Marc Gasol megköszönte a Grizzliesnek, hogy ellentmondtak neki

A spanyol klasszis beszélt az átigazolásáról, testvére sérüléséről, a bajnoki cím megszerzéséről és szót ejtett Mirotic barcelonai szerződéséről is.

Gasol az Europa Pressnek beszélt arról, hogy nagyon nem akarózott neki Torontóba igazolni, ugyanakkor a klub helyette is meghozott egy nehéz döntést, amiért utólag nagyon hálás. Rengeteg játékos vált csapatot egy szezonban, azonban ha rajta múlt volna, ő soha nem került volna bele egy cserébe, mert mindig is úgy gondolta, hogy vissza tudja fordítani a folyamatokat Memphisben és ismét erős csapatuk lehet - most viszont hálát ad, hogy a kérését figyelmen kívül hagyta a Grizzies, hiszen így összejött neki az a bajnoki gyűrű, ami korábbi csapatánál biztosan nem sikerült volna. 

A bajnoki címről annyit mondott, hogy tapasztalt játékos, de még őt is meglepte, hogy mennyire nehéz megcsinálni fizikálisan és mentálisan is. Erre már csak utána jött rá, mert amikor benne van és csinálja, nem érzi a terhelést, amikor viszont "túl van rajta", bizony jelez az ember teste. Nem is igazán érezte, mekkora és milyen fontos dolgot vitt véghez, amíg meg nem nyerte a bajnoki címet - összességében az egész szezonban nagyon nagy igénybevételnek volt kitéve. 

Testvére sérüléséről annyit mondott, hogy szerinte vissza fog térni - neki is ugyanilyen problémája volt, és annyit tanácsolt Paunak, hogy legyen nagyon türelmes, mert 100 százalékos állapotba kell kerülnie, különben vissza fog esni. 

Nikola Mirotic a nyáron karrierje csúcsán döntött úgy, hogy kicsit elég volt az NBA-ből, és visszatért Európába, a Barcelonához. Gasol elsőre nagyon meglepődött, hiszen kiváló csapatoktól kapott volna remek ajánlatokat honfitársa, ezért nagyon bátornak tartja a döntést. Ugyanakkor elmondta, hogy valahol megérti, mert Mirotic előző éve is zaklatott volt, csapatot váltott, gyermeke született, és szüksége volt egy kis stabilitásra magánemberként, mert enélkül játékosként sem tudja a maximumot nyújtani. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus