Napi tananyag: Meglepetések napja

A Wisconsin a Minnesota ellenében, míg a Umass a Richmonddal szemben maradt alul.

A nap mérkőzése

# 7 Wisconsin (16-3) – Minnesota (15-5) 68-81

16 győzelmet követően immáron zsinórban a harmadik vereségét szenvedte el a Wisconsin csapata. Pedig nem indult túl jó előjelekkel az összecsapás a házigazda Minnesota számára. Andre Hollins az első duplát követően eléggé súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett, így a Gophers már az első másodpercekben elveszítette legjobb pontszerzőjét. Maurice Walker (18 pont, 9 lepattanó) a kispadról dominált, mialatt Deandre Mathieu (18 pont, 5 lepattanó) és Malik Smith (14 pont) kettőse is hamar felvette a fonalat. A vendégek végig csak az eredmény után futottak, s hiába játszott nagyot Sam Dekker (20 pont, 6 lepattanó) egyedül nem sokra vihette.  

A nap meglepetése

# 9 Umass (16-2) – Richmond (13-6) 55-58

Első vereségét még egy bíró hiba következtében szenvedte el a Umass, ám tegnap a Richmond már tiszta körülmények között lepte meg a rangsorolt gárdát. Már a feldobást követően nekiesett ellenfelének a házigazda elsősorban Kendall Anthony (21 pont) és Cedrick Lindsay (11 pont, 4 gólpassz) kettőse révén. A nagyszünetet követően próbálta átvenni az irányítást a Umass, amely Sampson Carter (15 pont, 4 lepattanó) és Cady Lalanne (10 pont, 13 lepattanó) duójának köszönhetően kisebb-nagyobb sikerrel össze is jött. A végjáték azonban újra a házigazdáé volt, így hiába dobhatott az egyenlítésért a vendég gárda, hatalmas győzelmet aratott a Richmond.   

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal a Tennessee (12-6) spílere Jordan McRae érdemelte ki, aki az Arkansas (12-6) elleni 81-74 arányban megnyert mérkőzésből 34 ponttal és 7 lepattanóval vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus