Madness: kiesett a címvédő Randle-ék ellen

Ma hajnalban lejátszották a Sweet 16 második felét is a March Madnessen. A négy találkozó kivétel nélkül szorosra sikeredett, és ennek levét megitta a címvédő is - a Louisville nem jutott a legjobb 8 közé, miután a Kentucky útját állta. Lássuk, mi történt ma hajnalban, és mi a ma esti program!

East

#4 Michigan State - #1 Virginia   61-59 (31-27, 30-32)

Az első félidő első felében egyértelműen jobban játszott a Spartans, végig előnyben kosaraztak, és a 10. percre 10 pontos előnyt építettek ki maguknak. A gondok 23-13 után jöttek, ugyanis a Virginia öt perc alatt egy 12-0-s rohammal fordított. A vérzést Gary Harris és Branden Dawson (24 pont, 10 pattanó) vezetésével állította el Tom Izzo együttese, előnnyel mentek így a szünetre. A fordulás után Malcolm Brogdon (17 pont, 5 pattanó, 3 gólpassz, 3 szerzett labda) hathatós segítségével próbált meg elindulni felfelé az első kiemelt, fordítottak is, de Dawson megint magához ragadta a Marshall-botot, Adreian Payne (16 pont, 5 pattanó) is be-betalált, így megint a Michigan State-nél volt az előny 5 perccel a vége előtt (51-44). Joe Harris (17 pont) lépett fel a Virginiánál, Justin Anderson triplájával pedig egyenlítettek is 2 perccel a vége előtt, de Payne és Dawson túl sok volt nekik a végjátékban, egy labdán kívül tartotta ellenfelét a Spartans és nyert.

#7 Connecticut - #3 Iowa State   81-76 (36-26, 45-50)

A UConn sokkal jobban indította a meccset Shabazz Napier (19 pont, 5 pattanó, 5 gólpassz, 5 eladott labda) és Ryan Boatright (16 pont) vezetésével. A túloldalon Dustin Hogue (34 pont, 6 pattanó) szinte egyedül tartotta az Iowa State-t versenyben, de mivel a félidő második felére DeAndre Daniels (27 pont, 10 pattanó, 2 blokk) is megállíthatatlanná vált, így 10 ponttal jobban állt a nagyszünetben a Huskies, hiába kezdett valamivel jobban játszani a túloldalon DeAndre Kane (16 pont, 9 gólpassz, 8 pattanó) és Monte Morris (12 pont, 4 gólpassz, 2 blokk, 2 steal) is. A második félidő elején Daniels one-man show-t tartott, gyakorlatilag képtelen volt hibázni, így a hatalmasat játszó Hogue teljesítménye csak arra volt jó, hogy tartsák a nagyjából 10 pont körüli hátrányukat. Nem volt kérdés a győztes kiléte, a végjátékban nagyon jól büntetőzött a UConn és megérdemelten nyert.

A Connecticut ellenfele a Michigan State lesz a következő körben.

 

Midwest

#8 Kentucky - #4 Louisville   74-69 (31-34, 43-35)

Úgy tűnt, hogy a címvédő nem viccel, ugyanis hét és fél perc alatt 13 pontos előnyt építettek ki Russ Smith (23 pont) és Luke Hancock (19 pont) vezetésével. A túloldalon ekkor szinte csak James Young (9 pont) volt képes pontokat a táblára pakolni. A félidő második felében ébredt Julius Randle (15 pont, 12 pattanó) és az ikerpár, Andrew Harrison (14 pont, 7 gólpassz, 5 pattanó) és Aaron Harrison (15 pont). Egy ideig tudta tartani 10 pont körüli előnyét a Cardinals, főleg a feljavuló Montrezl Harrellnek (15 pont, 8 pattanó) köszönhetően, ám a félidő végére szinte teljesen egál lett a mérkőzés. A fordulás után Dakari Johnson (15 pont, 6 pattanó) és Andrew Harrison kifejezetten jól játszottak, de nem tudták tartani a lépést a Smith-Hancock-Harrell trióval, főleg mivel utóbbiak Chris Jonestól is kaptak némi segítséget ebben a szakaszban. Az utolsó négy és fél percre 7 pontos Louisville-előnnyel fordultak a csapatok (59-66), a címvédő azonban nem mindennapi leolvadást mutatott be. A Kentuckynál Alex Poythress mind a 6 pontját az utolsó bő 4 percben dobta, neki köszönhetően átvette a vezetést a Wildcats, és bár Smith még visszavette az előnyt, Aaron Harrison triplája után már csak a büntetőket kellett pontosan értékesítenie a Kentuckynak. Mivel ez ment, ezért egy nagy meccsen, óriásit küzdve nyertek és jutottak a legjobb 8 közé.

#11 Tennessee - #2  Michigan   71-73 (34-45, 37-28)

Egészen jól kezdett a 11. kiemelt Tennessee, hiszen Josh Richardson (19 pont) és Jarnell Stokes (11 pont, 6 pattanó, 3 steal) vezetésével teljesen egyenrangú partnerei voltak a Michigannek. A gondok az első félidő második felében kezdődtek, mivel majdnem négy percig nem szereztek kosarat, így teljesen átvette az irányítást a Wolverines. Az első felvonás elején is jól játszó Glenn Robinson III (13 pont, 5 pattanó) a második félidő elejét is megnyomta, ő és Jordan Morgan (15 pont, 7 pattanó) tartotta 10 ponton kívül a Volunteerst Stokes és Jordan McRae (24 pont, 6 pattanó, 4 blokk) minden erőfeszítése ellenére. Armani Moore (6 pont, 6 pattanó), McRae és Richardson ettől függetlenül nem adták fel, és hiába voltak a szorosan vett végjátékban is 6-8 pont hátrányban, pár michigani eladott labdának és ebből szerzett kosárnak köszönhetően 1 pontra is feljöttek 10 másodperccel a vége előtt. A győzelem lehetőségét is megkapták egy újabb eladott labda után, Stokes azonban támadóhibát követett el, így elszalasztotta az esélyét a Tennessee a legjobb 8-ra.

A következő körben a Michigan a Kentucky-val csap össze a Final Fourért.

 

Az Elite 8 mai programja magyar idő szerint:

#11 Dayton - #1  Florida   (23:09)
#2 Wisconsin - #1 Arizona   (01:49)

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus