Lillard, Westbrook és Antetokounmpo is történelmi napot zárt

Portlandben franchise-rekordokat, Houstonban egy tripla-dupla csúcsot, Miwaukee-ban egy mérföldkő átlépését láthatta a publikum. Trae Young 42 és Devin Booker 37 pontja kevés volt, Ben Simmonsnak mindenben benne volt a keze a Nets ellen, James Johnson kezd beépülni a Heatbe, speciális Thunder Big Three oktatott Houstonban, Jrue Holiday vezetésével száguld a Pelicans, villogott a Tatum-Walker-Brown trió a Lakers ellen, Mitchell és Gobert nagyon menne a gálára, Michael Porter Jr. pedig megint vezérként tündökölt. 

Damian Lillard a szezonban már másodjára állít fel új franchise-rekordot pontokban, legutóbbi 60 pontját eggyel megjavította – emellett a 11 tripla is csúcs. Russell Westbrooknak egészen eddig a szezonig nem volt lehetősége arra, hogy a Thunder ellen tripla-duplázzon – gyorsan összejött a hiányzó TD, így most már (LeBron Jameshez hasonlóan) minden franchise ellen szerzett legalább egyet. Milwaukee-ban Giannis Antetokounmpót ünnepelték, hiszen a még mindig csak 25 éves MVP elérte a tízezer pontos határt. 

Párhuzamos életrajzok: Trae Young és Devin Booker egyéni remeklése sem volt elég a Raptors, illetve a Spurs ellen. 

Ben Simmons brutális szinten dominálta le a Netset, a Miaminak már nehezebb dolga volt, de James Johnson végre komoly életjeleket mutat, nagyon kellett is a győzelemhez – hétből hét idén a Heat mérlege, ha hosszabbításos meccsük van:

Jrue Holiday kipihente sérüléseit, ezt a Memphis bánta, Donovan Mitchell és Rudy Gobert is folytatta parádés szezonját, Michael Porter Jr. pedig villámtempóban fejlődik: 

A végére pedig két „nagy hármas”: a Boston elementáris erővel állította földbe a Lakerst, Jayson Tatum, Kemba Walker és Jaylen Brown is félelmetesen jól játszott. Houstonban Chris Paul, Dennis Schröder és Danilo Gallinari húzta az OKC-t, megint nagy hátrányból sikerült nyerniük:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus