcolm Brogdon, Robert Williams III, a Warriors 2024-es első körös draftjoga és a Celtics 2029-es első köröse. Holiday néhány nappal ezelőtt Damian Lillard cseréjében került a Trail Blazershez, és a csapatnak az volt az eltökélt terve, hogy a hétvégén oda fogják cserélni, ahonnan a legnagyobb ellenértéket kapják.

Wojnarowski értesülései szerint Williamst hosszabb távra is megtarthatja a Trail Blazers, meg akarják nézni, hogy miként működhet a párosa Deandre Aytonnal, míg Brogdont várhatóan megpróbálják beváltani további értékekre. Amennyiben az alapszakasz kezdetéig nem tudják továbbcserélni, Brogdon Portlandben fogja megkezdeni a szezont. A The Athletic egyik cikkéből kiderül, hogy Brogdon egy év elején lefolytatott beszélgetés miatt még úgy gondolta, hogy hosszabb távra számolnak vele Bostonban, ezért is érte váratlanul, hogy kevés híján elcserélték őt a Clippershez a nyáron. Emellett az sem tetszett neki, hogy milyen híresztelések jelentek meg a könyöksérüléséről, ahogyan azt is nehezményezte, hogy Joe Mazzulla már júliusban kijelentette, hogy Derrick White lesz a kezdő irányító. A nyár során egyedül Brad Stevensszel kommunikált a Celticstől, és végül úgy döntött ugyan, hogy hajlandó ismét csatlakozni a kerethez, de továbbra is azt preferálta, hogy cseréljék el.

A Celticsnek a csere után szüksége lett legalább egy centerre, és Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint meg is állapodtak a világbajnokságon remek teljesítményt nyújtó Wenyen Gabriellel. Gabriel az elmúlt idényben a Lakers játékosa volt, 68 meccsen 5,5 pontot és 4,2 lepattanót átlagolt cserecenterként. A Bucks is elkezdett dolgozni a rotációja mélyítésén, Wojnarowski információi alapján Cameron Payne írt alá hozzájuk egy évre a veterán minimumért. Payne a nyár elején került a Sunstól a Spurshöz, szeptemberben viszont szabadlistára tették, így lehetősége nyílt arra, hogy egy bajnoki címre is esélyes csapathoz írjon alá.

Több kisebb játékosmozgás is történt az elmúlt nap folyamán, és ez várhatóan hasonlóan fog alakulni egészen az alapszakasz kezdetéig. A Grizzlies két nyári szerzeményt is elengedett: az előző két szezonban a Rockets színeiben 138 alkalommal lehetőséget kapó Josh Christopher, valamint Isaiah Todd is szabadlistára került, helyettük Matthew Hurt és Mychal Mulder kap bizonyítási lehetőséget az edzőtáborban. Kaiser Gates két évre szóló two-way szerződést kapott a Pelicanstól, míg Malcolm Hill, Trey Jemison, Tevian Jones és Liam Robbins az edzőtáborba kapott meghívót. Jason Preston szabadlistára került a Clipperstől. Dejan Vasiljevic szabadlistára került a Wizardstől, a helyére Jules Bernard érkezett Exhibit 10 megállapodással. A Trail Blazers two-way megállapodást kötött Skylar Maysszel, illetve leigazolták Ashton Haganst – utóbbit ezt követően ki is tették. Makur Maker a Raptorstól kapott Exhibit 10 megállapodást. Seth Millner és RaiQuan Gray is szabadlistára került a Spurstől, előbbi elengedésével felszabadítottak egy two-way helyet a keretben. Charles Bediako most írt alá a Spurshöz, noha már a draft után is lehetett arról hallani, hogy náluk kaphat szerződést.

Sajnos több sérülésről is be kell számolnunk. A Suns bejelentette, hogy Damion Lee az elmúlt hét folyamán egy edzés közben meniszkusz-sérülést szenvedett a jobb térdében, emiatt nem számíthatnak rá mindaddig, amíg másról nem adnak tájékoztatást. A Wizardsnál ketten is sérülten kezdik az idényt, Landry Shamet a törött nagylábujja, Daniel Gafford a könyöke miatt hagy ki 2-4 hetet.

Jason Kidd Marc Stein szombaton közzétett podcastjében megerősítette, hogy jelen állás szerint Luka Doncic, Kyrie Irving és Grant Williams lesz biztosan kezdő, míg a fennmaradó helyekről az edzőtábor alapján fognak dönteni. Az újonc Dereck Lively II eddig remek benyomást gyakorolt rájuk, máris sokat fejlődött, és nagyon izgatottak amiatt, hogy milyen jól illeszkedett Doncic mellé az egymás között lejátszott meccseken. Kidd azt is elmondta, hogy Tim Hardaway Jr.-ra a kispad vezéreként tekintenek, azt várja tőle, hogy ő legyen az Év Hatodik Embere, és úgy gondolja, hogy képes is lehet erre.

Hardaway Jr. azóta reagált is arra a felvetésre, hogy hatodik emberként számolnak vele. Úgy gondolja, hogy pályafutása ezen szakaszában már egy hibrid játékos, és nem számít már, hogy kezdő vagy csere, nem engedi az egoját az útjába állni, mert az nem viszi előre. Meccseket akar nyerni, ahogyan a csapat többi tagja is, és ezen túl minden más gondolat csak energiapazarlás.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: A Celtics a tehetséget választotta az érzelmek helyett – a Holiday-csere győztesei és vesztesei több nézőpontból – a Lillard-Ayton-Holiday tranzakció története – Clyde Drexler véleménye Lillardról és Aytonról – Brogdon hat lehetséges új állomáshelye – véget ért az a 13 éves korszak, amikor a sztárok döntötték el, hol és kivel akarnak játszani? – Paul George-nagyinterjú – Spencer Haywood 50 évvel ezelőtt eladott pár részvényt, amit nem kellett volna – LeBron James „hosszú életének” titkai – néhány játékos, akinek idén jöhet el az áttörés – videón az 1996-os és 1997-es draft öltönykölteményei.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus