Hírmorzsák 2024-03-14 (9:00)

Luka Doncic a combhajlítójával bajlódik, kihagyhatja a Thunder elleni meccset. Draymond Green derékfájdalmak miatt nem játszott, Stephen Curry a G Ligában edzett. Coby White csípősérülést szenvedett. Donovan Mitchell visszatért. Kawhi Leonard várhatóan nem hagy ki sokat. Idén nyáron nagyobb piaca lehet D’Angelo Russellnek. Tristan Vukcevics a Wizardsnál folytatja a pályafutását. Will Barton Spanyolországban próbál szerencsét.

7 meccs után megszakadt Luka Doncic tripla-duplás sorozata, ráadásul a Warriors elleni 109-99-re megnyert összecsapást is idő előtt be kellett fejeznie combhajlítóizom-sérülés miatt. A Mavericks back-to-back lép pályára, ma este a Thunder otthonába látogatnak, Jason Kidd pedig úgy fogalmazott, hogy nem biztos, hogy Doncic elutazik velük arra az összecsapásra, még meglátják, hogy milyen állapotban lesz reggel. Doncic nem állt a meccs után a sajtó rendelkezésére, még akkor is kezelést kapott a combhajlítójára, amikor a társak már elhagyták a csarnokot.

A Mavericks-Warriors krónikájához tartozik, hogy Draymond Green derékfájdalmak miatt nem lépett pályára. Jó hír viszont a Warriors számára, hogy Stephen Curry a csapat G Ligás partnercsapatánál már edzett tegnap, jó úton halad afelé, hogy pénteken már az első csapattal is közös munkát végezzen.

A Bulls DeMar DeRozan 46 pontjára építve verte a Pacerst hosszabbításban, ugyanakkor nem lehetett teljes az örömük, Coby White ugyanis csípősérülést szenvedett a rendes játékidő utolsó másodperceiben. Billy Donovan elmondta, hogy a hátvédre vizsgálatok várnak, ugyanakkor az öltözőben láthatóan jó hangulatban volt a meccs után.

A térdsérüléséből felépülő Donovan Mitchell 7 kihagyott meccs után tért vissza a Cavaliersbe, és rögtön győzelemhez segítette csapatát, 116-95-re nyomták le a Pelicanst. A hátvéd elmondta, hogy mindig így kellene játszaniuk, járatták a labdát, jól védekeztek, élvezte, hogy ezt látta, és hogy részese volt ennek. Egy nagyszerű csapat ellen játszottak, és előléptek ezen a meccsen, gyönyörű volt ez. Zion Williamson azt emelte ki, hogy most nem dobták be a tripláikat, ugyanakkor az ilyen meccseken meg kell találniuk a módját, hogy másképp legyenek hatékonyak.

A tegnapi nap egyik jelentős történése volt, hogy Kawhi Leonard izomfájdalmak miatt kiszállt a Timberwolves elleni összecsapásból, ugyanakkor Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint valószínűleg nem kell hosszabb időt kihagynia a Clippers sztárjának. A csapatnál nem aggódnak amiatt, hogy ebből tartós probléma lehet, egyszerűen csak kényelmetlen lett volna a számára a kispad végén ücsörögni, ezért ment haza.

Szintén Wojnarowski beszélt arról, hogy D’Angelo Russellnek sokkal nagyobb lehet a piaca ezen a nyáron, mint amekkora a közelmúltban volt, most már több csapat is valódi értékként tekint rá. Néhány hónappal ezelőtt a Hawks azért sem akarta őt belevonni egy Dejounte Murray köré épülő cserébe, mert negatív értékként tekintettek rá, viszont annyit javult azóta a játéka, hogy ez megváltozott. Russellnek 18,7 millió dolláros játékosopciója van a következő szezonra a Lakersnél, vagyis dönthet úgy, hogy szabadügynök lesz.

Tristan Vukcevics megegyezett a Partizan illetékeseivel a szerződése kivásárlásáról, és a csapat elnöke elmondta, hogy a 21 éves kosaras a Wizardsnál folytatja a pályafutását. A 208 centi magas kosaras játékjoga a 2023-as draft 42. választásával került Washingtonba, majd azt követően a nyári ligában 11,7 pontot és 6,5 lepattanót átlagolt náluk, most pedig 2 évre szóló szerződést írattak vele alá.

DaQuan Jeffries újabb 10 napra szóló szerződést írt alá a Knicksnél.

A végére Will Barton maradt, aki a spanyol élvonalban szereplő CB Granada csapatától kaphat szerződést az idény végéig. Barton utoljára az előző szezonban játszott az NBA-ben, idén januárban pedig leigazolta őt a CSZKA Moszkva, de Oroszországból úgy távozott, hogy ott egyszer sem lépett pályára. Egyes sajtóértesülések ebben szerepet játszott az is, hogy megbukott egy orvosi vizsgálaton, a Granadához azt követően írhat majd alá, hogy a hétvégén átesik az orvosin.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

A Wolves-nak valamit ki kell találnia, hogy pótolja KAT-t – Wemby öccse Thanasis II. vagy LaMelo lesz? – Tud védekezni a Nuggets, ha akar – a Clippers már nagyon várja az őszt, amikor saját csarnokában nem harmadik, hanem elsőszámú csapat lesz – a múlt héten kiderült, hogy túl alacsony a Thunder rorációja? – az idei évad 5 legjobb és legrosszabb dobója – bajnokesélyesek Achilles-sarkai, amelyeken elúszhat a gyűrű – 25 éve állt össze a Knicks történetének második Rolls Royce Backcourtje, a mikrofonok mögött – a Dallasnál valódi edzőre van szükség, nem egy konzulensre? – Eric Gordonnak rossz szezonja van, vagy elkezdődött a leépülés? – a leghíresebb női játékvezető az NBA-ben.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus