Andrew Wiggins becsengetett

A 2014-es draft egyik legjobban várt játékosa, Andrew Wiggins eddig némi csalódást okozott első, és nagy valószínűséggel utolsó egyetemi idényében. Történt ez azonban mindössze a tegnap esti, West Virginia elleni összecsapásig, ahol legjobb idei meccsét játszotta: többek között 41 pontot szórt, de minden kategóriában csapata legjobbjaként zárt.

Wiggins olyannyira "lecsúszott" év közben, hogy a korábban csak a következő LeBron Jamesként aposztrofált kiscsatárt egy épp a napokban megjelent cikk alapján már egyik NBA GM sem vinné el 1/1-ként, ha mindenki jelentkezne a draftra. Arra a draftra, amelyet jórészt miatta hype-olnak szinte már évek óta, most mégis csapattársa, Joel Embiid tűnik befutónak az első választásnál.

A center nem játszott tegnap este, amikor a Kansas Jayhawks a WVU, azaz a West Virginia Egyetem kosárcsapatának vendége volt. Bill Self együttesének teljesítményén ez meg is látszódott, hiszen voltak már 25 pontos hátrányban is a második félidő elején, végül pedig 92-86-ra kikaptak - ezzel már csak 23-8-as mérleget tudnak felmutatni. Wiggins ettől függetlenül örülhetett: olyan produkciót nyújtott, amelyre újra felkapta megint mindenki a fejét.

A kanadai csodagyerek csapata pontjainak majdnem felét dobta - 41 egységig jutott -, és tette mindezt kitűnő hatásfokkal: 12/18 volt mezőnyből, 2/5 a triplavonal mögül, a büntetővonalról pedig 15/19-es mutatója volt. Ponttermelése mellett a játék minden elemében a lehető legtöbbet nyújtotta: 9 pattanót szerzett, amiből 4 volt a támadópalánk alatt, emellett volt 5 labdaszerzése, 4 blokkja és 2 gólpassza is. Mindegyik statisztikával csapata legjobbja volt, még ha az asszisztokat tekintve "csak" holtversenyben is.

Jöjjön a bővebb, 5 perces összefoglaló, csak Wiggins megmozdulásaira koncentrálva:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus