Mike Conley a Utah Jazzhez került

A Jazz Grayson Allent, Jae Crowdert, Kyle Korvert, az idei 1/23-at és egy jövő évi védett első köröst adott az irányítóért.

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Memphis Grizzlies cserélt a Utah Jazz-zel: Mike Conley végül csak kikötött a mormonföldieknél. A Jazz cserébe Grayson Allent, Kyle Korvert, Jae Crowdert, az idei 1/23-as draftpicket, illetve egy jövő évi első köröst adott - a jövő évi első körös 2020-ban és 2021-ben akkor mehet át Memphisbe, ha a 8. és a 14. hely között van valahol, 2022-ben Top6, 2023-ban Top3, 2024-ben pedig Top1 védett.

A Jazz már a deadline előtt is meg akarta szerezni Conley-t, aki komoly upgrade lehet egyes poszton - Rubióhoz hasonlóan jól szervezi a játékot, viszont klasszisokkal jobban dob és jobb scorer, védekezésben pedig szintén ligaelit, ráadásul a súlyos sérülése után jól tért vissza az előző idényben. A Jazz hátvédpárosa így megvan, kérdés, hogy wing posztokon mi lesz majd a csapattal, azt még igazolnia kell majd.

A Memphis két első körös kapott Allen mellett, újjáépülő együttesként ezek az értékek a Grizzlies számára - talán Crowdert és Korvert is be tudják váltani pickekre most vagy a deadline előtt. Az 1/2-re várt Ja Morant azonnal megkapja a karmesteri pálcát, rögtön az első naptól irányíthatja a gárdát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus