Hírmorzsák 2024-01-20 (10:45)

Régóta akarta Pascal Siakamot a Pacers, Rick Carlisle hármas poszton is számol vele. Lauri Markkanen is képben volt az Indynél. Jayson Tatum elkapkodta az utolsó dobást a Denver ellen. Zach LaVine egy-két hétre dőlt ki. Érdeklődik Dejounte Murray iránt a Bucks, de a Lakers is ugyanezt teszi. Spencer Dinwiddie-t elcserélheti a Brooklyn. A büntetőzés a Kings pocsék formájának egyik fő oka, a csapatnál nem értik, hogy ez miért történik. Kyle Lowry és Nikola Jovics neve is felmerül a Heatnél az esetleges cseréknél, de direktben nem árulják őket. Elégedettek New Yorkban OG Anunobyval.

Nem sikerült jól az "új" Indiana bemutatkozása, hiszen a csapatnál most debütált Pascal Siakam, és öt kihagyott meccs után Tyrese Haliburton is visszatérhetett a parkettre, mégis kínos vereséget szenvedtek Portlandben. Siakam 34 perc alatt 21 ponttal, 6 lepattanóval és 3 gólpasszal mutatkozott be, Haliburton pedig a "szokásos" extráját hozta, hiszen a 21 pontja mellett 17 gólpasszt is kiosztott eladott labda nélkül. Elsőre mégsem működött a játék, támadásban sem látszott az előrelépés, és a védekezésük sem akart igazán összeállni, úgyhogy lesz még munka bőven, de Rick Carlisle vezetőedző szerint ők már régóta akarták Siakamot, és meg fogják találni a helyét a rendszerükben, csak ehhez időre lesz szükségük.

Carlisle szerint Siakam egy különleges játékos, olyan képességei vannak, akik négyes poszton nagyon ritkák, sőt a tréner azt is megpendítette, hogy bizonyos szerkezetekben akár hármasként is használhatja majd. Hozzátette, hogy régóta csodálja Siakamot, sok jót hallott róla emberileg is, és úgy gondolja, hogy a játékos karrierjének tökéletes pillanatában tudták őt megszerezni.

Zach Lowe egyébként arról beszélt, hogy információi szerint az Indy Siakam megszerzése előtt aktívan beszélgetett a Jazz-zel is Lauri Markkanenről.

Ha már Pacers: a csapat tíznapos szerződéssel visszaigazolta a pár nappal korábban kivágott James Johnsont.

Ma hajnalban megszakadt a Boston hazai veretlensége ebben a szezonban, a Denver tudta megverni a ligaelsőt, és Nikola Jokics parádés meccset játszott azok után, hogy jó barátja, a GSW segédedzője, Dejan Milojevics a napokban tragikus módon életét veszítette. Michael Malone vezetőedző kiemelte, hogy milyen büszke a játékosára, hogy ilyen helyzetben is ilyen jól játszott, és győzelemre vezette a Denvert. Kiemelte azt is, hogy szerinte pontosan az ilyen tettei miatt Jokics a világ legjobb játékosa.

A mérkőzés végén Jayson Tatum hibázott el egy clutch dobást, és a Celtics vezére beismerte, hogy elsiette azt a játékot. Mint mondta, nem volt biztos benne, hogy a Nuggets faultolni akar-e, mert volt még egy beüthető faultja, úgyhogy kicsit bizonytalan volt, és elkapkodta, több időt kellett volna rászánnia a kulcsfontosságú dobásra. Hozzátette, hogy ebből is tanulni fog.

Shams Charania forrásai szerint egy-két hétig megint kidőlt Zach LaVine, aki a Chicago Bulls csütörtöki meccsén szenvedett bokasérülést. Nem súlyos a dolog, de legalább egy hétig pihennie kell, utána lehet bármi másról beszélni.

Pocsék formában van a Sacramento Kings, amely zsinórban négy meccset bukott el, ráadásul több nagyon gyenges teljesítményt is bemutatott mostanában. Keegan Murray, az együttes játékosa szerint sok apró dolog indult el rossz irányba, és ezek az apróságok mára nagy problémákká váltak. Mike Brown vezetőedző a büntetőzésre mutatott rá, mert egymás után kétszer büntetőztek 50% körül, és összességében is ők számítanak az NBA leggyengébben büntetőző csapatának. A tréner szerint "nem tudja, hogy ez most mi", állítólag a legutóbbi dobóedzésen többet foglalkoztak a büntetőzéssel, mint bármikor korábban, mióta ő az edző, de nem vezetett eredményre. Kevin Huerter szerint folyamatosan lábon lövik magukat, bízniuk kell az elvégzett munkájukban, de jelenleg egyszerűen frusztráltak és bizonytalanok, ez a fő probléma.

Érdeklődik Dejounte Murray iránt a Milwaukee Bucks. A Spurstől tavaly Atlantába költöző hátvéddel nem túl elégedettek a Hawksnál, egyelőre nem igazán működik a párosuk Trae Younggal, bár éppen most dobott back-to-back győztes kosarakat, de összességében eddig nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A hírek szerint a Milwaukee egy olyan csomagban gondolkodik, ami Bobby Portis és Pat Connaughton köré épül, Khris Middletont és Brook Lopezt egyelőre nem szeretné mozdítani.

Murray iránt érdeklődik a Los Angeles Lakers is egy D'Angelo Russell körép épülő csomaggal, állítólag a felek múlt héten már beszélgettek is egymással erről. A helyi források szerint egyébként Anthony Davisen és LeBron Jamesen kívül szinte mindenki mozdítható most a Lakerstől, de Austin Reaves az, akihez nagyon ragaszkodnak a csapatnál és csak extra esetben válnak meg tőle, illetve Jarred Vanderbilt egyelőre nem cserélhető.

Nem árulja Kyle Lowryt és Nikola Jovicsot a Miami Heat, de a Yahoo Sports úgy tudja, hogy az esetleges cserékről szóló beszélgetésekben felmerülnek a neveik, és benne lehetnek valamilyen dealben, ha Pat Riley lép a trade deadline előtt. 

Finoman szólva is gyenge szezont fut, és főleg az utóbbi hetekben mutat nagyon gyenge formát Spencer Dinwiddie, aki a Brooklyn pocsék szereplése miatt egyre több cserepletykába is belekerül. A Nets 13-10-zel kezdett, azóta 3-14-et fut, Dinwiddie pedig három pontot átlagolt az utóbbi meccseken, és a percei is eltűntek - ma hajnalban, a Portland ellen egyetlen mezőnykísérlettel hozta le az első félidőt, majd dobott 19 pontot a másodikban, ott egészen más játékost láthattunk. Jacque Vaughn vezetőedző is beszélt a cserepletykákról, szerinte Dinwiddie továbbra is képes betörni, faultokat kiharcolni, megbontani a védekezést, jól átlátja a pályát, de egyszerűen passzív, pedig folyamatosan arra az agresszivitásra lenne szükségük tőle, mint amit most a második félidőben mutatott. A hátvéd az offszezonban szabadügynök lesz, úgyhogy a Nets még most próbálhatja meg őt valami olyan értékké tenni, ami hasznosabb a csapat számára a jelenlegi Dinwiddie-nél.

Egyre többen gondolják úgy, hogy OG Anunoby lehetett a New York Knicks hiányzó láncszeme, a Raptorstól megszerzett mindenes ugyanis remekül illeszkedik a csapatba. Az első tíz meccsén 8-2-t futott vele a New York, és ennél is beszédesebb, hogy vele a pályán +22,3-as netratinget hozott, míg a pihenős perceiben -18,9-et 100 labdabirtoklásra vetítve, úgyhogy elég jelentős a különbség. Anunobyról a csapatnál is úgy gondolják, hogy tökéletesen kiegészíti a Brunson-Randle párost, és jóval hasznosabb ő összességében, mint RJ Barrett volt.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus