Három éve mentette meg a Warriorst Klay Thompson

Három évvel ezelőtt Klay Thompson 11 triplával és 41 ponttal terhelte meg a Thunder gyűrűjét - Lance Stephenson 5 éve gondolta úgy, hogy belefúj LeBron James fülébe.

Három éve, 2016. május 28-án a Golden State Warriors 3-2-es hátrányban utazott az Oklahoma City Thunder otthonába, a nyugati döntő hatodik meccsére.

A Russell Westbrook és akkor még Kevin Durant vezette hazaiak lezárhatták volna a sorozatot, és kiejthették volna az alapszakaszban 73-9-es csúcsot elérő oaklandieket, ez azonban végül nem sikerült nekik, nem kis mértékben a 41 pontig jutó Klay Thompsonnak köszönhetően, aki NBA PO-rekordnak számító 11 triplát süllyesztett el ezen a mérkőzésen. A 31 pontot szóró Steph Curry mellett az ő vezetésével győzött 108-101-re a Golden State.

Mint ismert, a hetedik mérkőzést is a Warriors nyerte, a nagydöntőben azonban kikapott a Cleveland Cavalierstől. A nyár folyamán aztán megszerezte az OKC sztárját, az előbb említett Kevin Durantet, akivel eddig két bajnoki címet nyert az együttes két év alatt, idén jöhet zsinórban a harmadik aranygyűrű.

Két évvel korábban az Indiana Pacers és a Miami Heat keleti döntőjének ötödik mérkőzését rendezték. A meccset 93-90-re nyerte az Indiana, így életben maradt, 3-2-re szépített, az összecsapás azonban nem erről marad emlékezetes, hanem arról, hogy Lance Stephenson egyszer csak belefújt LeBron James fülébe, hogy belemásszon a Heat sztárjának fejébe, felidegesítse a floridaiak vezérét.

Rövidtávon ugyan volt haszna Stephenson ötletének, de a Heat a hatodik meccsen győzött, 4-2-vel bejutott a döntőbe, ahol aztán a San Antonio Spurs állta útját. Mint ismert, Stephenson és James ebben az idényben már csapattársak voltak a Los Angeles Lakersnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus