Volt miért visszavágnia a Redeem Team-nek 2008-ban

Kobe, LeBron, CP3 és Wade is tagja volt a 12 évvel ezelőtti gárdának, amely a válogatott renoméját volt hivatott visszaállítani.

Az Egyesült Államok kosárlabda-válogatottja minden idők legeredményesebb nemzeti csapata: mind a 18 olimpiai szereplése alkalmával éremmel távozott a tornáról az aktális Team USA. 

Ebből a 18-ból 15 aranyérem volt, a 2004-es athéni játékokon azonban nem jött össze a dobogó legfelső foka, csak a harmadik helyen zárták a tornát Tim Duncanék. A rossz szereplésnek voltak előjelei, a 2002-es világbajnokságon például mindössze a hatodik helyet sikerült a válogatottnak megszereznie, de később, a 2006-os vb-n sem volt sokkal jobb a helyzet, ott is csak egy bronz jött össze az amerikaiaknak.

Ezt elégelte meg a Jerry Colangelo vezette szakmai stáb, és a Duke legendás trénerével, Mike Krzyzewskivel karöltve roppant erős válogatottat raktak össze a 2008-as pekingi ötkarikás játékokra. A negyeddöntőben Ausztráliát, majd

az elődöntőben a címvédő Argentínát búcsúztatták Kobe Bryanték, a fináléban pedig következhetett a bivalyerős Spanyolország...

  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus