Hírmorzsák 2024-03-03 (11:00)

LeBron James 40,000 pontnál, de a Nuggets elleni vereség miatt keserédesnek érzi ezt az eredményt. Bronny James nem az alapján dönt a draftról, hogy hányadik helyen kelhet el. Devin Booker megsérült, de a röntgen negatív lett. Bradley Bealt kiállították, miután összeakaszkodott Jalen Greennel. Shake Milton a Knickshez tart. A Spurs átalakította Dominick Barlow szerződését. TJ Warren 10 napra a Timberwolveshoz igazolhat. Marc Lore és Alex Rodriguez hamarosan többségi tulajdonos lesz a Timberwolvesban. Doc Rivers szerint Giannis Antetokounmpóról csak azért nem beszélnek az MVP-versenyben, mert ráuntak a szavazók.

LeBron James újabb mérföldkövet ért el, a Nuggets elleni összecsapás második negyedében egy közeli kosárral megszerezte pályafutása 40,000. pontját az alapszakaszban. A mérkőzést végül a Nuggets nyerte a 35 pontig, 10 lepattanóig és 7 gólpasszig jutó Nikola Jokics vezetésével, aki a meccs előtt még Jamesszel viccelődött azon, hogy 8 ponton fogják tartani, és így nem lesz meg neki a 40,000 pontos mérföldkő – James végül 26 ponttal és 9 gólpasszal zárt.

James a meccs után úgy fogalmazott, hogy érzése szerint még mindig képes veszélyt jelenteni az ellenfelekre, képes még olyasmiket megcsinálni, amiket 10 évvel ezelőtt csinált, és amit igazán furcsa kimondani, hogy olyasmikre is képes még, amiket 20 évvel ezelőtt tudott megcsinálni. A 40,000 pontot korábban senki sem érte el, és pályafutása jelen szakaszában képes erre úgy tekinteni, hogy ez egy menő dolog. Nem ez a legnagyobb dolog, amit elért pályafutása során, de attól még nem jelentéktelen ez számára. Minden mérföldkő, amit elér abban a ligában, ahol a sportág történetének a legnagyszerűbb alakjai játszottak, jelentős számára – természetesen vannak olyan eredmények, amik többet jelentenek, mint mások, de hazudna, ha azt mondaná, hogy ez semmit sem jelent számára. A legfontosabb számára ugyanakkor az, hogy nyerjenek, és utálja azt, hogy vesztes meccsen érte el ezt a mérföldkövet, ráadásul egy olyan csapat ellen, amelyik rendkívül jól játszik. Ők is jól játszottak, de nem tudták lezárni a meccset, úgyhogy keserédes ez számára, de minden pillanatot élvezett a pályán.

James azt is elmondta egy kérdésfelvetésre, hogy nem tartja megdönthetetlennek a pontrekordját, sok nagyszerű pontszerző játszik most is a ligában, akik ha egészségesek maradnak, akkor elhomályosíthatják az eredményét. A rekordok mindig is azért voltak, hogy megdöntsék azokat, egyre sem lehet azt mondani, hogy sosem fog megdőlni. Korábban mindenki azt mondta, hogy Oscar Robertson tripla-dupláit sem fogja senki sem felülmúlni, majd jött Russell Westbrook és megcsinálta ezt, most pedig Nikola Jokics és Luka Doncic is estéről estére szállítja ezeket.

Maradva a James-családnál, LeBron ügynöke Bronny James jövőjéről osztott meg néhány gondolatot. Rich Paul elmondta, hogy ő nem tartja olyan sokra azt, hogy egy játékos a lottery-ben kel-e el a drafton, ennél ugyanis sokkal fontosabb, hogy olyan helyre kerüljön egy fiatal játékos, ahol biztosított a megfelelő fejlődése. LeBron azt akarja, hogy a fia a maga ura legyen, Bronny pedig az alapján fog dönteni arról, hogy bejelentkezzen-e a 2024-es draftra, hogy milyen csapatok mutatnak iránta érdeklődést azt megelőzően.

A Suns hazai pályán kapott ki 118-109-re a Rockets ellen, ugyanakkor a vereségnél is fájóbb lehet számukra, hogy Devin Booker megsérült. A hátvéd kevéssel a negyedik negyed vége előtt lépett rá Royce O’Neale lábfejére, ami után a bokájához kapott, majd bement az öltözőbe. Az esetnél O’Neale is megsérült, ugyanakkor őt nem cserélték le egyből, hanem csak néhány másodperccel később, amikor Frank Vogel bedobta a törülközőt és lehozta a kulcsembereit. Vogel a meccs után elmondta, hogy Booker röntgenje negatív lett, és egyelőre még azt sem lehet kizárni, hogy játszik a Thunder elleni rangadón, mindez azon is múlik, hogy miként kel fel vasárnap reggel. O’Neale sérülése miatt annyira nem aggódtak, emiatt őt meg sem röntgenezték, bár neki is kificamodott a bokája. Volt egy harmadik sérültje is a Sunsnak, ráadásul Jusuf Nurkic vesztét is egy csapattársa okozta, Josh Okogie találta el a fejét, ami után vizsgálták az agyrázkódás lehetőségét is, viszont úgy tűnik, hogy azt elkerülte, ellenben a nyaka megsérült, ezért nem tért vissza a második félidőre.

Visszatért viszont Bradley Beal, aki ezt megelőzően öt meccset hagyott ki a combhajlítójával, de ő sem a pályán fejezte be a meccset, a harmadik negyedben kiállították. Beal egy alapvonali bedobásnál akaszkodott össze Jalen Greennel: úgy dobta be a labdát, hogy hozzáért ellenfeléhez, Green ezért lökött egyet kézzel ellenfelén, mire Beal a nyakánál/fejénél elérve lökte vissza a Rockets hátvédjét, és csak a gyors játékvezetői közbeavatkozás miatt nem estek jobban egymásnak, de így is kisebb tömegjelenet alakult ki.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Pistonstól minap kivásárolt Shake Milton a Knickshez igazolhat azt követően, hogy lekerül a waiverről. Milton a szezon jelentős részét a Timberwolvesnál töltötte, 38 meccsen viszont csak átlagosan 12,9 perc lehetőséget kapott a nyugati élcsapattól, míg a Pistonsban négyszer jutott szóhoz.

A Spurs átalakította Dominick Barlow two-way szerződését, hagyományos megállapodást kötöttek a szezon során 23 meccsen pályára lépő játékossal. Barlow felszabaduló two-way helyét is hamar betöltötték, Jamaree Bouyea írhatott alá – ő a szezon korábbi részében 6 meccset kapott a Trail Blazerstől, nagyrészt inkább a G Ligában pallérozódott. Egy másik változás is történt a Spurs keretében, felbontották Mamadi Diakite two-way szerződését, hogy az ő helyét RaiQuan Gray vehesse át.

A Raptors ismét two-way szerződést ad DJ Cartonnak azt követően, hogy a közelmúltban aláírattak vele egy 10 napos szerződést is. A Hornetsnél Marques Bolden kapott two-way megállapodást. Jeff Dowtin Jr. two-way szerződést írhat alá a 76ersnél.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint TJ Warren 10 napra szóló szerződést kaphat a Timberwolvestól, amennyiben a hét elején átmegy az orvosi vizsgálatokon. Warren utoljára az előző szezonban játszott az NBA-ben, 42 meccsen jutott szóhoz a Nets és a Suns színeiben, tavaly 16,4 perc alatt 7,5 pontot és 2,9 lepattanót átlagolt.

Ugyancsak Minneapolisnól hír, hogy Marc Lore és Alex Rodriguez jó úton halad afelé, hogy kifizessék a harmadik, és egyben utolsó részletet a Timberwolves és a WNBA-s Lynx többségi tulajdonjogáért a március végi határidő előtt. Mint ismert, a két tulajdonos decemberben érvényesítette már arra az opcióját, hogy az újabb csapatrészvények megvásárlásával többségi tulajdonjogot szereznek Glen Taylortól, úgyhogy hamarosan már 80 százalékban az övék lesz a két csapat.

Doc Rivers érdekes meglátással állt elő, hogy miért nem beszélnek sokat Giannis Antetokounmpóról az idei MVP-versenyben. Nem akar nagyon belemenni, de mindig is voltak olyan játékosok, akikre egyszerűen meguntak szavazni az erre jogosultak. Michael Jordan a legékesebb példája ennek, és úgy tűnik, hogy Antetokounmpo is ebbe a kategóriába esik, annyira jó, hogy azt már természetesnek veszik tőle. Elég csak ránézni a fantasztikus számaira, mégsem hallani a nevét ebben a vonatkozásban – hihetetlen, de ez valahol inkább elismerés, mintsem a tiszteletlenség jele.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

10 játékos, akinek teljesítménye nagy hatással lesz csapata játékára – a Wolves védekezése egy statisztikai összevetés alapján hosszú PO-menetelést vetít előre – a LAC megtorpanásának okai – James vasárnap hajnalban érheti el a 40K-t – a cserejátékos Klay Thompson hatása a GSW-re – Draymond Green a GSW feltámadásának kulcsa – a nagydöntő-visszavágók rövid története – ki nyerné most az év végi díjakat? – február hónap győztesei és vesztesei – Doc Rivers jelenléte lassan érződik a Bucks játékán – a G-Liga már azonnali fejlődést ad a fiataloknak – Pooh Jeter kalandos élete az ukrán válogatottól Scoot Henderson mentoráig – Caitlin Clark idén jön a WNBA-be – az 50 amerikai tagállam legjobb játékosai államonként.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus