Napi tananyag: Oxfordi triplaeső

Fantasztikus mérkőzésnek lehetett szemtanúja hazánk NCAA-t szerető közönsége, hisz az Oregon és az Ole Miss egy nem mindennapi találkát rettyintett össze…

A nap mérkőzése

# 13 Oregon (8-0) – Ole Miss (6-2) 115-105 h.u

Egy nem akármilyen mérkőzésnek lehetett szemtanúja a hazai nagyérdemű is, hisz a Mississippi állambeli Oxfordban az Ole Miss és az Oregon egy nem akármilyen összecsapást hozott tető alá. Mindkét gárda remekül dobott, így a támadó kosárlabda szerelmesei kiélhették vágyaikat. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, lényegében egy másodpercre sem voltak hajlandóak elengedni a másik kezét. Az Oregon oldalán hatan, míg a hazaiaknál öten jutottak el legalább tíz pontig. Vendég részről fantasztikus teljesítményt nyújtott Mike Moser (24 pont, 10 lepattanó), Jonathan Lloyd (23 pont, 15 gólpassz) és Joseph Young (19 pont) hármasa, míg a „Lázadóknál” a tékozló fiú Marshall Henderson (39 pont) a padról érkezvén hintett iskola rekordnak számító tíz triplát. Mellette Derrick Millanghaus (15 pont, 5 lepattanó) és Ladarius White (15 pont, 4 gólpassz) duója sziporkázott még. Jarvis Summers harcolta ki a ráadást, azonban Young triplái megpecsételték a hazaiak sorsát. Soha rosszabb meccset.  

  

A nap meglepetése

Texas Permian Basin (Divízió II.) – Texas A&M Corpus Christi (3-8) 82-77

A nap meglepetése ezúttal a néhány évvel ezelőtt még a March Madnesst is kiharcoló Texas A&M Corpus Christi egy divízió II-es csapattól elszenvedett veresége lett. A Corpus Christi egyébként is az államok egyik legérdekesebb oktatási intézménye, hisz az egész egyetem egy különálló szigeten található a Mexikói öbölben. Az első félidőt még a házigazda CC uralta elsősorban John Jordan (25 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) és Jeff Beverly (20 pont, 5 lepattanó) révén, azonban kettőjük mellé nem érkezett egy harmadik, aki segítségükre lehetett volna. Ellenben a kiscsapat a fordulást követően, szó szerint, mint csapat nyújtott nagyot, így Anthony Dees (24 pont, 5 lepattanó), Phadarius Taylor (12 pont, 8 lepattanó) és Keith Martin (9 pont, 10 lepattanó) triója révén óriási meglepetésre megnyerték a mérkőzést.   

 A nap embere:

A nap legjobbja ezúttal a Creighton (7-2) sztárja Doug McDermott lett, aki a Nebraska (6-3) elleni 82-67 arányban megnyert összecsapásból 33 ponttal és 8 lepattanóval vette ki a részét. A Creighton elvesztette ugyan Top 25-ös helyezését, de álmaikat korántsem adták még fel.   

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus